reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Kochane wiele z Was pisało o pojawiających się zaparciach. A czy któraś z Was, tak jak ja, ma odwrotny problem? Ogólnie zawsze często chodziłam do toalety i teraz to się nie zmieniło i co któryś dzień zdarza się lekka biegunka [emoji849] Kto też tak ma, łapka w górę...

A poza tym powoli po 8 tygodniach wraca mi chęć do mięsa, przynajmniej będę miała trochę bardziej rozbudowane menu.

reklama
Cześć dziewczyny, czytam forum już dosyć długo, ale jakoś nie mogłam się zdecydować czy dołączyć :). Staraliśmy się z partnerem o dziecko już od dłuższego czasu. To moja pierwsza ciąża (mam 36 lat), więc będę dosyć starą pierworódką. We wtorek byliśmy na pierwszym USG. Biło serduszko :). Jednak ciąża jest za mała w stosunku do OM (30.08.2019, termin na 06.06.2020). Według kalendarza na wizycie byłam w 7+4, długość zarodka czyli CRL lekarz wyliczył na tydzień 6+5, a wielkość pęcherzyka ciążowego GS na 8+3. Martwią mnie te rozbieżności, czy któraś z Was tak miała? Dodatkowo mam krwiaka :( i infekcje. Nie mam mdłości ani innych objawów, tylko piersi powiększone i wrażliwe.
Witaj u nas i rozgosc się :) nie przejmuj się tymi rozbieżnościami. U mnie w pierwszej ciąży synek był ponad dwa tygodnie mniej więcej około 9-10tc w tył (z om miałam termin na 23.11 a z USG na 08.12) także ja bardzo się martwiłam a lekarz do mnie że mamy czekać spokojnie i zobaczymy czy będzie nadrabiał.. i nadrobił :)

Kochane wiele z Was pisało o pojawiających się zaparciach. A czy któraś z Was, tak jak ja, ma odwrotny problem? Ogólnie zawsze często chodziłam do toalety i teraz to się nie zmieniło i co któryś dzień zdarza się lekka biegunka [emoji849] Kto też tak ma, łapka w górę...

A poza tym powoli po 8 tygodniach wraca mi chęć do mięsa, przynajmniej będę miała trochę bardziej rozbudowane menu.

Ja tak milam jeszcze 2 tygodnie temu. Do tego stopnia, ze kilka razy na mieście biegałam z wózkiem i szukałam łazienki bo potrzebowałam na już

Ufff plamienia już o wiele słabsze, ale ciągnie z boku brzucha aż w nodze czuje :/

A w ogóle to moje dziecko znowu jest chore ! Wyobraźcie sobie, ze zaprowadzalam go w czwartek do przedszkola i w szatni matka przebierała córkę. Ta mała tak kaszlala ze myślałam ze zwymiotuje zaraz... zero reakcji ze strony matki tylko ją uciszała. No i Tymek cały ranek zakaszlany znów [emoji30][emoji30] ja tez już się smarkam i do tego córka mojego męża tez przyjechała chora :/
Jak mnie denerwują takie madki egoistki [emoji35]

Hej hej. Moja przyjaciółka jest w ciąży, m termin na ten sam dzień co ja. Ale mam do Was pytanie, czy Wam też beta w ciągu 2dno rosła o ponad 150 procent?? L
Narazie jeszcze pęcherzyka u niej nie widać ale lekarz mówi że wygląda że będzie wszystko ok, ale jest ryzyko że tworzy się zasniad. (raz miała). Weźcie powiedzcie że też tak mialyscie, strasznie się o nią martwię. U mnie duzy skok był że wzgl na bliźniaki, ale u niej nie ma w rodzinie.
Ja w tej ciąży miałam wzrost po 2 dniach o 300%, to już się martwilismy że bliźniaki ale jest jedno serduszko <3

Ja biorę to
Bierzecie jakieś witaminy oprócz kwasu foliowego?
Screenshot_20191026_123711_pl.allegro.jpeg

reklama
Do góry