reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Cześć, dziewczyny. Na początku może sie przedstawię, mam na imię Klaudia.
Mam już jedną córeczkę, urodzoną w 2016 roku przez cesarskie cięcie. Od zeszłego roku sierpnia, do tego roku lutego staraliśmy sie o drugiego dzidziusia, wyszlo, ale niestety w 10tygodniu poroniłam.
Teraz postanowiliśmy znowu zacząć się starać, i o dziwo bardzo szybko sie udalo..
Ostatnia miesiączke miałam 31.08.2019, dzisiaj rano zrobiłam test ciazowy, 12dni po owulacji, i wyszedł pozytywny! Nie mogłam uwierzyc, wiec zrobiłam jeszcze dwa innej firmy, również pozytywne.. polecialam od razu na bete, i wyszła 46, także ciaza jest na pewno.
A wy? robiłyście już bete? W którym dniu cyklu albo ile po owulacji i ile wyszła?
Mam nadzieje, ze z wszystkimi tutaj dotrwamy do końca i nie będzie żadnych nieprzyjemnych sytuacji :( Życzę powodzenia i duzo szczęścia :)

reklama
Ja również witam się nieśmiało :) jeśli wyliczenia się sprawdzą to termin mam na 1.06 także będzie to niezapomniany Dzień Dziecka :D póki co zrobiłam trzy bety, tak dla upewnienia się czy wszystko prawidłowo przyrasta i powoli zaczynam się cieszyć faktem bycia ponownie w dwupaku. Prawie dziewięć lat temu już raz to przeżywałam i było magicznie :)

przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidków dla wszystkich mamuś :)

Ja również witam się nieśmiało :) jeśli wyliczenia się sprawdzą to termin mam na 1.06 także będzie to niezapomniany Dzień Dziecka :D póki co zrobiłam trzy bety, tak dla upewnienia się czy wszystko prawidłowo przyrasta i powoli zaczynam się cieszyć faktem bycia ponownie w dwupaku. Prawie dziewięć lat temu już raz to przeżywałam i było magicznie :)

przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidków dla wszystkich mamuś :)
A jakie były te bety? I ile po owulacji? :)

A wy? robiłyście już bete? W którym dniu cyklu albo ile po owulacji i ile wyszła?
Mam nadzieje, ze z wszystkimi tutaj dotrwamy do końca i nie będzie żadnych nieprzyjemnych sytuacji :( Życzę powodzenia i duzo szczęścia :)

Hej! Ja robiłam pierwszą betę w 23dc i było 2.85 (8-9 dni po owulacji) i następny w 29 dniu cyklu i było 280

Dziewczyny , mam do Was pytanie trochę z innej beczki. Czy któraś z Was wychodziła za mąż i zmieniała prawo jazdy ? Potrzebuje się czegoś dowiedzieć w tej sprawie

Dziewczyny , mam do Was pytanie trochę z innej beczki. Czy któraś z Was wychodziła za mąż i zmieniała prawo jazdy ? Potrzebuje się czegoś dowiedzieć w tej sprawie

ja miałam taką sytuację ale minęło już od tego sporo czasu ;) może jednak jakoś pomogę wiec pytaj.
BTW co Ty robisz na forum o tej godzinie :) ? O 2.00 to powinnaś spać i regenerować siły mamusiu :)

ja miałam taką sytuację ale minęło już od tego sporo czasu ;) może jednak jakoś pomogę wiec pytaj.
BTW co Ty robisz na forum o tej godzinie :) ? O 2.00 to powinnaś spać i regenerować siły mamusiu :)
O tej godzinie byłam w pracy ;) , nie wiem czy będziesz pamiętać skoro minęło sporo czasu , ale czy do wymiany prawka bylo potrzebne orzeczenie lekarskie i czy pamiętasz czy je miałaś w domu ?.bo ja nie mogę za żadne skarby tego znaleźć ;/ przeszukalam wszystkie papiery i nie mogę sobie przypomnieć czy to w ogóle dostałam czy była tylko jedna wersja dla właściciela autoszkoly ( on zanosił dokumenty) nie wiem jak to interpretować czy te orzeczenia musi mieć każdy czy tylko ten któremu np prawko traci ważność i badania również ? Ja pamiętam że nie miałam żadnego terminu następnych badań bo wyszły bardzo dobre i dostałam je powiedzmy na stałe , ale przepisy są takie że prawko teraz i tak trzeba wymieniać a ja gdybym nie zmieniła nazwiska to moje prawko traci ważność za 13,5 roku i nie wiem czy mam szukać dalej tej kartki w domu czy to w ogóle nie potrzebne bo badania są tyle samo ważne ile prawko??? Czyli w moim przypadku 13,5 roku jeszcze ?Do wydziału komunikacji mam kawałek a dodzwonić się do nich ciezko

na pewno nie potrzebowałam ponownie przynosić orzeczenia lekarskiego. Z tego co pamiętam to po prostu poszłam do działu komunikacji i powiedziałam, ze zmienia mi się nazwisko w związku z tym ze wyszłam za mąż. Dostałam druk z uaktualnieniem danych. I musiałam ponownie wnieść opłatę (wtedy to chyba było 80zł) i tyle. Nie wiem nawet czy musiałam przynosić akt małżeństwa. Chyba nie, ale tego nie jestem pewna.

reklama
Do góry