Też urodziłam synka 2 tyg po terminieZ usg na 25.05, z OM na 28.05. Ale ze względu na to ze pierwszego syna urodziłam dwa tygodnie po terminie to nie nastawiam się na ten maj ani trochę i wole zostać tu
reklama
Malinowa123
Fanka BB :)
U mnie ciaza tez jest mlodsza o przynajmniej tydzień, i nie slychac bylo w czwartek nawet serduszka wiec nie denerwuj sie, myślę ze jak bylo by cos nie tak to na pewno lekarz by ci o tym powiedział [emoji6]
Cześć dziewczyny, czytam forum już dosyć długo, ale jakoś nie mogłam się zdecydować czy dołączyć . Staraliśmy się z partnerem o dziecko już od dłuższego czasu. To moja pierwsza ciąża (mam 36 lat), więc będę dosyć starą pierworódką. We wtorek byliśmy na pierwszym USG. Biło serduszko . Jednak ciąża jest za mała w stosunku do OM (30.08.2019, termin na 06.06.2020). Według kalendarza na wizycie byłam w 7+4, długość zarodka czyli CRL lekarz wyliczył na tydzień 6+5, a wielkość pęcherzyka ciążowego GS na 8+3. Martwią mnie te rozbieżności, czy któraś z Was tak miała? Dodatkowo mam krwiaka i infekcje. Nie mam mdłości ani innych objawów, tylko piersi powiększone i wrażliwe.
annamariam
Wszystko ok [emoji307] I oby tak zostało.Jak tam dziś? Świetnie że wszystko jest dobrze i śliczny dzidziuś [emoji7]
Cześć dziewczyny, czytam forum już dosyć długo, ale jakoś nie mogłam się zdecydować czy dołączyć . Staraliśmy się z partnerem o dziecko już od dłuższego czasu. To moja pierwsza ciąża (mam 36 lat), więc będę dosyć starą pierworódką. We wtorek byliśmy na pierwszym USG. Biło serduszko . Jednak ciąża jest za mała w stosunku do OM (30.08.2019, termin na 06.06.2020). Według kalendarza na wizycie byłam w 7+4, długość zarodka czyli CRL lekarz wyliczył na tydzień 6+5, a wielkość pęcherzyka ciążowego GS na 8+3. Martwią mnie te rozbieżności, czy któraś z Was tak miała? Dodatkowo mam krwiaka i infekcje. Nie mam mdłości ani innych objawów, tylko piersi powiększone i wrażliwe.
Kochana to zupełnie normalne owu Ci się przesunela stąd rozbieżność. Też mam ciąże młodsza o tydzień w stosunku do om
annamariam
Spokojnie, u mnie na każdym USG (miałam do tej pory 3) wychodzi inny wiek ciąży [emoji3526]Cześć dziewczyny, czytam forum już dosyć długo, ale jakoś nie mogłam się zdecydować czy dołączyć . Staraliśmy się z partnerem o dziecko już od dłuższego czasu. To moja pierwsza ciąża (mam 36 lat), więc będę dosyć starą pierworódką. We wtorek byliśmy na pierwszym USG. Biło serduszko . Jednak ciąża jest za mała w stosunku do OM (30.08.2019, termin na 06.06.2020). Według kalendarza na wizycie byłam w 7+4, długość zarodka czyli CRL lekarz wyliczył na tydzień 6+5, a wielkość pęcherzyka ciążowego GS na 8+3. Martwią mnie te rozbieżności, czy któraś z Was tak miała? Dodatkowo mam krwiaka i infekcje. Nie mam mdłości ani innych objawów, tylko piersi powiększone i wrażliwe.
KINDERBUENOO88
Wiek ciąży najbardziej miarodajny to z OM plus z pierwszych prenatalnych. Jeśli nie ma więcej niż tydzień różnicy to wciąż trzyma się tego OM. Jak więcej to się liczy wiek od prenatalnych.
Mi w poprzedniej ciąży cały czas ciąża wychodziła ze jest o 2 tyg starsza ale to tylko świadczyło o tym, ze dziecko z tych większych będzie w centylach a nie ze się szybciej urodzi lub co. I rzeczywiście był 90 centyl
Mi w poprzedniej ciąży cały czas ciąża wychodziła ze jest o 2 tyg starsza ale to tylko świadczyło o tym, ze dziecko z tych większych będzie w centylach a nie ze się szybciej urodzi lub co. I rzeczywiście był 90 centyl
Robaczek83
Zaciekawiona BB
Lekarz mi też sugerował przesunięcie owulacji, ale ja czułam jajnik dokładnie 2 tyg po miesiączce..a czy wasze pęcherzyki ciążowe w sensie ich wielkość odpowiada wiekowi ciąży?Kochana to zupełnie normalne owu Ci się przesunela stąd rozbieżność. Też mam ciąże młodsza o tydzień w stosunku do om
Robaczek83
Zaciekawiona BB
Ooo to rzeczywiście bardzo ciekawe ! Może za bardzo przywiązuję do tego uwagę ;/Spokojnie, u mnie na każdym USG (miałam do tej pory 3) wychodzi inny wiek ciąży [emoji3526]
campari0202
Też urodziłam synka 2 tyg po terminie
Ja tez urodziłam synka dwa tygodnie po terminie[emoji846] wiec nie zdziwię się jak przedłuży mi się do lipca [emoji23][emoji847]
reklama
Ja nie mam pojęcia. Jeśli byłoby coś nie tak to lekarz mówiLekarz mi też sugerował przesunięcie owulacji, ale ja czułam jajnik dokładnie 2 tyg po miesiączce..a czy wasze pęcherzyki ciążowe w sensie ich wielkość odpowiada wiekowi ciąży?