reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja dziś spanikowalam z rana zobaczyłam kropkę krwi od razu poleciałam na oddział szybko mnie przyjęli zrobili usg maluszek ma 3 cm serce bije jak szalone. A mi się zrobiła jakąś gulka na wardze sromowej jakieś odparzenie czy co I to troszkę krwawilo. A ja już całą zaryczana.

reklama
Cześć [emoji4] rajusiu ile napisałyście [emoji85][emoji85][emoji85]

Witam nowe Mamusie i trzymam kciuki [emoji110]

My dzisiaj w domu, dalej męczymy się z zapaleniem ucha syna. Myślałam że już jest lepiej a dzisiejsza noc znów była tragedia... Jeśli dzisiaj w dzień i w nocy będzie go tak bardzo bolało to niestety musimy wprowadzić antybiotyk [emoji849]

Ja dzisiaj czuje się jakby ktoś mi w głowę czymś przyłożył. Trochę mi słabo...

Co do ubrań ciążowych to w zeszłej ciąży chodziłam głównie w swoich ubraniach - lubię sukienki z odcienciem w pasie więc brzuszek ładnie się mieścił [emoji3526] spodni typowo ciążowych nie kupiłam a jedynie dwa rozmiary większe jeansy takie bardziej elastyczne i u mnie się sprawdziły [emoji4] jedynie leginsy ciążowe kupowałam ale to na allegro [emoji3526]

Aczkolwiek w tej ciąży będzie trochę inna pora, bo zimowa więc pewnie jakieś ciążowe spodnie kupię. Spojrzę na hm [emoji4]

A i jak coś sobie kupowałam, sukienki czy bluzki to starałam się kupować aby dekolt był na "zakładkę" wówczas idealnie się sprawdzały takie rzeczy po porodzie i przy karmieniu maluszka [emoji3526][emoji3526][emoji3526]
I nie typowo "ciążowe" bo mam wrażenie że jak coś jest dedykowane to cena dwa razy wyższa[emoji85][emoji85][emoji85] więc zwykle były to zwykłe rzeczy a w większym rozmiarze w sieciowkach lub na allegro [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

Uf to dobrze, że nic więcej się nie pojawiło [emoji3526] odpoczywaj, choć czasem jest tak że jak się leży to nic a potem się wstanie i nagle się pojawi. No ale to dlatego że musi to "wypłynąć" jeśli coś się nazbieralo. Lekarz mówił że nawet do 24-48h po może się coś pojawić. Ale oczywiście jeśli by tego było dużo to lepiej skontrolować. A tymczasem leniuchuj [emoji6]
@Myszka90 dzięki za słowa otuchy. Dzisiaj jest ok, wygląda na to ze to wczorajsze było faktycznie po badaniu, albo mi się przywidziało :) na wszelki wypadek dzisiaj trochę poleżę.

Uf najważniejsze że wszystko w porządku [emoji4] a 3 cm to już duży człowiek [emoji5]️[emoji5]️[emoji5]️
Ja dziś spanikowalam z rana zobaczyłam kropkę krwi od razu poleciałam na oddział szybko mnie przyjęli zrobili usg maluszek ma 3 cm serce bije jak szalone. A mi się zrobiła jakąś gulka na wardze sromowej jakieś odparzenie czy co I to troszkę krwawilo. A ja już całą zaryczana.

A i co do rajstop ciążowych to też używałam, sporo też po ciąży bo ładnie brzuszek maskowały i nie uciskały blizny po CC.

Używalam Marilyn Mama i byłam zadowolona [emoji5]️[emoji5]️[emoji3] z Gatty też ale mam wrażenie że jakoś Gatta się pogorszyła i zwykle to rajstopy na "raz"

Bardo fajny pomysł z kalendarzem [emoji5]️ zapamiętam na przyszłość [emoji6][emoji28]
Aliexpress jest uzależniający hahah tylko najgorsze to czekanie [emoji85]
Vingaa na alli tez widzialamnie sporo fajnych i sukienki ciazowe, moze na swieta:D ale tez boje sie troche zamawiac co przyjdzie. Corce zamierzam kilka drobiazgow zamowic bo co roku sama z mezem robie jej kalendarz adwentowy. Troszke slodyczy, kilka drobiazgow typugumki, spinki, ozdoby swiateczne i w tym roku dodatkowo kolezanka podsunela mi pomysl na rozne zadania typu wyjscie w poszukiwaniu swiatecznych ozdob czy robienie czegos razem a na 6 grudnia mam nadzieje prezent wiadomy bedzie

Sandra Mis jaki duzy bobas! Ktory jestes tydzien??

Ja jestem za tym zeby kontrolowac kazde plamienie, ja w tamtej ciazy mialam lekkie pamienie w 5 tc i od razu do gina, okazalo sie ze to krwiak i przynajmniej wiedzialam ze mam lezec a tak bym normalnie funkcjonowala dalej. Nie zawsze oznacza to cos zlego ale skontrolowac warto zawsze;)

Myszka ja corke rodzilam w sierpniu 2012 wiec kompletnie nic ciazowego nie kupowalam, lato bylo tak strasznie upalne ze ciagle chodzilam w zwiewnych kieckach. A po porodzie niestety karmilam w zwyklych bluzkach bo nawet nie pomyslalam o specjalnych i najgorzej jak bylam u tesciow i karmilam przy kims to musialam brzuch odkrywac, wtedy glupio bylo mi ich wyganiac a nie bardzo mialam gdzie pojsc zeby byc sama;)

Kochana jutro zaczynamy 11 tydzien

Ja jestem za tym zeby kontrolowac kazde plamienie, ja w tamtej ciazy mialam lekkie pamienie w 5 tc i od razu do gina, okazalo sie ze to krwiak i przynajmniej wiedzialam ze mam lezec a tak bym normalnie funkcjonowala dalej. Nie zawsze oznacza to cos zlego ale skontrolowac warto zawsze;)

Myszka ja corke rodzilam w sierpniu 2012 wiec kompletnie nic ciazowego nie kupowalam, lato bylo tak strasznie upalne ze ciagle chodzilam w zwiewnych kieckach. A po porodzie niestety karmilam w zwyklych bluzkach bo nawet nie pomyslalam o specjalnych i najgorzej jak bylam u tesciow i karmilam przy kims to musialam brzuch odkrywac, wtedy glupio bylo mi ich wyganiac a nie bardzo mialam gdzie pojsc zeby byc sama;)

Tez odkrywanie brzucha mnie krępowało [emoji85] a czasem i zwykłą bluzkę zalozylam., ale na szczęście miałam wiele rzeczy z tym zakladkowym dekoltem i służą mi do dzisiaj [emoji5]️ muszę przejrzeć rzeczy i zobaczyć. Ale ma pewno nie oprę się aby czegoś sobie nie kupić...jest powód hahha [emoji23]

reklama
:frown:
Ten strach jest okropny , cały czas wymyślam że objawy znikają że napewno będzie źle
Na pewno będzie zle ? Dziewczyno nie pisz tak, jak można dopuszczać takie myśli..., ja osobiście boje się nawet tak myśleć, a co dopiero pisać ... wiem, ze dużo przeszłaś. Ale postaraj się myśleć pozytywnie. Skoro piszesz ze na pewno będzie zle to dlaczego ma być inaczej ?! Plz!!!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry