reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Cześć. Chciałam się przywitać, jestem obecnie w 16 tygodniu, a termin porodu prawdopodobnie wypada 9.06.2020r.🙂
Cześć, ja też jestem tu nowa. Wczoraj zaczął się 14 tc. Trafiłam na tę grupę w poszukiwaniu informacji o przybieraniu na wadze w ciąży ( w trakcie przygotowuję sobie makaron z serem, bo naszła mnie taka ochota!) Jak się czujesz w 16 tygodniu? :)

Witamy dziewczyny!
Cześć, ja też jestem tu nowa. Wczoraj zaczął się 14 tc. Trafiłam na tę grupę w poszukiwaniu informacji o przybieraniu na wadze w ciąży ( w trakcie przygotowuję sobie makaron z serem, bo naszła mnie taka ochota!) Jak się czujesz w 16 tygodniu? :)
Mi tez wczoraj zaczął sie 14tc i też dzisiaj jadłam makaron z serem [emoji23] piona!

Witamy dziewczyny!Mi tez wczoraj zaczął sie 14tc i też dzisiaj jadłam makaron z serem [emoji23] piona!
😂 Kiedyś nie do końca wierzyłam w te zachcianki w ciąży, a teraz widzę,że nagle MUSZĘ to zjeść! Często to, co aktualnie gdzieś zobaczę. U mnie sprawcą makaronu po 22:00 ( o zgrozo) jest film "Cztery gwiazdki". Wystarczyła jedna scena, by mój mózg zamienił się w kalafior.

Cześć 😊 ogólnie jest lepiej niż w pierwszym trymestrze, bo nie ma już tych okropnych całodobowych (nawet w nocy nie mogłam przez to zasnąć) nudności. Za to pojawiły się bóle głowy i trudności w wystaniu w jednym miejscu przez tylko trochę dłuższy czas, np. kolejka w sklepie. A jak u Ciebie widzisz już jakąś różnicę, jest lepiej? Ja na razie póki co przytyłam niecały kg.

Cześć 😊 ogólnie jest lepiej niż w pierwszym trymestrze, bo nie ma już tych okropnych całodobowych (nawet w nocy nie mogłam przez to zasnąć) nudności. Za to pojawiły się bóle głowy i trudności w wystaniu w jednym miejscu przez tylko trochę dłuższy czas, np. kolejka w sklepie. A jak u Ciebie widzisz już jakąś różnicę, jest lepiej? Ja na razie póki co przytyłam niecały kg.
Ja przytyłam 2 kg. Jeśli chodzi o objawy, też miewam bóle głowy i szybko się meczę. U mnie jednak bardzo duży wpływ na samopoczucie ma ogromny stres związany z ryzykiem wady genetycznej u dziecka, 30.12 mam amniopunkcję. Myślę,że gdyby nie to, czułabym się całkiem dobrze. Tymczasem mierze się z czymś tak wielkim, że każdego dnia boje się o swoją ciążę. Nocą dostałam plamienia i wylądowałam na izbie przyjęć, na szczęście wszystko w porządku, ale muszę się oszczędzać. Szukam sposobów na relaks, choć nie wiem,czy przy takim stadium stresu coś pomoże.

reklama
Do góry