reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
KINDERBUENOO88 będziesz sprawdzać jeszcze raz HCG?
Witam wszystkie nowe osoby,

Chyba chce bo trochę się stresuje. Tylko, ze w luxmedzie miałam tylko jedno bezpłatne badanie a tak to cena jego 69zl i nie wiem czy to aby nie cena jakaś z kosmosu?
Muszę się zorientować gdzie tu można to badanie zrobić i zrobię dziś lub jutro

Ale dużo przeszłaś
emoji17.png

Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
W którym teraz jesteś dc?
Robiłaś już jakieś badania?
U mnie 27 dc przy cyklach 26 dni-28 dni :)

Chyba chce bo trochę się stresuje. Tylko, ze w luxmedzie miałam tylko jedno bezpłatne badanie a tak to cena jego 69zl i nie wiem czy to aby nie cena jakaś z kosmosu?
Bardzo dużo... U nas za betę w laboratoriach Synevo płacę 28 zł.

Kinderbueno u mnie w diagnostyce 40zl za bete. W luxmedzie 68zl.
Ale jeśli chcesz robić a po raz pierwszy robiłaś w luxmedzie to powinnaś tak zrobić, poniewaz powinno się robić w tym samym laboratorium powtórkę. Inaczej wyniki mogą się różnić, chodzi o sposób oznaczania.
Ja w tym roku się przeprowadziłam i pierwszy raz robiłam w diagnostyce i pierwszy raz spotkałam się aby widełki były co 10 tygodni [emoji848] no ale trudno, jutro też tam powtorze.

Witam wszystkie nowe dziewczyny[emoji4]
Mimo przejść mam nadzieję że będzie to dla nas szczęśliwy czas i będziemy się wspierać [emoji4]

Ja robilam w diagnostyce i 40placilam
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja chciałam napisać tylko ,że wczoraj miałam USG i jest już serduszko❤️ , dziś mam 6+2 według OM a według USG 6+0, termin mam na 27.05 według miesiączki , USG różni się tylko dwa dni więc podobnie , ale wiadomo ,że później się to może zmienić , ale około 2 tyg przed będę miała CC. Mam nadzieję ,że tym razem po tym jak pierwsza obumarła w 9 tyg a córeczkę straciłam w 39 i pochowałam teraz w końcu dotrwam szczęśliwie... Więc w sumie nie powinno mnie tu być bo jak wszystko pójdzie dobrze to będę zdecydowanie majowa, ale chciałam się z wami podzielić i życzyć powodzenia ;)

Ja robilam w diagnostyce i 40placilam
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja chciałam napisać tylko ,że wczoraj miałam USG i jest już serduszko[emoji173]️ , dziś mam 6+2 według OM a według USG 6+0, termin mam na 27.05 według miesiączki , USG różni się tylko dwa dni więc podobnie , ale wiadomo ,że później się to może zmienić , ale około 2 tyg przed będę miała CC. Mam nadzieję ,że tym razem po tym jak pierwsza obumarła w 9 tyg a córeczkę straciłam w 39 i pochowałam teraz w końcu dotrwam szczęśliwie... Więc w sumie nie powinno mnie tu być bo jak wszystko pójdzie dobrze to będę zdecydowanie majowa, ale chciałam się z wami podzielić i życzyć powodzenia ;)

Trzymamy kciuki :)

W ogóle siedziałam na czacie w luxmedzie bo chciałam by dawali mi skierowanie na betę ( bo nie chce płacić 69) i w sumie miałam dwóch lekarzy i żaden mi nie dał bo powiedzieli ze nie zaleca się tego badania rutynowo. Ze mam udać się do ginekologa i jeśli będzie taka potrzeba to mnie skieruje

reklama
To naprawdę bardzo dużo. Ja płacę w Sla 27 zł. Zaraz jadę, wieczorem wyniki. Chociaż normy są tam dziwne, bo liczą od 1 tyg. A u nich 1 tydzien odpowiada ogólnej normie od 3 tyg. Ostatniej miesiączki, więc nie wiem czy są to normy od owulacji?

Do góry