reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja przy młodej przerobiłam 23 wózki w rok! Najlepsze ze kupowałam używane i jeszcze sprzedawałam z zyskiem. Licze te wózki które były od momentu jak miała pół roku. Najbardziej pasował mi Quinny Buzz ale teraz mi się marzy Quinny Moodd i wiem ze zdania nie zmienie :D

reklama
Jeszcze na szczęście trochę czasu jest do wybrania modelu:) nie polecam tylko wersji 3w1 bo łupiny z takich kompletów nie są bezpieczne dla dzieciątka. Zreszta już za wczasu warto poczytać forum 8gwiazdek na fb lub wybrać się bezpośrednio do sklepu z profesjonalnym doradztwem:)
Również polecam blog 8gwiazdek. U nas młody jeździł tyłem do 3,5 roku.
Masz juz chyba upatrzony jakis model dla kolejnego dziecka? Ja myślałam (tak bardzo powoli, bez dokładniejszych analiz) o joie stage na isofixie. Fotelik do 25kg, z czego do 18kg rwf. I cena fajna jak na rwf.
U nas wózek będzie pewnie jakis używany i nie zamierzam wydać na niego zbyt dużo, ale fotelik nowy i porządny. Tutaj nie ma taryfy ulgowej.

Link do: Chiński kalendarz płci - jak zaplanować płeć dziecka? - Dzidziusiowo.pl
Tu macie kalendarz płci dziecka wg tej Chińskiej metody. I wg tej wersji obie ciąże poprzednie mi się potwierdzają a teraz wychodzi dziewczynka. W tym linku co jest wyżej wrzucony potwierdziła się pierwsza, druga nie a z trzeciej chłopak wyszedł [emoji23] na podstawie Ramziego dziewczyny tez powiedziały ze dziewczyna i moje przeczucie jest takie samo. Chyba jakoś psychicznie bym wolała dziewczynke bo z corka ciąże donosiłam, z synkiem straciłam :(
U mnie ciężko z tym kalendarzem.. Powiedzcie mi liczą się skończone lata... Ja zaszłam albo 30.09 albo 1.10 a 25 urodziny miałam 14.10 i patrzę na 24 czy na 25?? Bo niby jak na 24 to dziewczynka a jeśli na 25 chłopiec

reklama
Również polecam blog 8gwiazdek. U nas młody jeździł tyłem do 3,5 roku.
Masz juz chyba upatrzony jakis model dla kolejnego dziecka? Ja myślałam (tak bardzo powoli, bez dokładniejszych analiz) o joie stage na isofixie. Fotelik do 25kg, z czego do 18kg rwf. I cena fajna jak na rwf.
U nas wózek będzie pewnie jakis używany i nie zamierzam wydać na niego zbyt dużo, ale fotelik nowy i porządny. Tutaj nie ma taryfy ulgowej.

Wiesz, ja mam w domu 10 miesięcznego syna. Podpytam się czy mogłabym użyć jego łupiny, be safe izi go , a młodemu wymienić na axkida ? Bo już za chwile zmieniamy fotelik na następny. :)

Do góry