reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Teściowa do mnie dzwoni ale nie odbieram, bo nie jestem gotowa by mówić do niej mamo, hahahaha.
Dla mnie teściowa to nie rodzina [emoji23] nie serio nie powiedziałabym mamo, mama dla mnie jest jedna. Mówię bezosobowo do teściów w sumie też oni nie wyszli z inicjatywą. Lubię ich ale na odległość, nie mam z nimi szczególnej więzi.

reklama
Teściowa do mnie dzwoni ale nie odbieram, bo nie jestem gotowa by mówić do niej mamo, hahahaha.
To Staraj się może mówić tak ogólnie,ja po 2,5 roku małżeństwa staram się do Niej nie zwracać tak bezpośrednio, jakoś zle sie czuję, zeby mowic do niej mamo, bo mam swoją mamę.

Straszne to jest serio. Moja tesciowa sie obyza jak mowie np. Idziemy do moich rodzicow. To ona zaraz "a my to kogo rodzicami jestesmy"
I kurcze denerwuje mnie juz to. Mli rodzice powiedzieli mężowi, ze ma mowic jak mu wygodnie. Ja oczywiscie powiedzialam, ze ma mowic tak jak ja do i jego [emoji23]
No i maz jakos tak ogolnie mówi bardziej na luzie

Ja bym mówiła per Ty, ale moja teściowa ma 71 lat i jest w wieku mojej babci, więc nie wypada. Tż ma lepiej bo jest młodszy od mojej mamy o 10 kat, więc mu zaproponowała by mówił po imieniu.
Rodziców ma się jednych.

Dla mnie teściowa to nie rodzina [emoji23] nie serio nie powiedziałabym mamo, mama dla mnie jest jedna. Mówię bezosobowo do teściów w sumie też oni nie wyszli z inicjatywą. Lubię ich ale na odległość, nie mam z nimi szczególnej więzi.
Mam podobnie ☺

Ja też jestem tego zdania, ale oni są starej daty. Już i tak byli oburzeni, że nie chce błogosławieństwa przed ślubem.
A gdybyś miała zapytać o której przyjedzie to jak? :D

Ja też jestem tego zdania, ale oni są starej daty. Już i tak byli oburzeni, że nie chce błogosławieństwa przed ślubem.
A gdybyś miała zapytać o której przyjedzie to jak? :D
Jeju u mnoe o blogoslawienstwo była draka. Postawilam sprawe jasno i powiedziałam, ze ma blogoslawoenstwo to juz dwa lata za pozno, ze trzeba bylo myslec jak sie wyprowadzilismy na swoje ;) temat się skończył :)

reklama
Haha też tak miałam! Dalej i wychodzi cos na zasadzie pani mama :) bo zawsze mowie np "dobre mama ciasto zrobila" a wiadomo ze do swojej mamy bym powiedziała "dobre zrobilas ciasto"
Tesciowa narzeka, ze nie mówię do niej mamusiu, mamus itp jak do swojej ale to dla mnie nie do zrobienia.
Mam to samo [emoji849] nie przejdzie mi przez gardło mamo, mamusia itp [emoji85] tez mówię napije się mama herbaty, byla mama u lekarza itd

Do góry