reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

U mnie ciaza tez jest mlodsza o przynajmniej tydzień, i nie slychac bylo w czwartek nawet serduszka wiec nie denerwuj sie, myślę ze jak bylo by cos nie tak to na pewno lekarz by ci o tym powiedział
emoji6.png

Wiesz jak jest, czasami trafi się na takiego lekarza, który będzie straszył byle pierdołą, a czasami na takiego, który za dużo nie powie, bo nie chce Cię denerwować.

reklama
Wiek ciąży najbardziej miarodajny to z OM plus z pierwszych prenatalnych. Jeśli nie ma więcej niż tydzień różnicy to wciąż trzyma się tego OM. Jak więcej to się liczy wiek od prenatalnych.
Mi w poprzedniej ciąży cały czas ciąża wychodziła ze jest o 2 tyg starsza ale to tylko świadczyło o tym, ze dziecko z tych większych będzie w centylach a nie ze się szybciej urodzi lub co. I rzeczywiście był 90 centyl :)
Do prenatalnych jeszcze tak daleko, chyba skuszę się na USG w 10 tyg., ehh zdecydowanie wolałabym mieć za dużego bobasa, no ale motywuję tego swojego ;P może się to jakoś wyrówna..

Wiek ciąży najbardziej miarodajny to z OM plus z pierwszych prenatalnych. Jeśli nie ma więcej niż tydzień różnicy to wciąż trzyma się tego OM. Jak więcej to się liczy wiek od prenatalnych.
Mi w poprzedniej ciąży cały czas ciąża wychodziła ze jest o 2 tyg starsza ale to tylko świadczyło o tym, ze dziecko z tych większych będzie w centylach a nie ze się szybciej urodzi lub co. I rzeczywiście był 90 centyl :)
Ja miałam podobnie dziecko ciągle za duże w sierpniu miałam brzuch jak do porodu a w październiku jak rodziłam to każdy krzyczał bliźniaki!!! A synek 4330kg wyglądałam komicznie z tym brzucholem i mega odstającym pępkiem

Hej hej. Moja przyjaciółka jest w ciąży, m termin na ten sam dzień co ja. Ale mam do Was pytanie, czy Wam też beta w ciągu 2dno rosła o ponad 150 procent?? L
Narazie jeszcze pęcherzyka u niej nie widać ale lekarz mówi że wygląda że będzie wszystko ok, ale jest ryzyko że tworzy się zasniad. (raz miała). Weźcie powiedzcie że też tak mialyscie, strasznie się o nią martwię. U mnie duzy skok był że wzgl na bliźniaki, ale u niej nie ma w rodzinie.

Hej hej. Moja przyjaciółka jest w ciąży, m termin na ten sam dzień co ja. Ale mam do Was pytanie, czy Wam też beta w ciągu 2dno rosła o ponad 150 procent?? L
Narazie jeszcze pęcherzyka u niej nie widać ale lekarz mówi że wygląda że będzie wszystko ok, ale jest ryzyko że tworzy się zasniad. (raz miała). Weźcie powiedzcie że też tak mialyscie, strasznie się o nią martwię. U mnie duzy skok był że wzgl na bliźniaki, ale u niej nie ma w rodzinie.
Ja miałam pierwszy przyrost beta HCG o 200%, następny (bo robiłam trzy razy) był już mniejszy. Zarodek jest jeden :)

reklama
Ufff plamienia już o wiele słabsze, ale ciągnie z boku brzucha aż w nodze czuje :/

A w ogóle to moje dziecko znowu jest chore ! Wyobraźcie sobie, ze zaprowadzalam go w czwartek do przedszkola i w szatni matka przebierała córkę. Ta mała tak kaszlala ze myślałam ze zwymiotuje zaraz... zero reakcji ze strony matki tylko ją uciszała. No i Tymek cały ranek zakaszlany znów [emoji30][emoji30] ja tez już się smarkam i do tego córka mojego męża tez przyjechała chora :/

Do góry