reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Świetna wiadomość. Mam nadzieję, że dzisiaj też uslysze serduszko. Z nerwów mnie ssie. A jeszcze jest opóźnienie i 6 osób przede mną. (nie lubię jak idę prywatnie a muszę czekać jak na NFZ)
Miałam wczoraj to samo, szłam prywatnie A przede mną jeszcze 7 osób było bo lekarka miała godzinne opóźnienie. I to któryś raz mi się już tak zdarza

reklama
Hej jestem w pierwszej ciąży w 7 albo 8 tygodniu w piątek idę do ginekologa byłam tydzień temu powiedział że za wcześniej na usg. Zrobił cytologie. Mam nadwagę bardzo się boję, robiłam będę w 5 tygodniu wynosiła 1200 48 godzin po 5400. Z objawów mam tylko bolace piersi I muli mnie Ale bez wymiatow. Do tego choruje na niedoczynność tarczycy. Biorę kwas foliowy I pregne plus. Jakieś rady ?? Dziękuję z góry.

skoro bierzesz pregne to nie potrzebujesz już kwasu foliowego ;)

To będziemy razem miały [emoji4]który masz tydzień?
6go września ostatnia miesiączka. Cieżko stwierdzić kiedy mialam owulacje bo to był pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcji którą brałam 4 lata. Wcześniej cykle miałam raczej dłuższe. Według aplikacji jutro zaczynam 7 tydzień ;)

6go września ostatnia miesiączka. Cieżko stwierdzić kiedy mialam owulacje bo to był pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcji którą brałam 4 lata. Wcześniej cykle miałam raczej dłuższe. Według aplikacji jutro zaczynam 7 tydzień ;)
to tak jak ja 6 wrzesnia ostatnia miesiaczka. Wg aplikacji jutro 7 tydzien. Ale ja mam krotkie cykle 24-26 dni

Nie wiedziałam A jak tak 3 tygodnie prawie to coś nie tak może być?? Internista mi tak wypisal

wypisał Ci branie i pregny i kwasu f? powinnaś to skonfrontować z ginekologiem. W składzie pregny masz bardzo dużą dawkę kwasu, wystarczającą w zupełności dla kobiety w ciąży, dodatkowa suplementacja nie jest konieczna. Organizm nie magazynuje kwasu "na potem" - mówiąc wprost wydalasz to co ponad normę jest dlatego nie ma sensu dodatkowo brać leków które i tak nie są przyswajane bo ich dawka przewyższa Twoje zapotrzebowanie. Najlepiej wybrać właśnie suplement dla kobiet w ciąży jak pregna zamiast zwykłym kwasem f bo tam poza podstawowym kwasem foliowym masz inne witaminy i mikroelementy dedykowane mamusiom :)

reklama
A te z do założenia musiałaś robić wszystkie badania krwi czy od razu po potwierdzeniu założył? Pytam bo nie wiem kiedy się zakłada i czy tylko moja lekarka chce przed tym wszystkie badania :)
Byłam na pierwszej wizycie za wcześnie to był początek 4 tyg. Kazał przyjść 12 paź. I wtedy jak było widać serduszko założył kartę i wpisał skierowanie na badania :)

Do góry