reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Cześć dziewczyny. Mam taki problem . Ostatnia @ mialam 31 sierpnia i do tej ppry nic. W dniu spodziewanej miesiaczki tak mnie bolal brzuvh ze zwijalam sie z bolu. Niesety do dnia dzisiwjszego sie nie pojawila. Robilam testy i negatyw. Do ginekologa jestem zapisana 14 pazdziernika. Kazal mi brac luteine ale juz ja biore od 1 pazdziernika i zadnych efektów. I teraz sie zastabawiam czy jestem w ciazy chociaz testy nic nie pokazuja

Możesz być w ciąży bo czasem trochę trwa aż się tam wszystko zagnieździ.
Możesz tez wykonać beta hcg z krwi z krwi i po 48h sprawdzać czy przyrasta.

reklama
Cześć dziewczyny. Mam taki problem . Ostatnia @ mialam 31 sierpnia i do tej ppry nic. W dniu spodziewanej miesiaczki tak mnie bolal brzuvh ze zwijalam sie z bolu. Niesety do dnia dzisiwjszego sie nie pojawila. Robilam testy i negatyw. Do ginekologa jestem zapisana 14 pazdziernika. Kazal mi brac luteine ale juz ja biore od 1 pazdziernika i zadnych efektów. I teraz sie zastabawiam czy jestem w ciazy chociaz testy nic nie pokazuja
Zero betę, i koniecznie idź do lekarza. Nie chcę straszyć,ale miałam kiedyś podobną sytuację i okazało się,że mam torbiel na jajniku.

Dziewczyny, czy Wy bierzecie witaminy na własną rękę czy zalecone przez lekarza? Mi na pierwszej wizycie ( początek 4 tygodnia) powiedział tylko o kwasie foliowy i żebym szła do endokrynologa zmienić dawke leku.
Mi jeszcze przed zajściem lekarka kazała brać preparaty przygotowujące do ciąży, które miały duzo więcej niż kwas foliowy. Zresztą w zaleceniach polskiego towarzystwa ginekologicznego są kwasy dha, witamina D, żelazo, kwas foliowy i jod.
Dlatego jak ktoś ma problemy z tarczyca, to powinien porozmawiać ze swoim lekarzem, bo zazwyczaj bierze już ten jod osobno w lekach.

Mi jeszcze przed zajściem lekarka kazała brać preparaty przygotowujące do ciąży, które miały duzo więcej niż kwas foliowy. Zresztą w zaleceniach polskiego towarzystwa ginekologicznego są kwasy dha, witamina D, żelazo, kwas foliowy i jod.
Dlatego jak ktoś ma problemy z tarczyca, to powinien porozmawiać ze swoim lekarzem, bo zazwyczaj bierze już ten jod osobno w lekach.
Byłam u mojej endokrynolog i nic nie wspomniała. Dzwoniłam do lekarza i powiedział że wprowadzimy witaminy na najbliższej wizycie.

Zero betę, i koniecznie idź do lekarza. Nie chcę straszyć,ale miałam kiedyś podobną sytuację i okazało się,że mam torbiel na jajniku.
Ja juz od sierpnia sie staram i nic. Dopiero terax taka dziwna sytuacja. Pozatym wszystko u mnie ok. Co miesiac chodze na wizyty. Zglupialam juz. Dzisiaj bylam i zrobilam bete

Mnie nic nie kłuje, ale ciagle sprawdzam czy bolą mnie piersi przy dotyku, i ciągle mam wrażenie wilgotności i mam schizy że zaczyna mi się okres [emoji85] ciągle się wsłuchuje w swoje ciało....zwariuje do wizyty...a to dopiero 17.10.

Ale myślę że takie kłucia nie są niczym złym. Niepokojace są chyba bardziej bóle i skurcze podbrzusza.

reklama
Do góry