reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Tak . W 18 tc okazalo się, ze serduszko drugiej córeczki nie bije. Byly brdzo male szansę, ze urocze zdrowe dziecko a jednak się udało. Tu złudzeń nie mam bo krwawie już.
Strasznie mi przykro też przez to przechodziłam. Nie ma słów w takich chwilach. Jeżeli chcesz porozmawiać albo tylko przelać słowa, żeby nie zostawać z tym sama, to jesteśmy tutaj

reklama
Dziewczyny, czy Wy bierzecie witaminy na własną rękę czy zalecone przez lekarza? Mi na pierwszej wizycie ( początek 4 tygodnia) powiedział tylko o kwasie foliowy i żebym szła do endokrynologa zmienić dawke leku.

Dziewczyny, czy Wy bierzecie witaminy na własną rękę czy zalecone przez lekarza? Mi na pierwszej wizycie ( początek 4 tygodnia) powiedział tylko o kwasie foliowy i żebym szła do endokrynologa zmienić dawke leku.
Mi lekarz na pierwszej wizycie kazał brać witaminy i kwas foliowy, ale już wtedy miałam kupione i kwas brałam od kilku miesięcy , a witaminy zaczęłam jak tylko test wyszedł pozytywny

Mi właśnie endokrynolog zalecił bramie Pregna Plus ze względu na niedoczynność tarczycy. Ten suplement ma w sobie duża dawkę jodu.

Ja biorę je już od czerwca. Jeszcze nie byłam u lekarza, ale myśle ze te co biorę to mi zaleci brać dalej bo maja wszystko co potrzeba

Na własna rękę brałam jakoś rok czasu - vitamin mama plus. Od ost wizyty przyjmuje mama DHA. Myśle ze sam kwas foliowy to mało ...

Ja dzisiaj byłam na weselu. W ogóle nie dałam sobie taryfy ulgowej. Każdy taniec mój aż do 1.30 i czuje brzuch dość mocno. Chyba sobie dzisiaj wsadzę luteinę i wezmę nospe na wszelki wypadek. Za tydzień mam kolejne wesele i nadal bez USG. Zastanawiam się czy nie ubłagać ginki by mi zrobiła przed weselem to będę wiedziała czy mogę tak hasać beztrosko. Tak samo mówi się że nie dźwigać. Nie da się nie dźwigać mając małego lenia który waży te 13 kg i nie chce mu się wchodzić po schodach na trzecie piętro. Przynajmniej raz dziennie wnoszę.

reklama
Cześć dziewczyny. Mam taki problem . Ostatnia @ mialam 31 sierpnia i do tej ppry nic. W dniu spodziewanej miesiaczki tak mnie bolal brzuvh ze zwijalam sie z bolu. Niesety do dnia dzisiwjszego sie nie pojawila. Robilam testy i negatyw. Do ginekologa jestem zapisana 14 pazdziernika. Kazal mi brac luteine ale juz ja biore od 1 pazdziernika i zadnych efektów. I teraz sie zastabawiam czy jestem w ciazy chociaz testy nic nie pokazuja

Do góry