reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Halo dziewuszki
Po 20:30 pojechalam na izbę bo ból nie minął... przy badaniu odszedł mi czop i okazało się 2 cm rozwarcia.. lekarz zrobił wywiad.. i mówię do niego że generalnie skurczy nie czuję... i jeśli mogę wtacać to wracam. Stwierdził, że zobaczymy zapis ktg i wtedy podejmie decyzję.. a ja sobie chodziłam.. potem ktg - oczywiście skurczy brak. Zmierzyła mnie druga lekarka i mówi szyjka 3cm i rozwarcie 2 cm.. i mowi, ze mnie trzymać nie będzie. To ja w skowronkach... poszła po wypis i mi mówi, że po konsultacji z lekarzami chcą mnie przyjàć... a u mnie że jednak młody w brzuchu zostanie to i ból mi przeszedł... no i zapytałam ja czy jak zostans i nie urodzę... to już raczej do porodu będę w szpitalu, a ona że tak... bo to 3 i mogę nie zdażyć.. no i jestem w domu ;).
@Kiniaagent gratulacje :). No to maleństwo spore :).
i dobrze zrobiłaś lepiej przeczekać w domu, na spokojnie 🙂 a nie siedzieć w szpitalu i się stresować.

@Nerwicówka35
U mnie właśnie skurcze zaczęły się o północy i tak pojawiały się do 2 ale tez zasnęłam i nadal cisza. Myślałam ze jak juz sie pojawiają takie skurcze to jest zapowiedź porodu a tu nic.
Już proszę mojego syna żeby wyszedł bo bardzo mi dokuczają te nadgarstki znów zbiłam szklankę jak tak dalej pójdzie to będę musiała się przerzucić na plastiki 😂

reklama
i dobrze zrobiłaś lepiej przeczekać w domu, na spokojnie 🙂 a nie siedzieć w szpitalu i się stresować.

@Nerwicówka35
U mnie właśnie skurcze zaczęły się o północy i tak pojawiały się do 2 ale tez zasnęłam i nadal cisza. Myślałam ze jak juz sie pojawiają takie skurcze to jest zapowiedź porodu a tu nic.
Już proszę mojego syna żeby wyszedł bo bardzo mi dokuczają te nadgarstki znów zbiłam szklankę jak tak dalej pójdzie to będę musiała się przerzucić na plastiki 😂

Ja zaczęłam nabierać wody, dosłownie czuję się jak purchawka. Już dobre 3 tygodnie noszę obrączkę na łańcuszku, na palce nie wchodzą mi nawet pierścionki, które były luźne. Zresztą na wadze też przybyło mi 3 kg, a wiem, ze to akurat nie z jedzenia, bo ostatnio mam zdecydowanie mniejszy apetyt, do tego mnie czyści od wczoraj....ehhh
A Ty Kochana na kiedy masz "oficjalny" termin?

Dziewczyny podsuwam taką zajawkę tematyczną 😏 Co myślicie na temat stosowania do przewijania pieluszek tetrowych? Czy któraś z Was stosowała?

Haloooo.
A więc w nocy wstawiałam po 2, 3, 5 i wstałam 7:40.. krzyżowe bóle przeszły... Ale ból ostry kłujacy jak szyjka jest... także czekam i na jakiś dodatkowy objaw ;).
@prusaczek ja gdyby nie 3 to bym nie pojechała... Ale ten ból na okres i kłujacy w okolicy szyjki to tak miałam przy dziewczynkach...
Ja luteiny nie biorę od 2 tyg , bo jak powiedział że szyjka zamknięta to stwierdziłam, że czas odstawić.. Ale od wczoraj jest już ujście otwarte to może na dniach urodzę ;)
@Nerwicówka35 hehe oczy lalkom tak wyczuwam na kanapie z igielką w dłoni. A faktycznie przy maszynie ostatnio więcej. I kurde dziś chyba machnę młodemu cieplejsze kocyk... Jak taka paskudna pogoda :). Jeśli chodzi o tetrę to tak miałam zajawkę przy pierwszej córce i pieluchy Eco wielokrotnego... Ale dopiero koło roku bo można było tam podłożyć takie wkładki jak kupa... wcześniej przy tych ilościach kup sobie nie wyobrażam używania ;). No i tetry są dla cierpliwych. Moje córy na 1.5 roku były bez pieluch także da się :).

