reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
KINDERBUENOO88 będziesz sprawdzać jeszcze raz HCG?
Witam wszystkie nowe osoby,

Chyba chce bo trochę się stresuje. Tylko, ze w luxmedzie miałam tylko jedno bezpłatne badanie a tak to cena jego 69zl i nie wiem czy to aby nie cena jakaś z kosmosu?
Muszę się zorientować gdzie tu można to badanie zrobić i zrobię dziś lub jutro

Ale dużo przeszłaś
emoji17.png

Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
W którym teraz jesteś dc?
Robiłaś już jakieś badania?
U mnie 27 dc przy cyklach 26 dni-28 dni :)

Chyba chce bo trochę się stresuje. Tylko, ze w luxmedzie miałam tylko jedno bezpłatne badanie a tak to cena jego 69zl i nie wiem czy to aby nie cena jakaś z kosmosu?
Bardzo dużo... U nas za betę w laboratoriach Synevo płacę 28 zł.

Kinderbueno u mnie w diagnostyce 40zl za bete. W luxmedzie 68zl.
Ale jeśli chcesz robić a po raz pierwszy robiłaś w luxmedzie to powinnaś tak zrobić, poniewaz powinno się robić w tym samym laboratorium powtórkę. Inaczej wyniki mogą się różnić, chodzi o sposób oznaczania.
Ja w tym roku się przeprowadziłam i pierwszy raz robiłam w diagnostyce i pierwszy raz spotkałam się aby widełki były co 10 tygodni [emoji848] no ale trudno, jutro też tam powtorze.

Witam wszystkie nowe dziewczyny[emoji4]
Mimo przejść mam nadzieję że będzie to dla nas szczęśliwy czas i będziemy się wspierać [emoji4]

Ja robilam w diagnostyce i 40placilam
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja chciałam napisać tylko ,że wczoraj miałam USG i jest już serduszko❤️ , dziś mam 6+2 według OM a według USG 6+0, termin mam na 27.05 według miesiączki , USG różni się tylko dwa dni więc podobnie , ale wiadomo ,że później się to może zmienić , ale około 2 tyg przed będę miała CC. Mam nadzieję ,że tym razem po tym jak pierwsza obumarła w 9 tyg a córeczkę straciłam w 39 i pochowałam teraz w końcu dotrwam szczęśliwie... Więc w sumie nie powinno mnie tu być bo jak wszystko pójdzie dobrze to będę zdecydowanie majowa, ale chciałam się z wami podzielić i życzyć powodzenia ;)

Ja robilam w diagnostyce i 40placilam
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Ja chciałam napisać tylko ,że wczoraj miałam USG i jest już serduszko[emoji173]️ , dziś mam 6+2 według OM a według USG 6+0, termin mam na 27.05 według miesiączki , USG różni się tylko dwa dni więc podobnie , ale wiadomo ,że później się to może zmienić , ale około 2 tyg przed będę miała CC. Mam nadzieję ,że tym razem po tym jak pierwsza obumarła w 9 tyg a córeczkę straciłam w 39 i pochowałam teraz w końcu dotrwam szczęśliwie... Więc w sumie nie powinno mnie tu być bo jak wszystko pójdzie dobrze to będę zdecydowanie majowa, ale chciałam się z wami podzielić i życzyć powodzenia ;)

Trzymamy kciuki :)

W ogóle siedziałam na czacie w luxmedzie bo chciałam by dawali mi skierowanie na betę ( bo nie chce płacić 69) i w sumie miałam dwóch lekarzy i żaden mi nie dał bo powiedzieli ze nie zaleca się tego badania rutynowo. Ze mam udać się do ginekologa i jeśli będzie taka potrzeba to mnie skieruje

reklama
To naprawdę bardzo dużo. Ja płacę w Sla 27 zł. Zaraz jadę, wieczorem wyniki. Chociaż normy są tam dziwne, bo liczą od 1 tyg. A u nich 1 tydzien odpowiada ogólnej normie od 3 tyg. Ostatniej miesiączki, więc nie wiem czy są to normy od owulacji?

Do góry