reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ale jestem objedzona masakra [emoji23][emoji23]

Dziewczyny a wy tez wyczuwacie dno macicy?? Bo ja nad spojeniem mam takie zgrubienie ...dosyc twarde..

My zabieramy sie za pakowanie prezencikow [emoji6]

reklama
O jakie fajne tematy poruszacie, ja właśnie mam dużo obaw o wygląd ciała po ciąży. Od zawsze bardzo dbam o skórę i mam nadzieję, że gorzej nie będzie. Ja się np. źle czuje obecnie z większymi piersiami, mam małe normalnie i jakoś nie jednak nie chciałabym mieć większych, ale ciąża ma swoje prawa [emoji6] Poza tym boję się cesarki od której nie mam odwrotu i tego jak mój brzuch będzie wyglądał w końcu 30 lat na karku skóra już nie jest taka elastyczna. No powiem wam szczerze mnie to przeraża i to bardzo. Ciało jest dla mnie bardzo istotne.

A czy ja gdzies napisalam ze zle ? [emoji13] tylko po prostu troche wcześnie, i tyle [emoji13]
Ale bedzie co ma być [emoji6] duuuuzooo czasu jeszcze musi upłynąć zeby myslec w tych kategoriach [emoji13]

Haha, tutaj to już tylko co ma być to będzie:) niestety albo stety nie mamy wpływu na decyzje Naszych dzieci jeśli chodzi o kwestie rozrodczosci ;)

O jakie fajne tematy poruszacie, ja właśnie mam dużo obaw o wygląd ciała po ciąży. Od zawsze bardzo dbam o skórę i mam nadzieję, że gorzej nie będzie. Ja się np. źle czuje obecnie z większymi piersiami, mam małe normalnie i jakoś nie jednak nie chciałabym mieć większych, ale ciąża ma swoje prawa [emoji6] Poza tym boję się cesarki od której nie mam odwrotu i tego jak mój brzuch będzie wyglądał w końcu 30 lat na karku skóra już nie jest taka elastyczna. No powiem wam szczerze mnie to przeraża i to bardzo. Ciało jest dla mnie bardzo istotne.
Ja zachowuję zdrowy rozsądek do momentu "życzliwych komentarzy". Wtedy dopadają mnie wątpliwości i obawy, o czym zresztą już pisałam.
Myślę, ze tak jak tu dziewczyny pisały - konsekwentnie dbając o siebie można wrócić do formy.
W 50% dla dobrego samopoczucia, a w 50% z powodu przymierzania się do ciąży we wrześniu tamtego roku postanowiłam schudnąć i zaczęłam regularnie ćwiczyć (wtedy ważyłam 57 kg przy 163 cm, spadłam w rozsądnym czasie - kilka miesięcy - do 49 kg). Mam teraz zapas w przybieraniu na wadze i lepsze samopoczucie :) Dlaczego miałoby się nie udać po ciąży? (PS. utrę nosa teściowej [emoji39][emoji39][emoji39])

Haha, tutaj to już tylko co ma być to będzie:) niestety albo stety nie mamy wpływu na decyzje Naszych dzieci jeśli chodzi o kwestie rozrodczosci ;)
Jeju.. na decyzje nie, ale jakiś wpływ chyba mieć będziemy, co? [emoji39] Jeśli moja córka będzie tak kochliwa jak ja w nastoletnim wieku to aż strach pomyśleć [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]

Ale jestem objedzona masakra [emoji23][emoji23]

Dziewczyny a wy tez wyczuwacie dno macicy?? Bo ja nad spojeniem mam takie zgrubienie ...dosyc twarde..

My zabieramy sie za pakowanie prezencikow [emoji6]
Ja mam bardzo wyczuwalne, szczególnie jak 2-3 razy dziennie z macicy robi mi się kamień [emoji849]

Decyzje decyzjami [emoji13] bardziej chodzi mi o wpadki w tym wieku [emoji6] ja wiem po sobie jak bylo ciezko i zwyczajnie chciałabym zeby moje dzieci na początek powoli doszły do tego czego tak na prawde chcą itd bo takie nagle dorastanie i zostanie rodzicem wcale latwe nie jest [emoji6] ale jeśli ich pragnieniem bedzie dziecko w tak mlodym wieku oczywiście ze zaakceptuje, zrozumiem i pomoge jak tylko bede potrafila [emoji6] tak samo jesli nie bedzie planowane a sie pojawi [emoji6]
Przy wnukach podobno sie mlodnieje więc w sumie co mi to zaszkodzi [emoji13]

Oj też się boję o formę po porodzie, po pierwszym porodzie wszystko ładnie zeszło w przeciągu dwóch tygodni bez żadnych wyrzeczeń, bez żadnych diet, ćwiczeń i na szczęście zero rozstępów. Ale wydaje mi się że też wtedy mi pomogło to że zanim zaszłam w ciążę chodziłam na fitness a teraz zero ćwiczeń i każdy już mnie straszy że po drugim dziecku już nie jest tak łatwo wrócić do swojej figury

reklama
Jeju.. na decyzje nie, ale jakiś wpływ chyba mieć będziemy, co? [emoji39] Jeśli moja córka będzie tak kochliwa jak ja w nastoletnim wieku to aż strach pomyśleć [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]

Tylko kwestia wychowania, takie mam zdanie :) decyzje zapewne podejmą same( świadomie bądź nieświadomie )

Do góry