Ja zaczęłam nabierać wody, dosłownie czuję się jak purchawka. Już dobre 3 tygodnie noszę obrączkę na łańcuszku, na palce nie wchodzą mi nawet pierścionki, które były luźne. Zresztą na wadze też przybyło mi 3 kg, a wiem, ze to akurat nie z jedzenia, bo ostatnio mam zdecydowanie mniejszy apetyt, do tego mnie czyści od wczoraj....ehhh
A Ty Kochana na kiedy masz "oficjalny" termin?
ja tez strasznie opuchnięta.. stopy jak balony dobrze ze jest cieplo to mogę w klapkach chodzić bo w adidasy ciężko mi się wcisnąć 😁
Ja termin mialam na 05.06
A Ty?

@sariska trzymam kciuki żeby się rozkręciło 🙂🙂

O kurde ludziska mam truskawkowy Śluz i czekam na sorze znowu :( położna mówi że pewnie to czop 😱 a ja normalnie eeeej wariuje... Czyżby to było możliwe ? Wczoraj zjadłam kilo truskawek ale to chyba nie ma wpływu, nie 😂?

@Kiniaagent Serdecznie gratuluję :) dużo zdrówka dla Ciebie i małej ;)

Widzę, że wszystkie miałyśmy wczoraj emocjonujące nocki :D

Ja wczoraj u lekarza dowiedziałam się, że szyjka się już skróciła i rozwarcie to jest kwestia czasu więc moja radość, że mała będzie może niedługo z nami ogromna. Jeśli do 14.06 nie urodzę to na 19.06 mam przekaz na szpital ale mam nadzieje, ze wyjdzie sama.

@sariska ja myślałam, że też wczoraj na szpital pojadę. Od 20 się tak źle czułam, że jak do łóżka się kładłam to myślałam, że nie uleżę. Miałam bóle jak przy okresie spotęgowane x3 i mąż już od 20 czy na szpital jedziemy. Mówię nie, poczekam podobno skurcze porodowe to takie, przy których ciężko Ci się mówi, do tego wody mi nie odeszły więc nie jadę.
O 3 miałam taką tragedię, że go budziłam i znowu pytanie - jedziemy na szpital? - jeszcze czekamy. Spacerowałam po pokoju, skakałam na piłce i w końcu się położyłam. Zasnęłam więc to musiał być znowu fałszywy alarm.

Humor mam przez to dziś tak parszywy, że to jest masakra. Od rana już się rozkleiłam bo strach przed porodem mnie normalnie paraliżuje, do tego zadaje sobie pytania czy będę dobrą mamą? Czy sobie poradzę??

@Nerwicówka35 ja obrączki nie noszę od początku kwietnia, myślałam o tym żeby mieć ją na łańcuszku ale za bardzo się boję, że się zerwie i gdzieś ją zgubię. Niby aż tak bardzo rąk nie miałam opuchniętych ale strasznie mnie już uwierała więc i tak długo nosiłaś :)

@paulinak93 ja też popuchnięta jak dynia, ale większości stopy i teraz ręce, w nocy ostatnio jak wstałam i zobaczyłam swoje dłonie to aż się przestraszyłam bo palcy zgiąć nie mogłam takie grubaśne ale ciśnienie i mocz w porządku więc doktorek powiedział, że muszę się do tego przyzwyczaić :(

O kurde ludziska mam truskawkowy Śluz i czekam na sorze znowu :( położna mówi że pewnie to czop 😱 a ja normalnie eeeej wariuje... Czyżby to było możliwe ? Wczoraj zjadłam kilo truskawek ale to chyba nie ma wpływu, nie 😂?
Jeśli chcesz już urodzić to trzymam kciuki żeby to był czop :D Truskawki wpływu na śluz nie mają :D

reklama
Czop Ci odszedł:) czyli u Ciebie już. Trzymam kciuki za szybko i sprawnie

Do góry