reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Stuk, puk, dobry wieczór. Czy można do Was dołączyć? Zacznę od początku. Jestem mamą 2 dzieci (12 i 8 lat) i jednego aniołka(21.06.19 w 10tc). Od razu po zabiegu staraliśmy się dalej. Teraz nam się to udało. Ciężko mi określić TC. OM miałam 02.09. w czasie cyklu mierzyłam temperaturę i sprawdzałam testami owu. Owulację miałam 22.09. W poniedziałek miałam wizytę u lekarza, było widać tylko pęcherzyk, nic poza tym. Powiedział że wygląda na 4 tygodniową ciążę. Następna wizytę mam 28.10 mam nadzieję że dzieciątko się rozwija i zobaczę serduszko. Wstępne termin wyliczyłam z internetowych aplikacji na 17.06.2020.
Tez mam na 17.06 :)

reklama
Dziewczyny moze wpiszemy w pierwszym poście wszystkie dziewczyny z datami OM i przewidywany termin porodu? Nie będzie trzeba ciągle pytać a będziemy dokładnie wiedziały kto kiedy itd co wy na to? Na staraczkach też miałyśmy w pierwszym poście tak zrobione i tylko się co jakiś czas aktualizowało
Super pomysł :) Ja OM 06.09, termin 12.06

Ja biorę Accard75 i duphaston ze względu na poprzednie poronienia
Dziewczyny ja też się pochwalę, byłam dziś na iść i widziałam pulsujace serduszko [emoji173] jak szalone. Wg ostatniej miesiączki to 6+1, a wg usg to 5+5.

Czy którejś z Was lekarz zalecił acard?
U mnie że względu na długie starania uznał, że ciążę trzeba zabezpieczyć z każdej możliwej strony

Bo są trzy rodzaje tuli. Dla noworodka, potem chyba od 8kg, i jeszcze dla starszaka.
My w każdym razie mieliśmy tą średnia i była idealna. Wcześniej chyba bym nie odważyła się tam wsadzić maluszka. A patrząc na mojego dwulatka to nie wyobrażam go sobie w tuli [emoji3]
Dzięki za opinie... tylko ta Tula mi się taka duża wydaje jak dla maluszka, wiem ze tam jakaś wkładkę się dokupuje ... nie miałam z tym wczesniej styczności, wiec jak wszystko będzie dobrze, to po 12 tc się wybiorę do sklepu pomacać [emoji1787]

Po całodniowych wymiotach odżyłam (szkoda ze koło północy ) ... nadrabiam wpisy :) Cieszę się, ze już tyle z Was widziało serduszka ❤️ U mnie wizyta we wtorek.
Ps. Na okropne mdlosci cuda zdziałała COLA ...tabletki, imbir, migdały działają na krotki okres u mnie ;) może komuś się przyda taka informacja.

reklama
Cześć dziewczyny dziś byłam u ginekologa prywatnie 8 tydzień ciąży serce biję. Dał skierowanie na badania i zaproponował abym poszła je na NFZ zrobić różyczka,hiv,itd jak to załatwić ? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)

Do góry