Na ktg na początku bobo miało tętno 160-170 i mało się ruszało, lekarz kazał napić się soku i powtórzyć, no i na drugim ktg było 130-140 ale też mało się ruszał, nawet jak położna nim szturchnela, a skurcze rytmiczne do stówki... A na IP wszystko na ktg było ok, skurcze też rytmiczne ale do 60 a tętno zgodnie z jego ,, ruchliwością", zrobiła szybkie USG i na początku chciała mnie kłaść już 11ego do szpitala, ale później jak się dowiedziała o terminie z 1ego USG to jednak nie...@Michasia0 hmm lekarze biorą pod uwagę tylko termin z om, bo iść nie jest miarodajne, bo wszystko zależy od pomiarów i wielkości dziecka. A co tzn że kto wyszło do d...? I dlaczego Cię nie przyjęli? Bo w szpitalu ktg wyszło ok?
Mój brzuchol jest taaki wielki, że za 2 tyg to ja nie wiem czy zobaczę stopy haha...
A zatrzymywanie wody to raczej nie jest objaw porodu... tylko raczej zachowana gospodarka wodna w organizmie..
Z tym zatrzymaniem wody to kwestia hormonów, ale tak nasz organizm poniekąd się przygotowuje do utraty krwi podczas porodu. Tak kiedyś czytałam