reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja najpierw przytylam 6kg potem wyszła cukrzyca i schudłam 2kg, teraz mam 4.5 na plusie, z czego to 0.5 przytylam w ostatnich dwóch tygodniach

reklama
Ja najpierw przytylam 6kg potem wyszła cukrzyca i schudłam 2kg, teraz mam 4.5 na plusie, z czego to 0.5 przytylam w ostatnich dwóch tygodniach

Ja już koniec ciąży zostały 3 tygodnie może stąd taki nagły przyrost wagi 🤔 od ostatnich dwóch tygodni było 300 g na tydzień . Dziś wchodzę na wagę i patrze a tu 500g mi przybyło z ostatniego tygodnia . Czy to normalne ? Jem tak samo ,nie dojadam ...

Ja jestem dużo bardziej glodna i ewidentnie nie starcza mi dotychczasowa kaloryczność. Ja tez już mam koncowke, bo jutro koncze 36 tydzień. Myślę, ze to dziecko szybko teraz rośnie. Chyba nawet 0.5 kg tygodniowo mozna przytyć w ostatnim trymestrze więc przy naszych kilku kg na plusie to ja się nawet cieszę, ze w końcu trochę przytylam

Hej dziewczynki ,takie pytanie mi się nasunęło , ile przytyłyście do tej pory od samego początku ciąży ? U mnie sytuacja dziwna bo przed ciążą ważyłam 60 kg. później schudłam do 56kg. i od 12 tc. aż po dziś dzień ważę obecnie 65,7kg. W poprzedniej ciąży to przesadziłam bo przytyłam ponad 20 kg. 🙈 może to przez to że miałam cukrzycę insulinową. A teraz na początku powiedziałam że takową miałam w poprzedniej i od razu byłam pod opieką ..
U mnie 6 kg na plusie w przedziale 54-60kg. Trochę zabawnie to wygląda w karcie ciąży, bo moja waga niby na zmianę rośnie i maleje. Ale u nas położne ważą w ubraniu i butach, więc waga różni się w zależności od ubioru. Co innego zimowe buty, dżinsy i swetry, co innego tunika, leginsy i półbuty🙂 więc obrazuje to bardziej stan pogody niż zmianę figury😄

U mnie 6 kg na plusie w przedziale 54-60kg. Trochę zabawnie to wygląda w karcie ciąży, bo moja waga niby na zmianę rośnie i maleje. Ale u nas położne ważą w ubraniu i butach, więc waga różni się w zależności od ubioru. Co innego zimowe buty, dżinsy i swetry, co innego tunika, leginsy i półbuty🙂 więc obrazuje to bardziej stan pogody niż zmianę figury😄

U mnie też ważą w ubraniu i butach ,więc waga znacznie różni się od tej porannej :)
Z tego co się przyjrzałam to rosnę średnio 300 g na tydzień , w tym tygodniu walnęło mi 500g JA SIĘ PYTAM SKĄD 😂 gdzieś wyczytałam że właśnie pod koniec ciąży waga zaczyna ruszać z kopyta ,że maluszek już nie rośnie a mocno przybiera na tłuszczyku . Mam nadzieję że to właśnie to haha .
Jak się dziś czujecie ? Ja wczoraj miałam chwilę załamki ,jakiś humor przeplatany się mnie uczepił . Raz się śmiałam ,za chwilę płakałam . MASAKRA

Ja przez całą ciążę miałam mega pozytywne nastawienie do życia. Ostatnio jednak też dopada mnie stres związany z tym jak to będzie. Trochę przeraża mnie to, że nawet teraz nie wszystko udaje się zrobić tak jak bym chciała. Część rzeczy umyka.😐 Stąd zniechęcenie. Staram się wszystko za wczasu przemyśleć, zaplanować ale wiadomo... wszystkiego przewidzieć się nie da😐 i zły nastrój gotowy🤯

U mnie też ważą w ubraniu i butach ,więc waga znacznie różni się od tej porannej :)
Z tego co się przyjrzałam to rosnę średnio 300 g na tydzień , w tym tygodniu walnęło mi 500g JA SIĘ PYTAM SKĄD 😂 gdzieś wyczytałam że właśnie pod koniec ciąży waga zaczyna ruszać z kopyta ,że maluszek już nie rośnie a mocno przybiera na tłuszczyku . Mam nadzieję że to właśnie to haha .
Jak się dziś czujecie ? Ja wczoraj miałam chwilę załamki ,jakiś humor przeplatany się mnie uczepił . Raz się śmiałam ,za chwilę płakałam . MASAKRA
Doris haha z tym humorem mam podobnie ;).
To że przybrałaś 500 g to nic. Teraz maluszek nabiera masy więc i przybieranie szybsze. Ja się się martwię troszkę bo mam +2.5 kg i od 2 tyg nic nie przybrałam... A wiem że młody rośnie to chyba najważniejsze:). We wcześniejszych miałam +10 kg, + 12kg. A młode 3570g, 3890 kg.

@Lil12 ja też teraz więcej jem ;).
@agnik31 też się martwię tym wszystkim i jakoś mi to wszystko nie pasi... brak mi normalności, A tylko stres jest. Także niech to moje małe siedzi tam długo ;) hehe. Obie miałam tydzień po terminie i mam nadzieję, że i on tam posiedzi dłużej :).

Ostatnia edycja:
@Lil12 z tym dojadaniem to jest zgubnie właśnie :D Mnie też męczy i chodzę i szukam ale łapię się na tym i nie daje się pokusie 🙈

@Doriis mi właśnie dietetycy mowili ze za malo jem, ale nie byłam w stanie jesc wiecej wiec teraz sobie folguje i dodalam jeden maly posilek ;)

reklama
Hej dziewuszki :) Wracam od swojej gin i zdaję relacje:

35tc Malutka 2650g i 50 cm 😻 mimo szaleństw cały czas główką w dół.

@Doriis mnie tak właśnie pobolewa i kluje mniej więcej od 33 tygodnia i jest co raz silniejszy ten ból, szczególnie jak Mała jest bardziej aktywna, albo ja mam więcej roboty.

Co do KTG, pytałam o to swoją gin, to powiedziała, ze od 37 tygodnia będziemy robić. Ale może to dlatego, ze ja nie mam na szczęście zadnych komplikacji, cukrzycy, tarczycy, itd.

Wizyty miałam cały czas co 4 tygodnie, teraz będzie za 2 tygodnie ( i wtedy będę też miała jakiś wymaz GBS 🙄 ) no a od 37 tygodnia będę miała wizyty co tydzień.

Do góry