reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej dziewczyny, jak tam Wasze 3miesięczniaki. Ja nie wiem o co ostatnio chodzi mojej księżniczce, jada mało, budzi się w nocy i płacze w dzień... Do tego ciągle ślinotok, garstki w buzi... Czasem wpada w taką histerię bez powodu, że serio nie wiem co robić. Nie jest to brzuszek, jest miękki, Mała nie podkurcza nóżek, robi kupki tak jak zwykle. Ręce mi opadają :/

reklama
Chyba to taki czas mój mały też się strasznie ślini i paluszki cały czas pcha do buzi. On od początku jest nieśpiący więc tu nie widzę zmiany.
Ostatnio coś mu się poprzestawiało i w dzień to tylko chce ze mną, nikogo nie akceptuje i jak się oddale na 2 kroki to już afera i płacz.
Hej dziewczyny, jak tam Wasze 3miesięczniaki. Ja nie wiem o co ostatnio chodzi mojej księżniczce, jada mało, budzi się w nocy i płacze w dzień... Do tego ciągle ślinotok, garstki w buzi... Czasem wpada w taką histerię bez powodu, że serio nie wiem co robić. Nie jest to brzuszek, jest miękki, Mała nie podkurcza nóżek, robi kupki tak jak zwykle. Ręce mi opadają :/

Moze ząbkowanie powoli ? Sprawdz jak wyglądają dziasla - czy są zaczerwienione lub opuchniete

Moze ząbkowanie powoli ? Sprawdz jak wyglądają dziasla - czy są zaczerwienione lub opuchniete
Ewentualnie ma problem ze snem, jest przez to zmęczona i potem marudna.. badz jednak glod... możesz spróbować zobaczyć ile wypije z butli. Moja jak jest zmęczona i spiaca nie chce za bardzo cycka mimo głodu, przez glod zle sypia - błędne koło- zawsze ma tak wieczorem i wtedy ratuje się odciąganym mlekiem- wtedy je, ale cyca to nie . . Spróbuj moze u ciebie to samo . Raz dziennie butla nie powinna zaszkodzic w ssaniu piersi poten

Cieszyłabym się gdybym mogła spokojnie odejsc od niego na chwilę chociaz do toalety 😅 To dziecko ma chyba czujnik w sobie "uwaga matka daje nogę"😂 i już się budzi ,kręci :D

Córa przeziebiona ... masakra boje się aby mi młodego nie zaraziła .
Mnie chyba coś łapie ,ale nie wiem czy coś moge brac na przeziebienie oprócz czosnku ,*spam*,i wit. C no i malin
Ja polecam profilaktycznie codziennie brac witamine c 1000mg, i raz po raz wit d3 4000. Ja tak się suplementuje juz 2 lata i nie pamiętam co to katar nawet , przedtem mialam co chwile zawalone ropa zatoki , bol gardła, kaszel itd.. dzieciom tez polecam w kroplach wit c np do herbatki

Nie wiem, wydaje mi się, że nie są ani spuchnięte, ani zaczerwienione 🤔
Jeśli są biale to normalne. Widocznie śliniaki poszly w ruch a maluszek nie radzi sobie z połykaniem tak dużego nadmiaru śliny . My mamy to samo . Z początku myslalam ze to ząbki ,ale nie . Co do zachowań maluszkow ,mog to być skoki rozwojowe pierwszego roku .

Fajna lektura , a wyjaśnia duzo zachowan naszych maluchów :)

reklama
Do góry