reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziś miałam USG genetyczne. Wszystko na szczęście dobrze. Jedynie co mnie martwi to przezierność karkowa blisko górnej granicy normy, ale jednak w normie, więc pewnie niepotrzebnie się stresuję. Według położenia wyrostka ginekolog stwierdził, że będzie dziewczynka :). @Aneciak95 u mnie po tym USG troszkę termin się zmienił, na 20 czerwca, więc trochę się oddaliłyśmy :(.

reklama
Ja miałam w poniedziałek badanie genetyczne, z USG też wyszło wszystko ok, na wyniki krwi jeszcze czekam. Ale myślę, że nie ma co zachodzić w głowę. U nas chyba też będzie najprawdopodobniej dziewczynka.❤️🙏 A z tym terminem różnie bywa, może mi też się przesunie.

Witam Czerwcowe Mamusie <3
Na początku proszę o dołączenie do watku zamkniętego :)

Termin z USG mam na 25 czerwca :)
Wczoraj byłam na USG genetycznym, miałam już że sobą wyniki krwii. Na szczęście ryzyko wad wyszło bardzo niskie :)

Cześć wszystkim! Odzywałam się już wcześniej, ale odezwę raz jeszcze :)
Prosiłabym bardzo o dostęp do wątku zamkniętego - termin w zależności od lekarza wychodzi na 28.05/3.06. Mimo że teoretycznie mogę się jeszcze załapać na maj, zdecydowanie bliżej mi do czerwcówek :)

Witam Czerwcowe Mamusie <3
Na początku proszę o dołączenie do watku zamkniętego :)

Termin z USG mam na 25 czerwca :)
Wczoraj byłam na USG genetycznym, miałam już że sobą wyniki krwii. Na szczęście ryzyko wad wyszło bardzo niskie :)
Ja czekam jeszcze na wyniki krwi, bo ryzyko trisomii 21 mam póki co 1:726.

Czesc mam termin na 29.06.2019, mam tez owp i jutro robie w poznaniu badanie prenatalne, jak takowe wyglada ? Moj gin mowil mi ze wyniki beda za 3 tyg - dlaczego az tak dlugo skoro to bedzie chyba usg prawda ? 🤔 czy moze sie myle..

Z moim ciśnieniem zdecydowanie lepiej . Lecz mam infekcje układu moczowego i od dziś antybiotyk mi dają. Ale to dobrze bo w końcu mi to wylecza bo dwie osoby mnie olały z tym że miałam bakterie. Moja ginekolog i urolog. Będę musiała zmienić ginekologa bo z tą moją lekarka to cyrk na kółkach :/ myślcie, że jeśli z ciśnieniem już całkiem całkiem to max do niedzieli mnie zatrzymają i będę mogła wyjść i tylko dostanę receptę na leki na ciśnienie i dalej receptę na branie antybiotyku. Moja teściowa uważa że do końca tygodnia wyjdę . Smutno by mi było jakbym została na święta tutaj w szpitalu jednak :( co sądzicie?
Skad wiesz ze to infekcja ukladu moczowego ? U mnie w badaniu wyszly bakterie w moczu (liczne ) a lekarz chyba nawet na to nie spojrzal.. martwic sie ?

Czesc mam termin na 29.06.2019, mam tez owp i jutro robie w poznaniu badanie prenatalne, jak takowe wyglada ? Moj gin mowil mi ze wyniki beda za 3 tyg - dlaczego az tak dlugo skoro to bedzie chyba usg prawda ? 🤔 czy moze sie myle..
A gdzie masz w Poznaniu?
Ja czekalam 2 tyg za wynikami, ale przyszły do mnie pocztą :)

reklama
Do góry