reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja prowadzę własną działalność i pracuje w domu więc ciąża nic nie zmienia :)

Ja mówię o swoich doświadczeniach sprzed 3 lat, ale faktycznie na NFZ :) wtedy beta była konieczna do potwierdzenia ciąży bo pierwsze obowiązkowe usg było w 12 tc

reklama
Ja betę robię bardziej dla siebie niż lekarza ;) chcę mieć pewność że wszystko dobrze przyrasta. Zrobiłam trzy i wystarczy. Właśnie czekam na wizytę u gina. Nawet nie łudzę się że coś już będzie widać ale chciałabym dowiedzieć się co dalej. Ja z uwagi na swoje wczesniejsze przejścia mam od samego początku wspomaganie lekami więc czekam na dalsze wytyczne co i jak przyjmować

To czym się zajmujesz, ze tak późno w pracy?
Jestem na takim zarządzaniu produkcji,np puszczam zlecenia , zamawiam komponenty , raportuje czas pracy itp. dużo liczenia generalnie. Lubię ogólnie swoją pracę ,ale mam system 3 zmianowy, dojeżdżam do pracy godzinę i człowiek taki zakręcony chodzi wiecznie na 3 zmiany. Dziękuję bardzo za odpowiedź dziewczyny w sprawie tych dokumentów i tak będę musiała pojechać do innego miasta złożyć wniosek , ale nie chciałabym się wracać , zwłaszcza ,że i tak nigdzie nie mam tego dokumentu. U mnie obok jest remont i nie mogę się wyspac ,wczoraj spałam 4 godziny i teraz to samo , a dziś znowu idę na noc ;/ Ja chyba pójdę na zwolnienie , po moich stratach,nie ma co ryzykować , i już mi się ciągle siku chce i skurcze mnie łapią w łydkach ,że wysiedzieć nie mogę . Dobrze ,że dziś ostatnia nocka bo juz wykończona jestem. Boje się tylko ,że pójdę na zwolnienie,wszyscy się dowiedzą a zaraz będzie coś nie tak znowu i znowu będę musiała wrocic.w pracy dużo osób zna moją historię.

Ja chyba pójdę na zwolnienie , po moich stratach,nie ma co ryzykować , i już mi się ciągle siku chce i skurcze mnie łapią w łydkach ,że wysiedzieć nie mogę . Dobrze ,że dziś ostatnia nocka bo juz wykończona jestem. Boje się tylko ,że pójdę na zwolnienie,wszyscy się dowiedzą a zaraz będzie coś nie tak znowu i znowu będę musiała wrocic.w pracy dużo osób zna moją historię.

Na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiała tylko od razu sio na zwolnienie. Nie ma co ryzykować, nie potrzebujesz teraz dodatkowego stresu. Szczególnie w tych pierwszych tygodniach. Nie myśl o tym że coś może pójść nie tak, skup na tym że teraz w Tobie znów rośnie malutkie szczęście i trzeba zrobić wszystko aby zostało z Wami na najbliższe miesiące :)

Ja czekam na USG na którym lekarz potwierdzi że jest dzidziuś. Wtedy od razu idę odpocząć. U mnie w pracy na szczęście nie na z tym problemu, ale nawet gdyby był to i tak bym poszła. Nie chciałabym sobie wyrzucać że odpowiednio o siebie nie zadbałam. Może inaczej jest w przypadku dziewczyn które nie miały problemu z zajściem, ja ze względu na swój stan zdrowia i wcześniejsze przejścia dlugo czekałam na ten moment więc zamierzam zrobić wszystko by już było tylko dobrze

reklama
Do góry