reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja się bardzo boję bo czytałam że poród wywoływany oksytocyną jest dużo bardziej bolesny, a to będzie mój pierwszy poród więc juz w ogóle majtki pełne 🙈🙈🙈
Nie znam się ale chyba nie ma wpływu ktory to poród. Ja mam dwie córki. Pierwszy poród trwał 40 min i nie było jakiegoś dramatu. Za to drugi trwał ponad 11 godzin. Więc może jak Cię zbierze to szybko też pojdzie.

reklama
@Lens.pens Boże kochana współczuję mam to samoooo z teściową 🙈 jak jej powiedziałam że chce rodzić sn to zaczęła się zachowywać jakbym na ścięcie głowy szla ... zaczęła jęczeć jaki to ból że #matkobosko i że ja jestem niepoważna i czy ja wiem na co sie pisze . Masakra ,wiem o czym mówisz!!!

Co do porodu wywołanego oxy to tak ,niestety taki poród bardziej boli. Porod który zacznie się sam swoim tempem organizm sam dawkuje oksytocyne i odczucia są inne . Niestety ...

Ale na spokojnie ja też idę wcześniej na wywoływanie, aczkolwiek przed pojsciem na IP będę robić wszystko aby się rozkręciło samo .

Ja będę mieć cesarkę pod narkozą i tak jestem przerażona, że ostatnio płakałam . Jakieś czarne myśli mam, że się nie obudzę albo , że umrę im tam. Masakra taka jestem przerażona tym faktem ...

Ja się bardzo boję bo czytałam że poród wywoływany oksytocyną jest dużo bardziej bolesny, a to będzie mój pierwszy poród więc juz w ogóle majtki pełne 🙈🙈🙈
Lens nie bój się... oksy przyspiesza :). Ja przy drugiej miałam podaną oksytocyne w drugiej fazie, bo jak poszłam do sali porodówek okazało się, że rozwarcie pełne skurczy brak. No i tu mi zeszło w drugiej fazie z nią 30 minut. Bo musiałam kucać i przysiady robić haha. Podali oksy skurcze się pojawiły, 4 parcia i młoda na świecie. No i nie dziwię się, że z mamą nie gadasz. Ona powinna być teraz wsparciem,a nie lamentować. Też bym nie dzwoniła i się obraziła ;).
@Martyna Kołodziejczyk hehe nie daj się mamie. To Twoje życie, sama zostaniesz mamą zaraz i jej to uświadom. Moja się nie wtrąca na szczęście, ale od jakichś 2 lat zaczęła mieć dziwne poglądy i jak gada bzdury to po prostu odsuwam słuchawkę od ucha ;). No i podobnie z teściową jaka gada głupoty wpada jednym uchem wypada drugim;).
@reja87 A to co się nie chwalisz, że masz dwie córki:). W jakim wieku? Moja starsza właśnie 2 tygodnie temu wymyśliła Mikołaja i się zastanawiam;), bo z młodszą jesteśmy przy Remku :). No i owszem też już bym chciała by był koniec czerwca i żeby młody już był :).

Lens nie bój się... oksy przyspiesza :). Ja przy drugiej miałam podaną oksytocyne w drugiej fazie, bo jak poszłam do sali porodówek okazało się, że rozwarcie pełne skurczy brak. No i tu mi zeszło w drugiej fazie z nią 30 minut. Bo musiałam kucać i przysiady robić haha. Podali oksy skurcze się pojawiły, 4 parcia i młoda na świecie. No i nie dziwię się, że z mamą nie gadasz. Ona powinna być teraz wsparciem,a nie lamentować. Też bym nie dzwoniła i się obraziła ;).
@Martyna Kołodziejczyk hehe nie daj się mamie. To Twoje życie, sama zostaniesz mamą zaraz i jej to uświadom. Moja się nie wtrąca na szczęście, ale od jakichś 2 lat zaczęła mieć dziwne poglądy i jak gada bzdury to po prostu odsuwam słuchawkę od ucha ;). No i podobnie z teściową jaka gada głupoty wpada jednym uchem wypada drugim;).
@reja87 A to co się nie chwalisz, że masz dwie córki:). W jakim wieku? Moja starsza właśnie 2 tygodnie temu wymyśliła Mikołaja i się zastanawiam;), bo z młodszą jesteśmy przy Remku :). No i owszem też już bym chciała by był koniec czerwca i żeby młody już był :).
13 lat i 7 lat. Ja tą ciąża jestem już tak umęczona że obojetne mi czy mnie uśpią i cc zrobią czy dadzą oksytocyne czy cokolwiek tylko by już był ten dzień 😅😅

reklama
Do góry