reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Nataśka, powodzenia na wizycie, wszystko będzie ok, który to tydzień u Ciebie?
Ja wizytuję za tydzień 21.05
Dziewczyny, też tyle razy w nocy chodzicie siku? Dzizys, ja co 1, 5 godziny muszę iść masakra... W pierwszej ciąży aż tak mnie nie cisnelo. W dzień też co rusz poginam do kibelka zresztą
Dziękuję, chodzę tak 3,4 razy na w ciągu nocy, bo spać nie mogę :( u mnie dziś 33+4

reklama
Grabcia może też się mamie odmieni jak zobaczy dziecko i serce drgnie :) moi rodzice też będą mieć 4 wnuka i tylko 2 wnuczki, ale płeć nie gra roli. Z kolei teściu jak mu się pierwszy wnuk urodził, to powiedział, ze teraz jest prawdziwym dziadkiem... Jakby mając same wnuczki nim nie był, cóż, różnie ludzie myślą :)

Rankingi imion przeglądam, my wciąż mamy zagwozdke, ale stwierdziliśmy, że decyzja zapadnie jak się mały urodzi, bo niekoniecznie imię, które teraz wymyśliliśmy będzie pasować do niego :) bardzo trudna decyzja.

Nataśka powodzenia na wizycie! Daj znac po.

Julkova ja w ogóle nie wstaje w nocy, mam dość wytrzymały pęcherz. Ale spać nie mogę przez skurcze nóg i tak z 5 razy w ciągu nocy zrywam się i masuje nogi.

A co do brzucha to mierzą go na leżąco od spojenia łonowego do okolicy mostka, to jakby długość brzucha? Głównie chodzi żeby być na jednej linii w siatce centylowej, a ja mam wciąż takie zygzaki i jak jest większy przyrost to ok, ale jak teraz jestem poniżej to się martwią.

Grabcia może też się mamie odmieni jak zobaczy dziecko i serce drgnie :) moi rodzice też będą mieć 4 wnuka i tylko 2 wnuczki, ale płeć nie gra roli. Z kolei teściu jak mu się pierwszy wnuk urodził, to powiedział, ze teraz jest prawdziwym dziadkiem... Jakby mając same wnuczki nim nie był, cóż, różnie ludzie myślą :)

Rankingi imion przeglądam, my wciąż mamy zagwozdke, ale stwierdziliśmy, że decyzja zapadnie jak się mały urodzi, bo niekoniecznie imię, które teraz wymyśliliśmy będzie pasować do niego :) bardzo trudna decyzja.

Nataśka powodzenia na wizycie! Daj znac po.

Julkova ja w ogóle nie wstaje w nocy, mam dość wytrzymały pęcherz. Ale spać nie mogę przez skurcze nóg i tak z 5 razy w ciągu nocy zrywam się i masuje nogi.

A co do brzucha to mierzą go na leżąco od spojenia łonowego do okolicy mostka, to jakby długość brzucha? Głównie chodzi żeby być na jednej linii w siatce centylowej, a ja mam wciąż takie zygzaki i jak jest większy przyrost to ok, ale jak teraz jestem poniżej to się martwią.
Dziękuję jestem przed gabinetem... Pewnie dzisiaj ktg... A wiesz co z wagą?

Ja po wizycie wszystko ok, mała waży 2 kg także malutka. Na ktg miałam jakieś skurcze, ale nawet ich nie czułam..za tydzień znowu ktg a wizyta dopiero za 3 trochę się zdziwiłam, że tak późno..

@Nataśka najważniejsze że wszystko dobrze z córką :) ale fakt, drobna raczej będzie ;) ja za tydzień spodziewam się jednak bliżej 3kg już :D fajnie że masz ktg co tydzień. Też bym sobie poszła :D
Dziś zaszalałam i kupiłam koszulę do karmienia i porannik do szpitala. Zawsze coś do przodu ;)

@Nataśka najważniejsze że wszystko dobrze z córką :) ale fakt, drobna raczej będzie ;) ja za tydzień spodziewam się jednak bliżej 3kg już :D fajnie że masz ktg co tydzień. Też bym sobie poszła :D
Dziś zaszalałam i kupiłam koszulę do karmienia i porannik do szpitala. Zawsze coś do przodu ;)
Dokładnie, ja też już kupiłam koszulę do szpitala, wogole mam w planach za tydzień jechać na ktg z torbą na wszelki wypadek ;)

Właśnie ile koszul bierzecie? Ze 3 wystarcza? Najpierw to i tak ta szpitalna dostanę, a później w razie zabrudzeń to jakieś ciemne muszę mieć. Właśnie mam to na liście swojej.

@Nataśka wiesz, usg podaje orientacyjna wagę, moja w 37 tyg miała 2900g a prognozowali 2500. U mnie wagi teraz nie sprawdzali, tutaj jest zasada jak najmniejszej ingerencji w ciążę, ma być naturalnie, co jest chore, bo idą kobiety rodzić naturalnie a co jeśli dziecko ma powyżej 4 kg? Niech się meczy, wrr.

Dziś mam bardzo zły dzień, nie wiem czy to hormony szaleją czy co, ale moja frustracja sięga zenitu. I chyba miałam skurcze w pracy bo strasznie napięty brzuch i bolało. Może to te o których pisaliście wcześniej.

reklama
Właśnie ile koszul bierzecie? Ze 3 wystarcza? Najpierw to i tak ta szpitalna dostanę, a później w razie zabrudzeń to jakieś ciemne muszę mieć. Właśnie mam to na liście swojej.

@Nataśka wiesz, usg podaje orientacyjna wagę, moja w 37 tyg miała 2900g a prognozowali 2500. U mnie wagi teraz nie sprawdzali, tutaj jest zasada jak najmniejszej ingerencji w ciążę, ma być naturalnie, co jest chore, bo idą kobiety rodzić naturalnie a co jeśli dziecko ma powyżej 4 kg? Niech się meczy, wrr.

Dziś mam bardzo zły dzień, nie wiem czy to hormony szaleją czy co, ale moja frustracja sięga zenitu. I chyba miałam skurcze w pracy bo strasznie napięty brzuch i bolało. Może to te o których pisaliście wcześniej.
No wyglada jakbys skurcze opisywala...
Ja biorę 2 koszule po pierwszym porodzie spokojnie wystarczyło...za tydzien ma wizyte i wtedy moze torbę spakuje...jak się dowiem jak tam sytuacja wygalda..
Co do samopoczucia pogoda mnie wykańcza..chcialabym z synkiem jakos fajnie aktywnie spędzić ostatnie tyg we 2 ale się nie da....
Ja od wczoraj czuje silniejsze skurcze i Zaczął mi dokuczac ból podbrzusza i dziwne parcie na 2... W samochodzie zlapalo mnie tak jakby kłucie w tamtych okolicach...dziwne...

Do góry