reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ależ ja robię zdrowe przepisy! Ostatnio szalał na punkcie ciastek z ciecierzycy z masłem orzechowym. Tylko że nas jest tylko dwoje i jak upiekę blaszkę to... no cóż, potrafi nam zastąpić jeden posiłek.

Wisiałam dzisiaj na aplikacji medicovera pół godziny i ktoś zwolnił termin u mojej doktorki na 9.10. Zastanawiam się, czy to też nie za wcześnie... Okres miałam pierwszego września. Będzie coś widać, czy małe szanse?

Haha to musisz robić mniejsze porcje :)

Dzwoniłam do lekarza i mówił żebym przyszła w 7 tyg. Ja miałam okres 4 września

reklama
Ależ ja robię zdrowe przepisy! Ostatnio szalał na punkcie ciastek z ciecierzycy z masłem orzechowym. Tylko że nas jest tylko dwoje i jak upiekę blaszkę to... no cóż, potrafi nam zastąpić jeden posiłek.

Wisiałam dzisiaj na aplikacji medicovera pół godziny i ktoś zwolnił termin u mojej doktorki na 9.10. Zastanawiam się, czy to też nie za wcześnie... Okres miałam pierwszego września. Będzie coś widać, czy małe szanse?
To będzie 5 tydzień + 2 - 3 dni? To może być jak u mnie :) za wcześnie :D i prawdopodobnie zobaczysz sam pęcherzyk (chociaż może być widać więcej) :) Aczkolwiek ja się nie mogłam powstrzymać i byłam już 2/10 na badaniu (OM28/08)- ale mam wyluzowaną Panią dr - więc szybciutko zrobiłyśmy podgląd na pęcherzyk ;) Także, ze mnie żaden doradca hahaha - w gorącej wodzie kąpana - wszędzie szybko...:)

Haha ja też mam zakaz pieczenia [emoji85][emoji86] a uwielbiam piec [emoji16] dlatego wykorzystuje każdy pretekst, czy jakaś okazja czy odwiedziny u Rodziców czy Teściów [emoji16] upiekę Brownie czekoladowe w okrągłej formie z malinami [emoji1] nie zmarnuje się bo jutro jedziemy do Teściów to od razu będzie do kawy [emoji6]

A na obiadokolacje będą krewetki z grzankami z masłem czosnkowym [emoji16]

Ja jestem z Grodziska Mazowieckiego [emoji6] w tym roku z Wawy się wyprowadziliśmy. A Synka rodziłam na Madalińskiego [emoji3526]

Mieszkamy zatem niedaleko :) jak okolice Nadarzyna ;)

To będzie 5 tydzień + 2 - 3 dni? To może być jak u mnie :) za wcześnie :D i prawdopodobnie zobaczysz sam pęcherzyk (chociaż może być widać więcej) :) Aczkolwiek ja się nie mogłam powstrzymać i byłam już 2/10 na badaniu (OM28/08)- ale mam wyluzowaną Panią dr - więc szybciutko zrobiłyśmy podgląd na pęcherzyk ;) Także, ze mnie żaden doradca hahaha - w gorącej wodzie kąpana - wszędzie szybko...:)
Też jestem w gorącej wodzie kąpana ;) I od wczoraj mam tak: zaklepię sobie wizytę szybciej! Nie, to głupi pomysł, nic nie będzie widać... A potem znowu: ale może coś jednak będzie widać! Nie, najpewniej nie będzie... :D
Muszę sobie chyba znaleźć jakieś twórcze zajęcie, żeby jakoś wytrzymać do tego 23.10.

Haha ja też mam zakaz pieczenia [emoji85][emoji86] a uwielbiam piec [emoji16] dlatego wykorzystuje każdy pretekst, czy jakaś okazja czy odwiedziny u Rodziców czy Teściów [emoji16] upiekę Brownie czekoladowe w okrągłej formie z malinami [emoji1] nie zmarnuje się bo jutro jedziemy do Teściów to od razu będzie do kawy [emoji6]

A na obiadokolacje będą krewetki z grzankami z masłem czosnkowym [emoji16]
O matko najdrożdża, aż mi ślinka pociekła. Nie pisz takich rzeczy, bo się dziewczyny całym stadem do ciebie wproszą. :D
Ja dzisiaj nie gotuję już, mam jedzonka na zapas. Czeka mnie ta mniej przyjemna część: sprzątanie...

Fajnie że jest ktoś z okolicy [emoji3526]

Dziewczyny podzielcie się zdrowymi przepisami [emoji3526] ja czasem korzystam z książki przepisów ala'antkowe z myślą o synku. Jadłam Brownie z buraka i też było pyszne ale o wykorzystaniu ciecierzycy już nie słyszałam [emoji3526]

Zapraszam [emoji23][emoji23][emoji23] ah ja też muszę się wziąć za sprzątanie, ale mi się nie chce [emoji85]
I jeszcze prasowanie mnie czeka. Ale przynajmniej szybciej czas zleci do tych wyników. Nie mogę się doczekać , wierzę że będzie dobrze i będę mogła już Mężowi powiedzieć [emoji3526] bo jeśli coś będzie nie tak to wstrzymam się aby mu nie mówić w urodziny [emoji18]

Fajnie że jest ktoś z okolicy [emoji3526]

Dziewczyny podzielcie się zdrowymi przepisami [emoji3526] ja czasem korzystam z książki przepisów ala'antkowe z myślą o synku. Jadłam Brownie z buraka i też było pyszne ale o wykorzystaniu ciecierzycy już nie słyszałam [emoji3526]

Na te ciasteczka jest u mnie ostatnio szał. :D

A to już nie tak bardzo zdrowe, bo na czekoladzie, choć gorzkiej, ale szalenie pyszne. Mój mąż jest fanem masła orzechowego, stąd to dziwne podobieństwo przepisów. ;)
Generalnie polecam blogi wegańskie, bo tam są różne alternatywy dla słodyczy. Nie jestem weganką.

reklama
My ostatnio kupiliśmy thermomix i tam jest masa genialnych zdrowych przepisów.
No ale ja na jedzenie nie mam ochoty patrzeć wcale bo całymi dniami mam mdłości... :/

Do góry