reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

My też zamierzamy się przesiąść do spacerówki ale narazie jesteśmy u dziadków więc wymienimy już po powrocie. U nas mały też w śpiworku nie mieści się w gondoli więc zakładam mu kombinezonik i przykrywam kocykiem.

Co do spania to u nas mega postęp jest, mamy tylko 2-3 pobodki nocne i śpimy do 6. Z usypianie nie mam problemów po wprowadzeniu rutyny zazwyczaj lulanie zajmuje mi kilka minut.

reklama
Jaki słodki cukiereczek. Jakbym miała 100% pewnosci, że tym razem będzie corka to juz bym się starała, ale nie chce 3 chłopaka...😅
Hehe..ja też nie chciałam, trudno mi było sobie to wyobrazić wogole. A teraz nie zamienilabym za nic 😍
A z tym planowaniem to trudno, powiedziałabym, że się nie da. Jest tu takie forum chłopiec czy dziewczynka czy można zaplanować płeć 😊tam są różne recepty😉..z przymrużeniem oka, mozna pomóc losowi

Ja mam też trójeczke. 2 dziewczynki 10 i 8 oraz to czerwcowe małe cudo :). Ja jestem bardzo szczęśliwa :). Bo dzieciaki są za sobą, pomagają także czasem jakbym maluszka nie miała haha. A z malutkim wesoło jest i to bardzo.
Ja tylko modyfikowane, jeszcze nie podałam twarożku ani jogurtu, ale przymierzam się na dniach :).
@Sundeep przykro mi, że zawiódł. Ale z nimi to czasem tak dziwnie jest :/. Oby tylko się naprawił i stał lepszy :).
@MK_Piotrowiak my już w spacerówce bo z kombinezonie nie wszedł do gondolki 😂😂
No tak to już duże dziewczynki to napewno pomocne..u mnie starszy pomaga sporo w obowiązkach domowych, ale tak to chłopcy takiego szaleju dostają wariuje, wrzeszczą bija się -w zabawie takiej powiedzmy🤪🤪🤦‍♀️😁równaja się wiekiem, i to najlepsze jest ..
A najlepsze jest to że Leonek jeszcze w brzuchu tego wszystkiego się tak nasluchal, że wogole nic sobie nie robił z tej wrzawy tylko kiedy była pora spał w najlepsze😁

@sariska ja właśnie cały czas zwlekam z sięgnięciem spacerówki bo mała spokojna jest w gondoli, kombinezonu nie mamy bo mam śpiworek w gondoli ale wiem, że ciekawa świata jest coraz bardziej więc codziennie zadaje sobie pytanie czy to już czas, więc pytam Was jak tam u Was czy Wasze pociechy już siedzą w spacerówkach🙈
@Sundeep oby szybko znaleźli żeby się synek nie męczył 😰 ale jest taki słodziak, że szok 😍😍😍😍
@SyLwuniaa mężowi powiedz, że ma się tym razem o córkę postarać 😂
Od godziny już patrzę na moją córeczkę, która zamiast spać wariuje w łóżeczku i się do mnie śmieje zza barierek 😂
Hehe..juz tyle z tego strania, że mamy 3 chlopakow😁🤦‍♀️my to już kończymy produkcję ☺️

My jeszcze jezdzimy w gondoli..synek ją po prostu kocha, a z tego co tu widzę to jest jakimś wyjatkiem😊..ale tak mial od malenkiego, zresztą na spacerze zwykle śpi
Mam spiworek i zakładam taki kombinezon misiek polarowy i czapka, pod spodem body i koszulka

Załączniki

• IMG-20210121-WA0014.jpeg
    IMG-20210121-WA0014.jpeg
    355,1 KB · Wyświetleń: 77
Hehe..ja też nie chciałam, trudno mi było sobie to wyobrazić wogole. A teraz nie zamienilabym za nic 😍
A z tym planowaniem to trudno, powiedziałabym, że się nie da. Jest tu takie forum chłopiec czy dziewczynka czy można zaplanować płeć 😊tam są różne recepty😉..z przymrużeniem oka, mozna pomóc losowi
Ja przy pierwszym wiedziałam na 100% a przy tym nie do końca bylam przekonana czułam, że to chlopak i lekarz to potwierdził, ale gdzies tam mialam nadzieję. Kocham Jasia nad życie i ciesze się, że go mam, ale przy 3 chyba do końca ciazy nie chciałabym znać płci wiem, że jak zobacze dziecko tk juz plec nie ma znaczenia a nie chciałabym czuć rozczarowania, bo marzenie o corce jest u mnie bardzo silne. Starać się raczej nie będę, ale jak ktoś na horse zdecyduje to będę szczęśliwa :)
Ciekawa jestem jak to jest z tymi dniami cyklu, bo u mnie chłopcy są z dnia po owulacji i u Jasia nie bylam pewna, bo bylo że 3 dni przed i właśnie dzień po, slyszalam, że niektórym się sprawdziły dziewczynki z kilku dni przed owulacji.

My jeszcze jezdzimy w gondoli..synek ją po prostu kocha, a z tego co tu widzę to jest jakimś wyjatkiem[emoji4]..ale tak mial od malenkiego, zresztą na spacerze zwykle śpi
Mam spiworek i zakładam taki kombinezon misiek polarowy i czapka, pod spodem body i koszulka
Moja Julcia tak samo ma :) przez te 7 miesięcy tylko raz musiałam ją wziąć na ręce bo płakała w gondoli. A tak często jest że zdążę wyjść na ogrodzenie a mała już śpi :) i w sumie chciałabym w gondoli zostać do końca zimy, ale czy się uda czas pokaże ;)

reklama
Do góry