reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Myszka dlatego ja sobie pluje w brode ze nie kupilam takiego zwyklego robota tylko wyrzucilam (w moim przypadku bo nie uzywam) w bloto tyle pieniedzy. Ale to zasluga wlasnie tego zachwalania wszedzie tego sprzetu, kazdy zachwala. Kupilam po zachwalaniu szwagierki, po roku szwagier mi sie przyznal ze tez korzystaja raz na pol roku [emoji23]

reklama
Już po wizycie. 4tydz.+5. Na usg było już widać pecherzyk. Ma odpowiedni rozmiar i za tydzień wizyta, może będzie już coś wiecejdostałam też heparyne drobnocząsteczkowa (ampułki-strzykawki)ale jestem przerażona czy sama dam radę sobie wstrzyknac w brzuch. Nie wiem jeszcze gdzie mogę kupić pojemnik na odpady medyczne i gdzie to później oddać. Wiecie coś?

Ja też już po wizycie , widziałam pęcherzyk i kolejna wizyta na tydzień, natomiast mam zły wynik tarczycy i jutro muszę jeszcze jechać do szpitala go powtórzyć. I telefonicznie skonsultować go z lekarzem

Myszka dlatego ja sobie pluje w brode ze nie kupilam takiego zwyklego robota tylko wyrzucilam (w moim przypadku bo nie uzywam) w bloto tyle pieniedzy. Ale to zasluga wlasnie tego zachwalania wszedzie tego sprzetu, kazdy zachwala. Kupilam po zachwalaniu szwagierki, po roku szwagier mi sie przyznal ze tez korzystaja raz na pol roku [emoji23]
Taaaa... Nie raz wdałam się w dyskusję na temat thermomixa. Ile to ja razy słyszałam, że się nie znam i to najlepsze urządzenie pod słońcem. Ten marketing to zasługa tego, że thermomix jest wytworem firmy, która jest piramidą finansową. Resztę same sobie dopowiedzcie. ;)

Mam za to robota planetarnego i... większość rzeczy i tak wolę robić ręcznie. Ale to dlatego, że nie mam miejsca, żeby stał ciągle na wierzchu i tak po prostu jest dla mnie szybciej. Ciasto na pierogi, na pizzę, chleb, wszystko robię rękami. No ale przydaje się, jak piekę ciasto, do kremów i biszkoptów.

Już po wizycie. 4tydz.+5. Na usg było już widać pecherzyk. Ma odpowiedni rozmiar i za tydzień wizyta, może będzie już coś wiecejdostałam też heparyne drobnocząsteczkowa (ampułki-strzykawki)ale jestem przerażona czy sama dam radę sobie wstrzyknac w brzuch. Nie wiem jeszcze gdzie mogę kupić pojemnik na odpady medyczne i gdzie to później oddać. Wiecie coś?
Musisz się dowiedzieć u źródła, bo w każdej gminie to wygląda inaczej. Sprawdź w zakładzie, który w twoim miejscu zamieszkania zajmuje się odpadami. Powinni wiedzieć, co robi się z tym robi. Lokalny sanepid też powinien znać odpowiedź.

Ewoka gratulacje ! [emoji3526] Piękna beta [emoji6]

Co do odpadów to też się nie znam, i myślę że najlepiej dowiedzies się w przychodni lub gminie.

reklama
To będzie 5 tydzień + 2 - 3 dni? To może być jak u mnie :) za wcześnie :D i prawdopodobnie zobaczysz sam pęcherzyk (chociaż może być widać więcej) :) Aczkolwiek ja się nie mogłam powstrzymać i byłam już 2/10 na badaniu (OM28/08)- ale mam wyluzowaną Panią dr - więc szybciutko zrobiłyśmy podgląd na pęcherzyk ;) Także, ze mnie żaden doradca hahaha - w gorącej wodzie kąpana - wszędzie szybko...:)

A gdzie chodzisz do lekarza ? Ze ma usg w gabinecie ?

Do góry