reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Cześć, dziewczyny. Na początku może sie przedstawię, mam na imię Klaudia.
Mam już jedną córeczkę, urodzoną w 2016 roku przez cesarskie cięcie. Od zeszłego roku sierpnia, do tego roku lutego staraliśmy sie o drugiego dzidziusia, wyszlo, ale niestety w 10tygodniu poroniłam.
Teraz postanowiliśmy znowu zacząć się starać, i o dziwo bardzo szybko sie udalo..
Ostatnia miesiączke miałam 31.08.2019, dzisiaj rano zrobiłam test ciazowy, 12dni po owulacji, i wyszedł pozytywny! Nie mogłam uwierzyc, wiec zrobiłam jeszcze dwa innej firmy, również pozytywne.. polecialam od razu na bete, i wyszła 46, także ciaza jest na pewno.
A wy? robiłyście już bete? W którym dniu cyklu albo ile po owulacji i ile wyszła?
Mam nadzieje, ze z wszystkimi tutaj dotrwamy do końca i nie będzie żadnych nieprzyjemnych sytuacji :( Życzę powodzenia i duzo szczęścia :)

reklama
Ja również witam się nieśmiało :) jeśli wyliczenia się sprawdzą to termin mam na 1.06 także będzie to niezapomniany Dzień Dziecka :D póki co zrobiłam trzy bety, tak dla upewnienia się czy wszystko prawidłowo przyrasta i powoli zaczynam się cieszyć faktem bycia ponownie w dwupaku. Prawie dziewięć lat temu już raz to przeżywałam i było magicznie :)

przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidków dla wszystkich mamuś :)

Ja również witam się nieśmiało :) jeśli wyliczenia się sprawdzą to termin mam na 1.06 także będzie to niezapomniany Dzień Dziecka :D póki co zrobiłam trzy bety, tak dla upewnienia się czy wszystko prawidłowo przyrasta i powoli zaczynam się cieszyć faktem bycia ponownie w dwupaku. Prawie dziewięć lat temu już raz to przeżywałam i było magicznie :)

przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidków dla wszystkich mamuś :)
A jakie były te bety? I ile po owulacji? :)

A wy? robiłyście już bete? W którym dniu cyklu albo ile po owulacji i ile wyszła?
Mam nadzieje, ze z wszystkimi tutaj dotrwamy do końca i nie będzie żadnych nieprzyjemnych sytuacji :( Życzę powodzenia i duzo szczęścia :)

Hej! Ja robiłam pierwszą betę w 23dc i było 2.85 (8-9 dni po owulacji) i następny w 29 dniu cyklu i było 280

Dziewczyny , mam do Was pytanie trochę z innej beczki. Czy któraś z Was wychodziła za mąż i zmieniała prawo jazdy ? Potrzebuje się czegoś dowiedzieć w tej sprawie

Dziewczyny , mam do Was pytanie trochę z innej beczki. Czy któraś z Was wychodziła za mąż i zmieniała prawo jazdy ? Potrzebuje się czegoś dowiedzieć w tej sprawie

ja miałam taką sytuację ale minęło już od tego sporo czasu ;) może jednak jakoś pomogę wiec pytaj.
BTW co Ty robisz na forum o tej godzinie :) ? O 2.00 to powinnaś spać i regenerować siły mamusiu :)

ja miałam taką sytuację ale minęło już od tego sporo czasu ;) może jednak jakoś pomogę wiec pytaj.
BTW co Ty robisz na forum o tej godzinie :) ? O 2.00 to powinnaś spać i regenerować siły mamusiu :)
O tej godzinie byłam w pracy ;) , nie wiem czy będziesz pamiętać skoro minęło sporo czasu , ale czy do wymiany prawka bylo potrzebne orzeczenie lekarskie i czy pamiętasz czy je miałaś w domu ?.bo ja nie mogę za żadne skarby tego znaleźć ;/ przeszukalam wszystkie papiery i nie mogę sobie przypomnieć czy to w ogóle dostałam czy była tylko jedna wersja dla właściciela autoszkoly ( on zanosił dokumenty) nie wiem jak to interpretować czy te orzeczenia musi mieć każdy czy tylko ten któremu np prawko traci ważność i badania również ? Ja pamiętam że nie miałam żadnego terminu następnych badań bo wyszły bardzo dobre i dostałam je powiedzmy na stałe , ale przepisy są takie że prawko teraz i tak trzeba wymieniać a ja gdybym nie zmieniła nazwiska to moje prawko traci ważność za 13,5 roku i nie wiem czy mam szukać dalej tej kartki w domu czy to w ogóle nie potrzebne bo badania są tyle samo ważne ile prawko??? Czyli w moim przypadku 13,5 roku jeszcze ?Do wydziału komunikacji mam kawałek a dodzwonić się do nich ciezko

na pewno nie potrzebowałam ponownie przynosić orzeczenia lekarskiego. Z tego co pamiętam to po prostu poszłam do działu komunikacji i powiedziałam, ze zmienia mi się nazwisko w związku z tym ze wyszłam za mąż. Dostałam druk z uaktualnieniem danych. I musiałam ponownie wnieść opłatę (wtedy to chyba było 80zł) i tyle. Nie wiem nawet czy musiałam przynosić akt małżeństwa. Chyba nie, ale tego nie jestem pewna.

reklama
Do góry