reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Witam wszystkie mamusie czerwcowe,ja się witam, termin wypada mi na 28.06.2020r . To nie jest moj pierwszy dzidziuś,ale z dużą przerwa 9 lat :) Test zaczął mi pokazywać dwie kreski na 5 dni przed @. Beta hcg z poniedziałku 191.65 A z czwartku 944.68 przyrost jest więc się cieszymy. Ponieważ w poniedziałek nie było jeszcze nic widać następna wizyta u lekarza 4.11 :) Pozdrawiam gorąco.

reklama
Ja słyszałam u mnie w rodzinie tak sie mowilo :). Ale wg mnie to sprawa indywidualna i kazdy moze dac dziecku na imie jak mu sie podoba takze nie ma co sie przejmowac.
A co do imion, slyszalyscie może taki przesad, że jeżeli jest dane imię już w rodzinie (np. Córka kuzynki ma dane imię) to nie powinni się to dawać dziecku?
Ja tam nie wierzę w przesady, ale ktoś coś takiego powiedział i ostatnio mi się przypomniało. Wy wierzycie w przesady ?

Moim zdaniem niekoniecznie;) ja jeszcze nie wymiotowalam ale mialam mdlosci szczegolnie rano czulam że mi niedobrze. Ale ostatnio mi przeszlo:) trochę sie boje 10 tyg ale mam cichą nadzieje że bedzie ok.. oby. Trzymam kciuki żeby Ci przeszło:)
Dziewczyny, dziś pierwszy raz zaliczyłam wymioty zarówno rano jak i w ciągu dnia. Czy będzie coraz gorzej?

Wole mdłości i wymioty aby te plamienia i krwawienia mi przeszły!! Znowu sie zaczyna [emoji24][emoji24] nie wiem juz co mam robić. Znowi jechac na ip? Czekac i jutro do swojej gin? Przeczekac i w środę isc skoro sie nie nasila? Zglupialam
Wiem, że ciężko zachować spokój, ale nie martw się. Mi dwóch lekarzy powiedziało (mój prowadzący i dyżurny na IP), że czasem tak po prostu jest. Ja plamię od 3 tygodni non stop i nie są to małe 'kropeczki', a póki co na 3 usg wszystko było ok. Zaczynam 8 tydzień. Głowa do góry [emoji8]

To ja nie wiem jak ona stwierdza bez wymazu. A mocz miałaś badany ?
Nie trzeba robić wymazu, by stwierdzić grzybicę. Dobry ginekolog zobaczy przy zwykłym badaniu.

Mnie dopadła senność - dziś po śniadaniu spałam, potem po obiedzie. Jak ja wytrzymam jutrow pracy - na dodatek pracuję na 1,5 etatu. Więc mam więcej godzin do wytrzymania.

To ja nie wiem jak ona stwierdza bez wymazu. A mocz miałaś badany ?
Tzn wymazu nie musi pobierać, może stwierdzić na podstawie badania na fotelu. U mnie przy infekcji tak było właśnie (ale to x lat temu jeszcze przed pierwszą ciąża) ale to ja miałam takie pieczenie w pipi że nie mogła mi wziernika nawet wsadzić i zbadać w żaden sposób więc od razu antybiotyk. Ale jak @Millkaa nie masz żadnych dolegliwości bólowych czy świądu czy pieczenia to ja bym nic nie brała. Antybiotyk w ciąży jaki by nie był to zawsze ostateczność. Ewentualnie podmywać się Tantum rosa ale czy to ma sens?

Witam. 9 pazdziernika mialam punkcje i 14 transfer zarodka poprzez invitro :) od tamtego poniedzialku wiem ze jestem w ciazy a badanie krwii to pogwierdzilo w piatek :) jesli liczac od ostatniej miesiaczki to 4tydz i 3dzien :) Jestem przeszczesliwa bo to nasz pierwszy dzidzius o ktorwgo sie staramy juz okolo 7 lat :)

Witam nowe dziewczyny :) super że jest nas coraz więcej :)

A ja dziś znów jak z krzyża zdjęta. Już pomijam mdłości ale męczą mnie straszne wzdęcia... Co bym nie zjadła to brzuch robi mi się taki wielki jak conajmniej 6msc ciąży i twardy... ratuje się espumisanem i dziurawcem ale niewiele pomaga. Do tego od wczoraj katar i zawalone zatoki znowu. Fantastiko! Chyba na następnej wizycie poproszę już o L4 od gina bo ja przy swoim charakterze pracy będę co rusz chora.

reklama
Tzn wymazu nie musi pobierać, może stwierdzić na podstawie badania na fotelu. U mnie przy infekcji tak było właśnie (ale to x lat temu jeszcze przed pierwszą ciąża) ale to ja miałam takie pieczenie w pipi że nie mogła mi wziernika nawet wsadzić i zbadać w żaden sposób więc od razu antybiotyk. Ale jak @Millkaa nie masz żadnych dolegliwości bólowych czy świądu czy pieczenia to ja bym nic nie brała. Antybiotyk w ciąży jaki by nie był to zawsze ostateczność. Ewentualnie podmywać się Tantum rosa ale czy to ma sens?
Też uważam, że to ostateczność.. :( na kolejnej wizycie porozmawiam z nią o moich wątpliwościach.

Do góry