reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

My próbowaliśmy czopków glicerynowych u nas dramat mlody tak płakał ze powiedziałam NIGDY WIĘCEJ. mamy za to viburcol polecony przez @sariska ,są świetne.
Dicoflor podaje rano 1 krople przez tydzień później zwiększam, podaje 2 krople przez kolejny tydzień. I tak co tydzień zwiększam o krople az dojdę do 5 . Pozniej podaje juz ciagle 5 kropli.
Podawaj Delicol 10 kropli 3 razy dziennie zobaczysz poprawe ,no i kupka pojdzie .
Diopeg od 6m., czyli vibrucol.bardziej na nerwy czy bol ?.🤔 na brzuszek raczej nie pomoże? 🤔

reklama
Ten viburcol jest na ból, e u nas zdarzalo się ze i kupka po tym była .
Co do czekolady ,to fakt jak objesz się bog wie ile to może dzoecko to odczuć, niestety. Ja jem czekolade ale w bardzo bardzo małych ilościach . Póki co młodemu nic nie jest .

Od wczoraj mlody ma problemy z połykaniem nadmiaru śliny . Nocą gdy śpi szczególnie. Dławi się przez sen. Jest wysoko kładziony ze względu na swoją przypadłość . Zastanawiam się czy to normalne ze AŻ TYLE tej sliny jest . Wiem ze w ruch poszly śliniaki, ale żeby az tak bardzo ingerowały w śpiącego malucha ? Jak to jest u was ?

@Doriis U naszego maluszka też dużo śliny. Zakładamy już śliniaczki lub chustki bandanki aby nie był ciągle mokry. Zdarza się że leżąc w łóżeczku zakrztusi się śliną, częściej podczas zabawy ale zdarzyło się już i w czasie snu. Na szczęście szybko odkaszlnie i jest ok

Ten viburcol jest na ból, e u nas zdarzalo się ze i kupka po tym była .
Co do czekolady ,to fakt jak objesz się bog wie ile to może dzoecko to odczuć, niestety. Ja jem czekolade ale w bardzo bardzo małych ilościach . Póki co młodemu nic nie jest .
To tak kupka po vibrucolu moze troche
Od wczoraj mlody ma problemy z połykaniem nadmiaru śliny . Nocą gdy śpi szczególnie. Dławi się przez sen. Jest wysoko kładziony ze względu na swoją przypadłość . Zastanawiam się czy to normalne ze AŻ TYLE tej sliny jest . Wiem ze w ruch poszly śliniaki, ale żeby az tak bardzo ingerowały w śpiącego malucha ? Jak to jest u was ?
U nas tez malutka kaszle przez sen i ogólnie czesto kaszle, wszystko jest w slinie. Jak klade na brzuszek to od razu jest kaluza sliny, jak ja nosze to tez jestem w slinie, co chwile gmera sobie w buzi raczka 😅 no i robi bąbelki ustami caly czas, co jej wytrę buźkę to zaraz nowy babel 😅

mam pytanie odnośnie wzdec i twardego brzuszka - czy wtedy brzuszek jest cały czas twardy ? Dzisiaj w nocy moja mala od 3:30 zle spala, jak dotknęłam brzuszka to na zmiane byl miekki, po chwili twardy itd- takie jakby skurcze, i nie wiem czy to wzdecia ja mecza, czy kupka czy jeszvze cos innego, biedna nie moze przez to spac spokojnie 😫

Hej może macie sprawdzone sposoby na zapalenie piersi[emoji3525]. Stosuje zimne okłady z kapusty, ibuprofen, bardzo częste ściąganie i dostawianie małego ale nic nie pomaga może jest coś jeszcze co mogłabym zastosować przed antybiotykiem.
Długo walczyłam o laktacje a jak już się super rozkręciła to takie coś mnie dopadło [emoji24]

Hej może macie sprawdzone sposoby na zapalenie piersi[emoji3525]. Stosuje zimne okłady z kapusty, ibuprofen, bardzo częste ściąganie i dostawianie małego ale nic nie pomaga może jest coś jeszcze co mogłabym zastosować przed antybiotykiem.
Długo walczyłam o laktacje a jak już się super rozkręciła to takie coś mnie dopadło [emoji24]
U mnie pomaga przystawienie spod pachy. Wszystko rewelacyjnie ściąga. Wycignela zatkany kanalik i zatkane ujście kanalika. Podobno po karmieniu pomagają chłodne okłady a przed karmieniem ciepłe.

Przed karmieniem lekko sie rozgrzewa piersi najlepiej ciepła woda, potem kapusta zimna. Ale przede wszystkim - nie lez na tym boku gdzie masz zastoj - prawdopodobnie masz je od spanja na danym boku w nocy. Ale uważaj wtedy na ten drugi zeby ci się nie przeniosło 😅 - ja tak mialam, z jednej piersi na drugą poszedl zastoj.

reklama
mam pytanie odnośnie wzdec i twardego brzuszka - czy wtedy brzuszek jest cały czas twardy ? Dzisiaj w nocy moja mala od 3:30 zle spala, jak dotknęłam brzuszka to na zmiane byl miekki, po chwili twardy itd- takie jakby skurcze, i nie wiem czy to wzdecia ja mecza, czy kupka czy jeszvze cos innego, biedna nie moze przez to spac spokojnie 😫
Wzdęcia... U nas wyglądało to tak samo, brzuszek ją boli dlatego raz ma twardy a jak popuści na chwilkę to miękki.
@Emxka ja jak miałam zastój w szpitalu to kazali mi najpierw iść pod prysznic i długo polewać tą pierś i masować, później masować 30 min pierś oliwką i naciskać tam gdzie najbardziej bolało, przystawić dziecko do piersi lub odciągnąć mleko laktatorem i po karmieniu 30 min okład z kapusty i to mrożonej (polewałam ja tylko woda żeby zrobiła się miękka) i tak robiłam 3 razy w ciągu dnia i na szczęście pomogło.

Do góry