reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Brawo dla Córeczki.
Mój Oluś zaczął pięknie głowę trzymać od wczoraj jak skończył równo 3 msc :D do niestety nie przepada na leżeniu na brzuchu, o przewrotach nawet nie myślę... Widzę, jak nabywa nowych umiejętności i na razie nie martwię się o te przewroty.
Mostki też robi , a ostatnio też się bardzo ślini i zastanawiam się czy to już zęby ( ja miałam 3,5 msc jak mi wyszedł pierwszy) więc kto wie?
Moja głowę i owszem podnosi ładnie, bardzo to lubi, nawet sobie przy tym głuży, ale sama obróci się tylko z brzucha na plecki, w drugą stronę nie. Robi za to mostki i "jeździ na głowie" :D Przyjdzie czas to będzie się obracać i w drugą stronę.

Pięknie Ci urosła! Gratuluję :) My za tydzień 3 m-ce, a waga 6070g :)

U nas też był moment, że po dziarskim unoszeniu główki, przyszedł czas, że nie mogła jej w ogóle dźwignąć. Zmartwiłam się wtedy, czy coś jej nie dolega, więc rozumiem wasze obawy. Na szczęście były bezpodstawne. Maluszkom trzeba po prostu czasu :)

U nas chyba jest skok, bo mała ciągle na cycu (nie wiem, gdzie ona to całe mleko mieści) i ogromnie przytulaśna się zrobiła. Buzia nadal ciągle jej się nie zamyka ;) Muskuły od ciągłego jej noszenia dostanę i to bez siłowni :D

reklama
Moja głowę i owszem podnosi ładnie, bardzo to lubi, nawet sobie przy tym głuży, ale sama obróci się tylko z brzucha na plecki, w drugą stronę nie. Robi za to mostki i "jeździ na głowie" :D Przyjdzie czas to będzie się obracać i w drugą stronę.

Pięknie Ci urosła! Gratuluję :) My za tydzień 3 m-ce, a waga 6070g :)

U nas też był moment, że po dziarskim unoszeniu główki, przyszedł czas, że nie mogła jej w ogóle dźwignąć. Zmartwiłam się wtedy, czy coś jej nie dolega, więc rozumiem wasze obawy. Na szczęście były bezpodstawne. Maluszkom trzeba po prostu czasu :)

U nas chyba jest skok, bo mała ciągle na cycu (nie wiem, gdzie ona to całe mleko mieści) i ogromnie przytulaśna się zrobiła. Buzia nadal ciągle jej się nie zamyka ;) Muskuły od ciągłego jej noszenia dostanę i to bez siłowni :D
No to fajnie, że się już obraca tyle wystarczy, my jak naszą na brzuchu położymy to faktycznie na brzuchu leży taki spaślaczek się zrobił ;) myślę sobie, że i u nas przyjdzie czas :)

Brawo dla Córeczki.
Mój Oluś zaczął pięknie głowę trzymać od wczoraj jak skończył równo 3 msc :D do niestety nie przepada na leżeniu na brzuchu, o przewrotach nawet nie myślę... Widzę, jak nabywa nowych umiejętności i na razie nie martwię się o te przewroty.
Mostki też robi , a ostatnio też się bardzo ślini i zastanawiam się czy to już zęby ( ja miałam 3,5 msc jak mi wyszedł pierwszy) więc kto wie?
Łoł to szybko Ci te zęby wyszły, myślałam że to jednak trochę później.. U nas też ślinotok, mała bańki puszcza ;)

Czy wasze dzieci też tak lubią lampy?
Mój Oluś to się cały czas chichocze do lampy, pamiętam, że córka uwielbiala zasłonę w salonie.

Ogólnie chora jestem i chyba zaraziłam Olka, zaczął kichać i kaszle. Jeśli do jutra nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, chyba takim malucha to i tak wiele nie można podać? Strasznie się zamartwiam...

Ostatnia edycja:
A my byliśmy w szpitalu :( mój maluch tak silna reakcje alergiczna dostał. Lekarz twierdzi że to od pieluch. Ehh ciężki temat. Już wróciliśmy do domu i tylko coś mały zapłacze to ja strach że znowu się zaczyna :( czekamy na wyniki Ige .
A co tam u reszty? :)

Mój Oluś to się cały czas chichocze do lampy, pamiętam, że córka uwielbiala zasłonę w salonie.

Ogólnie chora jestem i chyba zaraziłam Olka, zaczął kichać i kaszle. Jeśli do jutra nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, chyba takim malucha to i tak wiele nie można podać? Strasznie się zamartwiam...
A i Antoś strasznie lubi zasłonkę w naszej sypialni :)

Ja też teraz byłam chora, angina - antybiotyk ale na szczęście małej nie zarazilam... Daj znać jak u Was sytuacja..

A my byliśmy w szpitalu :( mój maluch tak silna reakcje alergiczna dostał. Lekarz twierdzi że to od pieluch. Ehh ciężki temat. Już wróciliśmy do domu i tylko coś mały zapłacze to ja strach że znowu się zaczyna :( czekamy na wyniki Ige .
A co tam u reszty? :)
Jej nie zazdroszczę sytuacji... Dobrze, że już w domu..

reklama
A my byliśmy na kontroli u okulisty w środę.. I niestety na dzień dzisiejszy czeka nas sondowanie.. Pani dr kazała się zapisać na termin (wolny dopiero na 06.2020) , wróciłam do niej i pytam czy tyle mogę czekać i odpowiedziała, że tak, więc mamy 9 miesięcy, żeby nam to przeszło... Tak wogole to chciała nas zapisać dokładnie na roczek, ale jak jej powiedziałam to nas zapisała tydzien później

Do góry