reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam się i ja :)
Dziewczyny brała któraś z was w ciąży acard? Mi przepisał lekarz. I teraz się zastanawiam bo baba w aptece zrobiła mi awanti ze w ciąży nie wolno a gin kazał brać.
A szefowa nawet mi nie odpisała na smsa ze zwolnieniem i zaczynam panikować ze zostanę bez kasy ;(

Nie panikuj moze jest zajeta i pozniej odpisze. Glowa do gory

reklama
Wertuje internet i z tego co wyczytałam mimo ze pracowałam tam półtora tygodnia a teraz przeszłam na 30 dniowe zwolnienie do dnia końca zwolnienia nie mogą mnie zwolnić. Natomiast później prawdopodobnie i tak będę miała dalej zwolnienie. Wiec wychodzi na to ze przekroczę 12 tydzień i zacznie się okres ochronny. Z tego co zrozumiałam musza mi w tedy przedłużyć umowę do dnia porodu a następnie roczny macierzyński wypłaca mi ZUS.

Błagam jeżeli któraś coś wie w tym temacie niech mi pomoze bo zwariuje [emoji24][emoji24][emoji24]
ja miała w pierwszej ciązy podobna sytuace z tym ze pracowałam juz trzy miesiące i to była umowa na zastępstwo, od razu poszlam na l4 i zus mi placil macierzyński po skonczonym macierzyńskim wkorzystałam przyslkugujacy urlop i rozwiazali ze mna umowe o prace

Zrobisz jak uwazasz ja Ci nie narzucam co masz robic a co nie. podzielilam sie tylko tym co zasugerowal mi ginekolog a wierz mi ze to bardzo dobry specjalista. takich artykulow jest masa zarowno tych za jak i przeciw. Wiec niech kazda robi wedle wlasnego uznania.
Wedlug ciebie jest to kategorycznie zabronione i jesli sie tego chcesz trzymac to ok rob jak uwazasz [emoji6]
Ja nie mam możliwości zeby odpuscic sobie umycie okien i zmiane firanek[emoji57] nikt tego za mnie nie zrobi [emoji57] zreszta robilam to w pierwszej ciazy w okolo 30tc i nic sie nie dzialo[emoji6]

Wedlug ciebie jest to kategorycznie zabronione i jesli sie tego chcesz trzymac to ok rob jak uwazasz [emoji6]
Ja nie mam możliwości zeby odpuscic sobie umycie okien i zmiane firanek[emoji57] nikt tego za mnie nie zrobi [emoji57] zreszta robilam to w pierwszej ciazy w okolo 30tc i nic sie nie dzialo[emoji6]
Ja tam tez jestem tego zdania, że jesli czujemy się na siłach to czemu by nie robić pewnych rzeczy... Ja nie wyobrażam sobie nie umyć tych okien do czerwca, a później przy malym dziecku też pewnie by to nie wypaliło, i tak ponad rok z brudnymi oknami :D

Ja tam tez jestem tego zdania, że jesli czujemy się na siłach to czemu by nie robić pewnych rzeczy... Ja nie wyobrażam sobie nie umyć tych okien do czerwca, a później przy malym dziecku też pewnie by to nie wypaliło, i tak ponad rok z brudnymi oknami :D
No ja tak samo nie wyobrazam siebie tyle czasu brudne okna mieć[emoji14] do czerwca to bym juz chyba nic przez nie nie widziała [emoji23] a firanki ...? [emoji23] to by dopiero bylo jak u mojego mlodego to raz na 3tyg zmiana bo wiecznie czyms wybrudzi [emoji23]

Również nie mam służących w domu i jak sama okien nie umyje do do przyszłego roku będą brudne :p
Ogólnie to kilka razy już nawet słyszałam że teraz to nie mogę synka nosić bo przecież on ciężki... Nie umiem sobie wyobrazić sytuacji gdzie on płacze i pokazuje na rączki a ja nic :o
W ciąży wszystko z umiarem, oczywiście w nie zagrożonej ciąży, co innego jeśli są jakieś krwawienia, skurcze czy cokolwiek złego :)

Witam się i ja :)
Dziewczyny brała któraś z was w ciąży acard? Mi przepisał lekarz. I teraz się zastanawiam bo baba w aptece zrobiła mi awanti ze w ciąży nie wolno a gin kazał brać.
A szefowa nawet mi nie odpisała na smsa ze zwolnieniem i zaczynam panikować ze zostanę bez kasy ;(
Jak na smsa? Nie bylo by lepiej zadzwonić, trochę to nie poważne

Odbije trochę od tematu, jutro mam imprezę, ubieram wszystko co mam przygotowane na wieczór i stwierdzam że brzuch tak jakoś odstaje :o nie potrafie tego ukryć w żaden sposób :o

reklama
Do góry