reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Mnie bolą i są nabrzmiałe, ogólnie mam spory biust i w pierwszej ciąży z pokarmem było ciężko... Mam nadzieję, że teraz bedzię lepiej :happy:także nie martw się kochana ;-) ;)
Ależ ja się wcale nie martwię, dwójkę karmiłam do roku każdą :) przed pierwszą miałam B a potem urosły do D i pokarmu miałam tyle że trójkę bym wykarmiła. Teraz mam E i mam nadzieję, że więcej nie będzie bo już mi się źle śpi :p

Kobietki, a czy czujecie ciągnięcia podbrzusza, pachwinach? Czytałam, że niby to normalne, że rozciąga się wszystko :oo2:
Czasem czuję, zwłaszcza po długim spacerze. Mam już ochotę wrócić do jogi i pływania, ale muszę odzyskać trochę energii.

Cześć dziewczyny!
Zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski co mnie bardzo cieszy. Jestem w 7 tygodniu ciąży - pierwszą wizytę mam w dniu 07.11.2018. A tu widzę, że większość z Was już po pierwszych wizytach i już wyniki robicie. Jak się przygotować do pierwszej wizyty będąc w ciąży. O co pytać itp. itd. Może podpowiecie mi :) byłoby mi miło - a raczej nam :)

Laski przezylam chwile grozy...[emoji27] schodzilam z mlodym ze schodów, on juz sam zawsze chodzi a dzis jakos zle noge postawił i polecial do przodu.. nic mu sie nie stalo na szczęście, nie uderzyl sie w glowe ani nic tylko troche w rękę bo zamortyzowala upadek ale ma tylko zadrapanie na palcu...masakra jak sie wystraszylam...[emoji27][emoji24] a ten wstał jakby nigdy nic i mowi "nic mi sie nie stalo mamusiu, nie przesadzaj"..

Rozmiar piersi a pokarm i jego ilość to całkiem inny temat. Ja miałam piersi spore, po porodzie pod rozmiar D spokojnie i pokarmu było tyle co nic. A obecnie piersi mam takie same tylko bardziej pełne i zaczynają być bolesne, wcześniej były praktycznie takie same jak przed ciąża , obecnie 8+4 i dopiero teraz bolesność się pojawiła

Bo pokarm siedzi w głowie, to kwestia psychiki i treningu, i małymi i dużymi piersiami wykarmi się dzieci. Wystarczy chcieć i pracować nad tym, a to niestety nie jest latwe

Laski przezylam chwile grozy...[emoji27] schodzilam z mlodym ze schodów, on juz sam zawsze chodzi a dzis jakos zle noge postawił i polecial do przodu.. nic mu sie nie stalo na szczęście, nie uderzyl sie w glowe ani nic tylko troche w rękę bo zamortyzowala upadek ale ma tylko zadrapanie na palcu...masakra jak sie wystraszylam...[emoji27][emoji24] a ten wstał jakby nigdy nic i mowi "nic mi sie nie stalo mamusiu, nie przesadzaj"..
O kurcze tez bym sie wystraszyla, dobrze ze nic sie nie stalo:*

reklama
Ja jeszcze nie. I zastanawiam soe kiedu to zrobic, bo 22 listopada konczy mi sie umowa, wiem że bede miala przedluzona, ale nie wiem kiedy powiedzieć czy przed podpisaniem csy w trakcie czy później. Jakbyscie na moim miejscu zrobiły, pomozecie?

Powiedziałabym przed, jeśli ufasz pracodawcy i macie normalne relacje. Tym bardziej, ze maja Ci przedłużyć umowę. Trzeba być fair.

Do góry