reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Brawo dla Córeczki.
Mój Oluś zaczął pięknie głowę trzymać od wczoraj jak skończył równo 3 msc :D do niestety nie przepada na leżeniu na brzuchu, o przewrotach nawet nie myślę... Widzę, jak nabywa nowych umiejętności i na razie nie martwię się o te przewroty.
Mostki też robi , a ostatnio też się bardzo ślini i zastanawiam się czy to już zęby ( ja miałam 3,5 msc jak mi wyszedł pierwszy) więc kto wie?
Moja głowę i owszem podnosi ładnie, bardzo to lubi, nawet sobie przy tym głuży, ale sama obróci się tylko z brzucha na plecki, w drugą stronę nie. Robi za to mostki i "jeździ na głowie" :D Przyjdzie czas to będzie się obracać i w drugą stronę.

Pięknie Ci urosła! Gratuluję :) My za tydzień 3 m-ce, a waga 6070g :)

U nas też był moment, że po dziarskim unoszeniu główki, przyszedł czas, że nie mogła jej w ogóle dźwignąć. Zmartwiłam się wtedy, czy coś jej nie dolega, więc rozumiem wasze obawy. Na szczęście były bezpodstawne. Maluszkom trzeba po prostu czasu :)

U nas chyba jest skok, bo mała ciągle na cycu (nie wiem, gdzie ona to całe mleko mieści) i ogromnie przytulaśna się zrobiła. Buzia nadal ciągle jej się nie zamyka ;) Muskuły od ciągłego jej noszenia dostanę i to bez siłowni :D

reklama
Moja głowę i owszem podnosi ładnie, bardzo to lubi, nawet sobie przy tym głuży, ale sama obróci się tylko z brzucha na plecki, w drugą stronę nie. Robi za to mostki i "jeździ na głowie" :D Przyjdzie czas to będzie się obracać i w drugą stronę.

Pięknie Ci urosła! Gratuluję :) My za tydzień 3 m-ce, a waga 6070g :)

U nas też był moment, że po dziarskim unoszeniu główki, przyszedł czas, że nie mogła jej w ogóle dźwignąć. Zmartwiłam się wtedy, czy coś jej nie dolega, więc rozumiem wasze obawy. Na szczęście były bezpodstawne. Maluszkom trzeba po prostu czasu :)

U nas chyba jest skok, bo mała ciągle na cycu (nie wiem, gdzie ona to całe mleko mieści) i ogromnie przytulaśna się zrobiła. Buzia nadal ciągle jej się nie zamyka ;) Muskuły od ciągłego jej noszenia dostanę i to bez siłowni :D
No to fajnie, że się już obraca tyle wystarczy, my jak naszą na brzuchu położymy to faktycznie na brzuchu leży taki spaślaczek się zrobił ;) myślę sobie, że i u nas przyjdzie czas :)

Brawo dla Córeczki.
Mój Oluś zaczął pięknie głowę trzymać od wczoraj jak skończył równo 3 msc :D do niestety nie przepada na leżeniu na brzuchu, o przewrotach nawet nie myślę... Widzę, jak nabywa nowych umiejętności i na razie nie martwię się o te przewroty.
Mostki też robi , a ostatnio też się bardzo ślini i zastanawiam się czy to już zęby ( ja miałam 3,5 msc jak mi wyszedł pierwszy) więc kto wie?
Łoł to szybko Ci te zęby wyszły, myślałam że to jednak trochę później.. U nas też ślinotok, mała bańki puszcza ;)

Czy wasze dzieci też tak lubią lampy?
Mój Oluś to się cały czas chichocze do lampy, pamiętam, że córka uwielbiala zasłonę w salonie.

Ogólnie chora jestem i chyba zaraziłam Olka, zaczął kichać i kaszle. Jeśli do jutra nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, chyba takim malucha to i tak wiele nie można podać? Strasznie się zamartwiam...

Ostatnia edycja:
A my byliśmy w szpitalu :( mój maluch tak silna reakcje alergiczna dostał. Lekarz twierdzi że to od pieluch. Ehh ciężki temat. Już wróciliśmy do domu i tylko coś mały zapłacze to ja strach że znowu się zaczyna :( czekamy na wyniki Ige .
A co tam u reszty? :)

Mój Oluś to się cały czas chichocze do lampy, pamiętam, że córka uwielbiala zasłonę w salonie.

Ogólnie chora jestem i chyba zaraziłam Olka, zaczął kichać i kaszle. Jeśli do jutra nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, chyba takim malucha to i tak wiele nie można podać? Strasznie się zamartwiam...
A i Antoś strasznie lubi zasłonkę w naszej sypialni :)

Ja też teraz byłam chora, angina - antybiotyk ale na szczęście małej nie zarazilam... Daj znać jak u Was sytuacja..

A my byliśmy w szpitalu :( mój maluch tak silna reakcje alergiczna dostał. Lekarz twierdzi że to od pieluch. Ehh ciężki temat. Już wróciliśmy do domu i tylko coś mały zapłacze to ja strach że znowu się zaczyna :( czekamy na wyniki Ige .
A co tam u reszty? :)
Jej nie zazdroszczę sytuacji... Dobrze, że już w domu..

reklama
A my byliśmy na kontroli u okulisty w środę.. I niestety na dzień dzisiejszy czeka nas sondowanie.. Pani dr kazała się zapisać na termin (wolny dopiero na 06.2020) , wróciłam do niej i pytam czy tyle mogę czekać i odpowiedziała, że tak, więc mamy 9 miesięcy, żeby nam to przeszło... Tak wogole to chciała nas zapisać dokładnie na roczek, ale jak jej powiedziałam to nas zapisała tydzien później

Do góry