reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Wczesniej jak naciskalam to ani kropli nie było przez około pół roku. Wiem że nie było bo próbowałam rozkręcać Laktatorem kupowalam saszetki do picia w aptece, caly czas na cycku młody wisiał różne kombinacje i doszło do tego że ani kropelka nie leciała. Ostatnio zauważyłam że z obu wydobywa się siara/mleko sama nie wiem co to jest jest bardzo bardzo lepkie.
U mnie też półprzezroczyste i lepkie. Nie wiem co to, ale tak, jak mówiłam jak dłużej wyciskam to pojawia się mleko. Minpokarm zanikł praktycznie z dnia na dzień po silnym stresie. Też jeszcze próbowałam odciągać ale nic nie było 🤷‍♀️ w czwartek mam ginekologa to zapytam i dam znać. Wydaje mi się, że to nic groźnego, widocznie jeszcze jakaś tam produkcja jest, ale nie tyle, żeby karmić :) nie martw się 😉

reklama
U mnie też półprzezroczyste i lepkie. Nie wiem co to, ale tak, jak mówiłam jak dłużej wyciskam to pojawia się mleko. Minpokarm zanikł praktycznie z dnia na dzień po silnym stresie. Też jeszcze próbowałam odciągać ale nic nie było 🤷‍♀️ w czwartek mam ginekologa to zapytam i dam znać. Wydaje mi się, że to nic groźnego, widocznie jeszcze jakaś tam produkcja jest, ale nie tyle, żeby karmić :) nie martw się 😉
Dzięki za informacje. Daj znać co lekarz powiedział. Też mi się wydawało że to nic takiego ale jednak się zdziwiłam a potem zaczęłam się nakręcać. Przez chwilę pomyślałam że może ciąża 😆 ale przecież siara się później pojawia.

Cześć dziewczynki, jak tam Wasze dzieciaczki? Jak Wasze samopoczucie? Moja Mała ma chyba kryzys. Marudzenie, marudzenie, marudzenie... Dookoła słyszę o ząbkach, ale odkąd w na początku lutego wyszły 2 dolne 1, to pozostałych ani widu, ani słychu 🤷‍♀️ no i ciągle mamy jakieś siniaki, mam tak wszędobylskie dziecko, że wszędzie jej pełno, wstaje przy wszystkim, wspina się po nogach. Apetyt na szczęście dobry, noce (poza dzisiejszą, bo musiałam spać z nią) mamy generalnie przespane. Wasze maluchy też ciągle chcą być na rączkach? I najlepiej jak chodzimy, bo jak usiądę z nią na kolankach to zaczyna się wiercenie. Wszystko jest nudne, nin stop potrzebuje nowych wrażeń, zabaw... Ehhh ciężko 🤦‍♀️
No moj też tylko na ręce chce się wdrapac i jeszcze trzeba to nosić bo zaraz marudzi :)

Dzięki za informacje. Daj znać co lekarz powiedział. Też mi się wydawało że to nic takiego ale jednak się zdziwiłam a potem zaczęłam się nakręcać. Przez chwilę pomyślałam że może ciąża 😆 ale przecież siara się później pojawia.
Gdzieś czytałam, że nawet pół roku od zaprzestania karmienia może coś tam wyciekac. Ale nie pamiętam czy to byli źródło wiarygodne

@Lucy97 ja swoją młodą skończyłam karmić pod koniec lutego w z końcem marca jak ścisnęłam brodawkę to coś tam jeszcze wypłynęło więc może nie ma reguły 😊
@Nerwicówka35 moja mała też ma taki etap teraz i zastanawiam się co ze mną nie tak bo jak jest ze mną to cały czas marudzi i na rękach chce 😭 z teściową to kochane dziecko jest, a z mamą to szok. A 9kg już ma więc moje plecy wołają o pomoc.
Jak tam ? Pierwsze samodzielne kroczki już są ?

@Lucy97 ja swoją młodą skończyłam karmić pod koniec lutego w z końcem marca jak ścisnęłam brodawkę to coś tam jeszcze wypłynęło więc może nie ma reguły 😊
@Nerwicówka35 moja mała też ma taki etap teraz i zastanawiam się co ze mną nie tak bo jak jest ze mną to cały czas marudzi i na rękach chce 😭 z teściową to kochane dziecko jest, a z mamą to szok. A 9kg już ma więc moje plecy wołają o pomoc.
Jak tam ? Pierwsze samodzielne kroczki już są ?
Tak :) udaje jej się zrobić kilka kroczków przy kanapie, albo innych meblach. Sama włącza zmywarkę, przestawia zegarek na piekarniku i ogólnie wszędzie jej pełno 🤦‍♀️

@Lucy97 ginekolog powiedziała, że to normalne. U niektórych znika po 2 miesiącach, a u niektórych zdarza się, że jeszcze rok po skończeniu karmienia coś tam się produkuje. Generalnie jeśli nic nie boli, piersi i węzły chłonne nie są powiększone, ani nie ma zgrubień, piersi nie są zaczerwienione, ani obrzmiale, wydzielina nie ma nieprzyjemnego zapachu, krwi czy ropy to wszystko jest ok :) ale moja gin powiedziała, że po skończonym karmieniu dobrze jest sobie zrobić usg, mniej więcej po pół roku po skończeniu karmienia, tak kontrolnie :)

@Lucy97 ginekolog powiedziała, że to normalne. U niektórych znika po 2 miesiącach, a u niektórych zdarza się, że jeszcze rok po skończeniu karmienia coś tam się produkuje. Generalnie jeśli nic nie boli, piersi i węzły chłonne nie są powiększone, ani nie ma zgrubień, piersi nie są zaczerwienione, ani obrzmiale, wydzielina nie ma nieprzyjemnego zapachu, krwi czy ropy to wszystko jest ok :) ale moja gin powiedziała, że po skończonym karmieniu dobrze jest sobie zrobić usg, mniej więcej po pół roku po skończeniu karmienia, tak kontrolnie :)
Mój ginekolog radził to do 😊

Cześć dziewczyny ❤️ Chciałabym się Was coś poradzić. Przepraszam, że tak wchodzę z pytaniem, ale Wy już jesteście doświadczone w USG :) Byłam na USG, lekarz mówi że jeszcze nic nie widać, tydzien 5, dzień 4.
Mi się wydaje że "coś" widać, może chodziło o to że nie ma serduszka. Mam taki mętlik.

Załączniki

• a54c28ed-4989-49e6-9aa2-d4bb0fd2ea26.jpg
    a54c28ed-4989-49e6-9aa2-d4bb0fd2ea26.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 105
reklama
Widać[emoji16]
Cześć dziewczyny [emoji3590] Chciałabym się Was coś poradzić. Przepraszam, że tak wchodzę z pytaniem, ale Wy już jesteście doświadczone w USG :) Byłam na USG, lekarz mówi że jeszcze nic nie widać, tydzien 5, dzień 4.
Mi się wydaje że "coś" widać, może chodziło o to że nie ma serduszka. Mam taki mętlik.

Do góry