reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziś miałam USG genetyczne. Wszystko na szczęście dobrze. Jedynie co mnie martwi to przezierność karkowa blisko górnej granicy normy, ale jednak w normie, więc pewnie niepotrzebnie się stresuję. Według położenia wyrostka ginekolog stwierdził, że będzie dziewczynka :). @Aneciak95 u mnie po tym USG troszkę termin się zmienił, na 20 czerwca, więc trochę się oddaliłyśmy :(.

reklama
Ja miałam w poniedziałek badanie genetyczne, z USG też wyszło wszystko ok, na wyniki krwi jeszcze czekam. Ale myślę, że nie ma co zachodzić w głowę. U nas chyba też będzie najprawdopodobniej dziewczynka.❤️🙏 A z tym terminem różnie bywa, może mi też się przesunie.

Witam Czerwcowe Mamusie <3
Na początku proszę o dołączenie do watku zamkniętego :)

Termin z USG mam na 25 czerwca :)
Wczoraj byłam na USG genetycznym, miałam już że sobą wyniki krwii. Na szczęście ryzyko wad wyszło bardzo niskie :)

Cześć wszystkim! Odzywałam się już wcześniej, ale odezwę raz jeszcze :)
Prosiłabym bardzo o dostęp do wątku zamkniętego - termin w zależności od lekarza wychodzi na 28.05/3.06. Mimo że teoretycznie mogę się jeszcze załapać na maj, zdecydowanie bliżej mi do czerwcówek :)

Witam Czerwcowe Mamusie <3
Na początku proszę o dołączenie do watku zamkniętego :)

Termin z USG mam na 25 czerwca :)
Wczoraj byłam na USG genetycznym, miałam już że sobą wyniki krwii. Na szczęście ryzyko wad wyszło bardzo niskie :)
Ja czekam jeszcze na wyniki krwi, bo ryzyko trisomii 21 mam póki co 1:726.

Czesc mam termin na 29.06.2019, mam tez owp i jutro robie w poznaniu badanie prenatalne, jak takowe wyglada ? Moj gin mowil mi ze wyniki beda za 3 tyg - dlaczego az tak dlugo skoro to bedzie chyba usg prawda ? 🤔 czy moze sie myle..

Z moim ciśnieniem zdecydowanie lepiej . Lecz mam infekcje układu moczowego i od dziś antybiotyk mi dają. Ale to dobrze bo w końcu mi to wylecza bo dwie osoby mnie olały z tym że miałam bakterie. Moja ginekolog i urolog. Będę musiała zmienić ginekologa bo z tą moją lekarka to cyrk na kółkach :/ myślcie, że jeśli z ciśnieniem już całkiem całkiem to max do niedzieli mnie zatrzymają i będę mogła wyjść i tylko dostanę receptę na leki na ciśnienie i dalej receptę na branie antybiotyku. Moja teściowa uważa że do końca tygodnia wyjdę . Smutno by mi było jakbym została na święta tutaj w szpitalu jednak :( co sądzicie?
Skad wiesz ze to infekcja ukladu moczowego ? U mnie w badaniu wyszly bakterie w moczu (liczne ) a lekarz chyba nawet na to nie spojrzal.. martwic sie ?

Czesc mam termin na 29.06.2019, mam tez owp i jutro robie w poznaniu badanie prenatalne, jak takowe wyglada ? Moj gin mowil mi ze wyniki beda za 3 tyg - dlaczego az tak dlugo skoro to bedzie chyba usg prawda ? 🤔 czy moze sie myle..
A gdzie masz w Poznaniu?
Ja czekalam 2 tyg za wynikami, ale przyszły do mnie pocztą :)

reklama
Do góry