reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Witam wszystkie czerwcowe mamuśki. Mam 28 lat. Jestem mamą dwójki córeczek : Alicji 3,5 i Natalki 2,5 . Aktualnie jestem w 16tc. Termin mam na 12 czerwca. Jestem po dwóch cc i czeka mnie trzecia.

reklama
Hej 🙂 to tak jak ja 😉 właśnie wracam z usg, miałam nadzieję że będzie widać płeć, ale znów leży noga na nogę heh
Ja byłam w 14 tc ciąży na 3d/4d i niby mówił, że wygląda na chłopca, ale mając dwie córki wolę się nie nastawiać na chłopca.... W poniedziałek idę do swojego gina… zobaczymy..

U nas też cesarka i myślę, że będzie wcześniej. Brzuch już mi się strasznie napina. Miałam ten problem również w 1 i 2 ciąży. Chciałabym już znać płeć na 100%, żeby albo odświeżać garderobę po dziewczynkach ( jedna jest z końca kwietnia druga z lipca ) albo wymieniać na nową.

Cześć dziewczyny, jestem w 16 tygodniu mam termin na 14 czerwca, jest to moja pierwsza ciąża i już z przejściami. Na usg wysoka przezierność karkowa skierowanie na biopsjie wyniki odebrałam przed świętami niestety potwierdzony zespół Turnera. Mam nadzieję że niunia dotrwa do czerwca będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam

Cześć dziewczyny, jestem w 16 tygodniu mam termin na 14 czerwca, jest to moja pierwsza ciąża i już z przejściami. Na usg wysoka przezierność karkowa skierowanie na biopsjie wyniki odebrałam przed świętami niestety potwierdzony zespół Turnera. Mam nadzieję że niunia dotrwa do czerwca będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam
Czyli będzie dziewczynka ? Czym to grozi dla dziecka ? Co wam mówił lekarz na ten temat ?

reklama
Tak będzie dziewczynka tylko dziewczynki na to chorują... U nas podobno jest taki lekki ten zespół... Niunia będzie niska będzie musiała przyjmować hormon wzrostu i często towarzyszą wady serca problemy z układem moczowym i nerkami. Na chwilę obecną lekarz powedzial że mała rozwija się poprawnie i nic złego się nie dzieje :)
Jest to najlepsza wada genetyczna. Jesteśmy z mężem młodzi i ani u mnie ani u męża w rodzinie nie było wad genetycznych, lekarz mówi że to jest przypadek i przy pracy i akurat na nas trafiło...
Ale jestesmy dobrej mysli

Do góry