reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny:)
Gratuluje wizyt. My mamy 27.02. mam nadzieję że już nam powie że na pewno chłopiec a nie zmieni sie XNOE :)
na aliexpres ogólnie zamawiamy ale dla dzidziusia jeszcze nic bo wszystko mamy po synku
Ja skierowanie dostępne na najbliższej wizycie więc koło 27tc będę robić...
Dziewczyny a jak macie ułożone dzieciolki dupka w dół to czujecie ruchy i góry i na dole??
Ja krzywą mam do zrobienia na początku marca, a to będzie 25-26tc.
Moje maleńka na prenatalnych 2tr (w 20tc) była ustawiona główkowo, przez co czułam ją tuż nad pęcherzem jak ruszała główką lub rączkami (takie łaskotanie). Ale potem wygodnicka zmieniła zdanie i ułożyła się poprzecznie. Z lewej mam zatem teraz łaskotanie jak rusza rączkami lub bąbelkuje, gdy mój mąż rozmawia z nią i całuje przez brzuch :D A prawą stronę mam okopywaną okropnie :D Zastanawiam się nieraz, skąd w takim malcu tyle siły.
Ja podobnie jak @archiwistka123 z uwagi na pracę i męża mam mało czasu na forum, ale pytań mnoży się mnóstwo i panika ogarnia.
Powiedzcie mi proszę, czy któraś z was zmaga się ze zbyt niskim ciśnieniem? U mnie powoli zaczynają się przez to pojawiać zawroty głowy. Martwi mnie to trochę, bo boję się by nie uderzyć brzuchem o coś. Obecnie pomaga mi ruch (długie spacery i umiarkowane ćwiczenia), ale to działa na jeden dzień. Spacerować nie zawsze się da, bo w moim mieście np. od wczoraj alert smogowy :( Zaznaczam, że jestem dopiero co po wizycie u kardio i badania wyszły bardzo dobrze. Nie ma żadnych powodów do niepokoju.

reklama
Niskie cisnienie czyli ile masz na mysli ??
Ja krzywą mam do zrobienia na początku marca, a to będzie 25-26tc.
Moje maleńka na prenatalnych 2tr (w 20tc) była ustawiona główkowo, przez co czułam ją tuż nad pęcherzem jak ruszała główką lub rączkami (takie łaskotanie). Ale potem wygodnicka zmieniła zdanie i ułożyła się poprzecznie. Z lewej mam zatem teraz łaskotanie jak rusza rączkami lub bąbelkuje, gdy mój mąż rozmawia z nią i całuje przez brzuch :D A prawą stronę mam okopywaną okropnie :D Zastanawiam się nieraz, skąd w takim malcu tyle siły.
Ja podobnie jak @archiwistka123 z uwagi na pracę i męża mam mało czasu na forum, ale pytań mnoży się mnóstwo i panika ogarnia.
Powiedzcie mi proszę, czy któraś z was zmaga się ze zbyt niskim ciśnieniem? U mnie powoli zaczynają się przez to pojawiać zawroty głowy. Martwi mnie to trochę, bo boję się by nie uderzyć brzuchem o coś. Obecnie pomaga mi ruch (długie spacery i umiarkowane ćwiczenia), ale to działa na jeden dzień. Spacerować nie zawsze się da, bo w moim mieście np. od wczoraj alert smogowy :( Zaznaczam, że jestem dopiero co po wizycie u kardio i badania wyszły bardzo dobrze. Nie ma żadnych powodów do niepokoju.

Niskie cisnienie czyli ile masz na mysli ??
dziękuję za zainteresowanie :)
z pomiarów, jakie robię dwa razy dziennie, wychodzi, że w granicach 93-105/45-60
tak się teraz zastanawiam, czy może mieć to związek z niedoczynnością tarczycy, biorę euthyrox N50

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry