reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ale jestem objedzona masakra [emoji23][emoji23]

Dziewczyny a wy tez wyczuwacie dno macicy?? Bo ja nad spojeniem mam takie zgrubienie ...dosyc twarde..

My zabieramy sie za pakowanie prezencikow [emoji6]

reklama
O jakie fajne tematy poruszacie, ja właśnie mam dużo obaw o wygląd ciała po ciąży. Od zawsze bardzo dbam o skórę i mam nadzieję, że gorzej nie będzie. Ja się np. źle czuje obecnie z większymi piersiami, mam małe normalnie i jakoś nie jednak nie chciałabym mieć większych, ale ciąża ma swoje prawa [emoji6] Poza tym boję się cesarki od której nie mam odwrotu i tego jak mój brzuch będzie wyglądał w końcu 30 lat na karku skóra już nie jest taka elastyczna. No powiem wam szczerze mnie to przeraża i to bardzo. Ciało jest dla mnie bardzo istotne.

A czy ja gdzies napisalam ze zle ? [emoji13] tylko po prostu troche wcześnie, i tyle [emoji13]
Ale bedzie co ma być [emoji6] duuuuzooo czasu jeszcze musi upłynąć zeby myslec w tych kategoriach [emoji13]

Haha, tutaj to już tylko co ma być to będzie:) niestety albo stety nie mamy wpływu na decyzje Naszych dzieci jeśli chodzi o kwestie rozrodczosci ;)

O jakie fajne tematy poruszacie, ja właśnie mam dużo obaw o wygląd ciała po ciąży. Od zawsze bardzo dbam o skórę i mam nadzieję, że gorzej nie będzie. Ja się np. źle czuje obecnie z większymi piersiami, mam małe normalnie i jakoś nie jednak nie chciałabym mieć większych, ale ciąża ma swoje prawa [emoji6] Poza tym boję się cesarki od której nie mam odwrotu i tego jak mój brzuch będzie wyglądał w końcu 30 lat na karku skóra już nie jest taka elastyczna. No powiem wam szczerze mnie to przeraża i to bardzo. Ciało jest dla mnie bardzo istotne.
Ja zachowuję zdrowy rozsądek do momentu "życzliwych komentarzy". Wtedy dopadają mnie wątpliwości i obawy, o czym zresztą już pisałam.
Myślę, ze tak jak tu dziewczyny pisały - konsekwentnie dbając o siebie można wrócić do formy.
W 50% dla dobrego samopoczucia, a w 50% z powodu przymierzania się do ciąży we wrześniu tamtego roku postanowiłam schudnąć i zaczęłam regularnie ćwiczyć (wtedy ważyłam 57 kg przy 163 cm, spadłam w rozsądnym czasie - kilka miesięcy - do 49 kg). Mam teraz zapas w przybieraniu na wadze i lepsze samopoczucie :) Dlaczego miałoby się nie udać po ciąży? (PS. utrę nosa teściowej [emoji39][emoji39][emoji39])

Haha, tutaj to już tylko co ma być to będzie:) niestety albo stety nie mamy wpływu na decyzje Naszych dzieci jeśli chodzi o kwestie rozrodczosci ;)
Jeju.. na decyzje nie, ale jakiś wpływ chyba mieć będziemy, co? [emoji39] Jeśli moja córka będzie tak kochliwa jak ja w nastoletnim wieku to aż strach pomyśleć [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]

Ale jestem objedzona masakra [emoji23][emoji23]

Dziewczyny a wy tez wyczuwacie dno macicy?? Bo ja nad spojeniem mam takie zgrubienie ...dosyc twarde..

My zabieramy sie za pakowanie prezencikow [emoji6]
Ja mam bardzo wyczuwalne, szczególnie jak 2-3 razy dziennie z macicy robi mi się kamień [emoji849]

Decyzje decyzjami [emoji13] bardziej chodzi mi o wpadki w tym wieku [emoji6] ja wiem po sobie jak bylo ciezko i zwyczajnie chciałabym zeby moje dzieci na początek powoli doszły do tego czego tak na prawde chcą itd bo takie nagle dorastanie i zostanie rodzicem wcale latwe nie jest [emoji6] ale jeśli ich pragnieniem bedzie dziecko w tak mlodym wieku oczywiście ze zaakceptuje, zrozumiem i pomoge jak tylko bede potrafila [emoji6] tak samo jesli nie bedzie planowane a sie pojawi [emoji6]
Przy wnukach podobno sie mlodnieje więc w sumie co mi to zaszkodzi [emoji13]

Oj też się boję o formę po porodzie, po pierwszym porodzie wszystko ładnie zeszło w przeciągu dwóch tygodni bez żadnych wyrzeczeń, bez żadnych diet, ćwiczeń i na szczęście zero rozstępów. Ale wydaje mi się że też wtedy mi pomogło to że zanim zaszłam w ciążę chodziłam na fitness a teraz zero ćwiczeń i każdy już mnie straszy że po drugim dziecku już nie jest tak łatwo wrócić do swojej figury

reklama
Jeju.. na decyzje nie, ale jakiś wpływ chyba mieć będziemy, co? [emoji39] Jeśli moja córka będzie tak kochliwa jak ja w nastoletnim wieku to aż strach pomyśleć [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]

Tylko kwestia wychowania, takie mam zdanie :) decyzje zapewne podejmą same( świadomie bądź nieświadomie )

Do góry