reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej dziewczyny :) nie odzywalam się, bo wyjechalam na weekend było super ale jestem tak strasznie zmęczona że zaraz zasnę w samochodzie :p
Generalnie czuję się dobrze, brzuch już nie boli tyko cycki troszkę za to mam wilczy apetyt ale pilnuje się żeby jeść zdrowo :) no i tak strasznie odrzuca mnie na zapach papierosów! Aż mnie mdli kiedy na świeżym powietrzu ktoś niedaleko zapali.
Co do witamin to biorę teraz Prenatal Uno.

Dokładnie, kwas biorę o dawna, pragnę plus polecił mi ginekolog przy pierwszej ciąży, myślicie ze to za dużo?
Niby kwasu foliowego nie bedzie za dużo ale myślę ze skoro bierzesz dzienna dawke kw.foliowego (dodatkowo wersje metylowana) w pregnie to chyba nie trzeba brac osobno kwasu foliowego [emoji848]

Hej dziewczyny :) nie odzywalam się, bo wyjechalam na weekend było super ale jestem tak strasznie zmęczona że zaraz zasnę w samochodzie :p
Generalnie czuję się dobrze, brzuch już nie boli tyko cycki troszkę za to mam wilczy apetyt ale pilnuje się żeby jeść zdrowo :) no i tak strasznie odrzuca mnie na zapach papierosów! Aż mnie mdli kiedy na świeżym powietrzu ktoś niedaleko zapali.
Co do witamin to biorę teraz Prenatal Uno.

U mnie to samo, weekend za miastem i całą powrotną drogę przespałam. :D i te bóle glowy...

Witam się z wszystkimi nowymi czerwcóweczkami! U mnie dziś 4t5d, piersi w staniku sportowym bo inaczej bym umarła i apetyt WILCZY! Czasem myślę, że te mdłości by się przydały od czasu do czasu żeby tak nie kusiło:-) :)

Cześć Mam nadzieje że nie długo do Was dołącze. Test będę robić 07.10 w dniu przewidywanej @. Juz nie moge sie doczekać

No to bedziemy testowac podobnie :)
Trzymam kciuki!!

Ja mdłości mialam tez od 6tc i tak trwaly moze z miesiąc. Najgorzej znosilam jazde samochodem, musialam mieć otwarte okno a byla zima :p a do pracy mialam 70km w jedną strone

Cześć!
Zaczęłam Was podczytywać, więc się przywitam...
OM miałam 28.08, 27.09 popołudniu dojrzałam bardzo niewyraźną drugą kreskę, popędziłam na betę i stwierdziłam, że to jednak nie przywidzenie :) Jestem już po przejściach w tym roku, pierwsza ciąża zakończona koło 9 tygodnia. W szpitalu zbadano mi TSH i wyszło 5.8, więc niedoczynność tarczycy i prawdopodobnie to było przyczyną. Ginekolożka pozwoliła na starania po pierwszej @, sama jestem zaskoczona, ale w pierwszym cyklu się udało. W sobotę zrobiłam drugą betę i po 40 godzinach wzrosła z 61,7 do 168, a TSH po 1,5 miesiąca brania Letroxu spadło do 2.4. Tak więc na razie cieszę się z niezłych wyników, trochę się boję czy tym razem będzie inaczej i czekam na wizyty. W środę mam endokrynologa, w piątek gin.

Wy to jesteście mądre głowy, a zanim do lekarza pójdę to się nastresuję, więc szybkie pytanie -
Czy TSH 2,7 jest okej? Biorę euthyrox 50.

Zrobilam bete powtórną, 32 dc 16mIU/ml, 34dc 100mIU/ml, sześciokrotny przyrost.
I progesteron 34,34 ng/ml. Chyba wszystko idzie dobrze. ❤️ W środę idę zobaczyć fasolkę moją
Beta ladnie rosnie u mnie 30 dc 374 a 32 dc 849 tak że również wszystko idzid w dobrym kierunku. Lekarza masz szybko, ja dopiero 10 i mam nadzieje zabije serduszko

reklama
Cześć!
Zaczęłam Was podczytywać, więc się przywitam...
OM miałam 28.08, 27.09 popołudniu dojrzałam bardzo niewyraźną drugą kreskę, popędziłam na betę i stwierdziłam, że to jednak nie przywidzenie :) Jestem już po przejściach w tym roku, pierwsza ciąża zakończona koło 9 tygodnia. W szpitalu zbadano mi TSH i wyszło 5.8, więc niedoczynność tarczycy i prawdopodobnie to było przyczyną. Ginekolożka pozwoliła na starania po pierwszej @, sama jestem zaskoczona, ale w pierwszym cyklu się udało. W sobotę zrobiłam drugą betę i po 40 godzinach wzrosła z 61,7 do 168, a TSH po 1,5 miesiąca brania Letroxu spadło do 2.4. Tak więc na razie cieszę się z niezłych wyników, trochę się boję czy tym razem będzie inaczej i czekam na wizyty. W środę mam endokrynologa, w piątek gin.
Hej i witaj :)

Do góry