M
Millkaa
Gość
.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A w którym tygodniu ciąży jesteś?U mnie w pracy zwolnienie to w ogole jest temat tabu ale jeśli chodzi o moją osobę. Bo jak lekarz albo ktokolwiek z przychodni sobie idzie na zwolnienie albo urlop to nie ma problemu (jak w wakacje poprosiłam o urlop 2tyg to miałam to sobie wybić z głowy. Tydzień i z powrotem do pracy) I fakt faktem, nikt nie docenia że pracuje mimo choroby i Mimo tego, że jak mój syn choruje to ani razu na niego zwolnienia nie brałam. Wydaje mi się że najlepiej będzie jak postawie ich przed faktem i po prostu poproszę na następnej wizycie u gina o zwolnienie.
7A w którym tygodniu ciąży jesteś?
Nie będziemy tyle siusiać [emoji16]
Z tego wynika, że przeciwciała są, ale bardzo mało ich
Robię Nifty. Chociaż nie wiem jak mi wyjdzie wynik, bo jestem po wlewie z intralipidu i biorę heparyne drobnocząsteczkowa. Po 10 tyg. Można robić więc we wtorek mam wizytę będzie to 9+2 i jak będzie wszystko oki to tydzień później umowie się na pobranie
A ja muszę się Was poradzić, co byście zrobiły na moim miejscu. Pracuje w przychodni w rejestracji, jestem tam sama i nie ma kto mnie zastąpić (oczywiście ogłoszenie poszło w ruch i już szefostwo kogoś szuka). Ogólnie zapowiadałam że do świąt chce popracować i przed przerwą świąteczną pójść już na L4. Jednak wiadomo jak to w przychodni. Podobnie jak u annamariam w przedszkolu - ludzie przychodzą chorzy, kichajacy, z różnymi chorobami (mimo że moja przychodnia nie jest przychodnia poz). Na samym początku ciąży dostałam antybiotyk - zapalenie ucha spowodowane przeciągającym się przeziębieniem, gdzie oczywiście na zwolnienie nie poszłam bo nie ma kto mnie zastąpić...ok. 2 tyg spokój i znowu jestem chora. Tym razem padło na zatoki i aż się boje pójść po weekendzie do lekarza czy znów nie skończy się antybiotykiem i boje się że to źle wpłynie na dziecko... Zastanawiam się czy nie pogadać z ginem o wczesniejszym L4 i pójść już w listopadzie. Co o tym sądzicie?