reklama
Doriis
Fanka BB :)
Ja najpierw przytylam 6kg potem wyszła cukrzyca i schudłam 2kg, teraz mam 4.5 na plusie, z czego to 0.5 przytylam w ostatnich dwóch tygodniach
Ja już koniec ciąży zostały 3 tygodnie może stąd taki nagły przyrost wagi od ostatnich dwóch tygodni było 300 g na tydzień . Dziś wchodzę na wagę i patrze a tu 500g mi przybyło z ostatniego tygodnia . Czy to normalne ? Jem tak samo ,nie dojadam ...
Ja jestem dużo bardziej glodna i ewidentnie nie starcza mi dotychczasowa kaloryczność. Ja tez już mam koncowke, bo jutro koncze 36 tydzień. Myślę, ze to dziecko szybko teraz rośnie. Chyba nawet 0.5 kg tygodniowo mozna przytyć w ostatnim trymestrze więc przy naszych kilku kg na plusie to ja się nawet cieszę, ze w końcu trochę przytylam
U mnie 6 kg na plusie w przedziale 54-60kg. Trochę zabawnie to wygląda w karcie ciąży, bo moja waga niby na zmianę rośnie i maleje. Ale u nas położne ważą w ubraniu i butach, więc waga różni się w zależności od ubioru. Co innego zimowe buty, dżinsy i swetry, co innego tunika, leginsy i półbuty więc obrazuje to bardziej stan pogody niż zmianę figuryHej dziewczynki ,takie pytanie mi się nasunęło , ile przytyłyście do tej pory od samego początku ciąży ? U mnie sytuacja dziwna bo przed ciążą ważyłam 60 kg. później schudłam do 56kg. i od 12 tc. aż po dziś dzień ważę obecnie 65,7kg. W poprzedniej ciąży to przesadziłam bo przytyłam ponad 20 kg. może to przez to że miałam cukrzycę insulinową. A teraz na początku powiedziałam że takową miałam w poprzedniej i od razu byłam pod opieką ..
Doriis
U mnie 6 kg na plusie w przedziale 54-60kg. Trochę zabawnie to wygląda w karcie ciąży, bo moja waga niby na zmianę rośnie i maleje. Ale u nas położne ważą w ubraniu i butach, więc waga różni się w zależności od ubioru. Co innego zimowe buty, dżinsy i swetry, co innego tunika, leginsy i półbuty więc obrazuje to bardziej stan pogody niż zmianę figury
U mnie też ważą w ubraniu i butach ,więc waga znacznie różni się od tej porannej
Z tego co się przyjrzałam to rosnę średnio 300 g na tydzień , w tym tygodniu walnęło mi 500g JA SIĘ PYTAM SKĄD gdzieś wyczytałam że właśnie pod koniec ciąży waga zaczyna ruszać z kopyta ,że maluszek już nie rośnie a mocno przybiera na tłuszczyku . Mam nadzieję że to właśnie to haha .
Jak się dziś czujecie ? Ja wczoraj miałam chwilę załamki ,jakiś humor przeplatany się mnie uczepił . Raz się śmiałam ,za chwilę płakałam . MASAKRA
Ja przez całą ciążę miałam mega pozytywne nastawienie do życia. Ostatnio jednak też dopada mnie stres związany z tym jak to będzie. Trochę przeraża mnie to, że nawet teraz nie wszystko udaje się zrobić tak jak bym chciała. Część rzeczy umyka. Stąd zniechęcenie. Staram się wszystko za wczasu przemyśleć, zaplanować ale wiadomo... wszystkiego przewidzieć się nie da i zły nastrój gotowy
Doris haha z tym humorem mam podobnie .U mnie też ważą w ubraniu i butach ,więc waga znacznie różni się od tej porannej
Z tego co się przyjrzałam to rosnę średnio 300 g na tydzień , w tym tygodniu walnęło mi 500g JA SIĘ PYTAM SKĄD gdzieś wyczytałam że właśnie pod koniec ciąży waga zaczyna ruszać z kopyta ,że maluszek już nie rośnie a mocno przybiera na tłuszczyku . Mam nadzieję że to właśnie to haha .
Jak się dziś czujecie ? Ja wczoraj miałam chwilę załamki ,jakiś humor przeplatany się mnie uczepił . Raz się śmiałam ,za chwilę płakałam . MASAKRA
To że przybrałaś 500 g to nic. Teraz maluszek nabiera masy więc i przybieranie szybsze. Ja się się martwię troszkę bo mam +2.5 kg i od 2 tyg nic nie przybrałam... A wiem że młody rośnie to chyba najważniejsze. We wcześniejszych miałam +10 kg, + 12kg. A młode 3570g, 3890 kg.
@Lil12 ja też teraz więcej jem .
@agnik31 też się martwię tym wszystkim i jakoś mi to wszystko nie pasi... brak mi normalności, A tylko stres jest. Także niech to moje małe siedzi tam długo hehe. Obie miałam tydzień po terminie i mam nadzieję, że i on tam posiedzi dłużej .
Ostatnia edycja:
reklama
Nerwicówka35
Hej dziewuszki Wracam od swojej gin i zdaję relacje:
35tc Malutka 2650g i 50 cm mimo szaleństw cały czas główką w dół.
@Doriis mnie tak właśnie pobolewa i kluje mniej więcej od 33 tygodnia i jest co raz silniejszy ten ból, szczególnie jak Mała jest bardziej aktywna, albo ja mam więcej roboty.
Co do KTG, pytałam o to swoją gin, to powiedziała, ze od 37 tygodnia będziemy robić. Ale może to dlatego, ze ja nie mam na szczęście zadnych komplikacji, cukrzycy, tarczycy, itd.
Wizyty miałam cały czas co 4 tygodnie, teraz będzie za 2 tygodnie ( i wtedy będę też miała jakiś wymaz GBS ) no a od 37 tygodnia będę miała wizyty co tydzień.
35tc Malutka 2650g i 50 cm mimo szaleństw cały czas główką w dół.
@Doriis mnie tak właśnie pobolewa i kluje mniej więcej od 33 tygodnia i jest co raz silniejszy ten ból, szczególnie jak Mała jest bardziej aktywna, albo ja mam więcej roboty.
Co do KTG, pytałam o to swoją gin, to powiedziała, ze od 37 tygodnia będziemy robić. Ale może to dlatego, ze ja nie mam na szczęście zadnych komplikacji, cukrzycy, tarczycy, itd.
Wizyty miałam cały czas co 4 tygodnie, teraz będzie za 2 tygodnie ( i wtedy będę też miała jakiś wymaz GBS ) no a od 37 tygodnia będę miała wizyty co tydzień.