reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Teraz czytam o tym w necie to wszystkie źródła twierdzą ze powinno się wykonywać to badanie najwcześniej dwa dni przed usg ale najlepszy wynik osiąga się robiąc badanie w tym samym dniu... teraz to ja już zgłupiałam :(
Wiesz co ja juz na ten temat nie czytam w necie [emoji6]. Zakladam ze skoro w takim trybie zapisuja na badania to tak jest ok [emoji6] przeciez sama sobie terminu nie wybralam tylko położna.

reklama
Hej. Ja dzis umieram... Od rana mdlosci zgaga , żołądkiem mi wywraca na wszystkie strony a nie mogę zwymiotować
Jak ja zazdroszczę tym które mają spokój.
I pewnie będzie 4 baba...

dziewczyny a ja troche z innej beczki. jak u Was ze sprzątaniem lazienki? nie boicie sie tych środków chemicznych? ja dzisiaj wymylam toalete umywalkę (przy otwartym oknie) ale nadal zastanawiam się czy dobrze zrobilam ze nie zostawilam tego mezowi hmm

Ja też chciałabym wytrzymać do marca... Zawsze jakoś czas zleci, mam motywacje do ogarnięcia się i wygladania jak człowiek, no i obawiam się że siedząc w domu zjem więcej niż bym chciała [emoji28]
Ja tez chcialabym do marca. I mam takie same obawy vo do jedzenia jak ty [emoji16][emoji16][emoji16] W sumie w pracy jeszcze nikt nie wie. Planuje powiedzieć za tydzien po wizycie.

Pracuje niby zdalnie z domu ale mam takiego lenia że nawet komputera nie chce mi się włączyć. Żadnych objawów też nie mam zero wymiotów i mdłości, zupełnie inaczej niż w ciąży z dziewczynkami. A tak dla rozluźnienia atmosfery macie jakieś przesady co do płci?
Ja mam przeczucia na córkę. Dzieci nic jeszcze nie wiedza ale juz od dluzszego czasu zagaduja że chcą miec dzidziusia. Jeszcze zanim w ciazy bylam i nawet zanim zaczelismy planowaccl. Ale corka chce miec siostre zeby miec sie z kim bawic a syn mowi, że nie ważne ważne żeby było dziecko [emoji6][emoji16][emoji6][emoji16] strasznie jestem ciekawa ich reakcji. Ale to dopiero za tydzień w piatek sie dowiedzą.

dziewczyny a ja troche z innej beczki. jak u Was ze sprzątaniem lazienki? nie boicie sie tych środków chemicznych? ja dzisiaj wymylam toalete umywalkę (przy otwartym oknie) ale nadal zastanawiam się czy dobrze zrobilam ze nie zostawilam tego mezowi hmm
U mnie na szczęście ba ichotnika zgłosił się mąż:)

Ja sie z ogólnie boję chemii łazienkowej. U mnie łazienki i toalety myje mąż. A ja czasami myję, pomiędzy jego myciami, ale jakims mydłem itd Tak żeby było czyściej, ale żeby nie wdychac tego syfu. Tak w ogóle to ja najchętniej przerzucilabym się na jakieś naturalne metody, eko płyny itd i mam takie zrywy...ale potem kończy się to tak, że mój mąż i tak kupuje typową chemię.

Zastanawiałam się nad tym kilka tygodni temu, ale zarodek jest najbardziej narażony na czynniki zewnętrzne od 5 do ok.8-9 tygodnia. Później nie ma aż takiego ryzyka. Chemii domowej używam, ale już tzw. "Kreta" kazałam zalać mężowi (ten środek na pewno jest niebezpieczny nawet bez wyjątkowego stanu dlatego wolałam nie ryzykować).
Poza tym polecam czyścić kamień roztworem wody i octu - śmierdzi okrutnie ale nie jest to chemia [emoji12]

Pracuje niby zdalnie z domu ale mam takiego lenia że nawet komputera nie chce mi się włączyć. Żadnych objawów też nie mam zero wymiotów i mdłości, zupełnie inaczej niż w ciąży z dziewczynkami. A tak dla rozluźnienia atmosfery macie jakieś przesady co do płci?
Ja nie mam zadnych przeczuc [emoji6] bardzo bym chciała dziewczynke [emoji6] tz ciagle mowil ze bedzie dziewczynka ale wczoraj zmienil zdanie i razem z mlodym stawiaja ze bedzie chlopiec [emoji6] nawet imie juz wybrali, niestety w ogóle mi to nie pasuje - Andrzej[emoji57]
Ja tez ostatnio sprzatalam, niestety ale nie mamy tam okna wiec szybkie sprzatanie i do innego pokoju i wszystkie okna w mieszkaniu otwarte [emoji6]

reklama
No nie dajmy soe zwariowac. Jakby to bylo niebezpieczne to nie mogloby byc sprzedawane. Jak ja bym tak na wszystko zwracala uwage to mialabym megw syf w domu bo męża mam tylko w weekend w domu.

Do góry