reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja mialam takie "szczescie" po porodzie bo kp a synek mial skaze. Jednak dosc szybko przeszla :)
Moja misia ma 14 miesiecy nadal jestesmy na KP a ma Alergie na Białko Mleka Krowiego i na Seler wiec obie jesteśmy na diecie ... Ale duży plus to taki że przestałam być maniaczką na słodycze [emoji23][emoji23]

Ja już nie wiem co gorsze. Slodycze mnie nie przyciągają ale za to jem po 3 śniadania ;) Rano zazwyczaj jadlam platki z mlekiem czy owsianke i starczala mi do 11 (zazwyczaj sniadanie w pracy) a teraz po godzinie jestem glodna i jeszcze jem kanapeczki za chwile tone owocow :)
Obiad to nie miska zupy a 3 :)
Ja też. Wczoraj rosołek nie jeden talerz A trzy [emoji16]bo taki dobry A bak mam chyba dziurawy. Ja ze śniadaniem to kiepsko i tak jem na raty bo mnie rano mdli. Ale później nadrabiam. A wieczorem to już specjalnie meza wysyłam do kuchni A nie sama bo aż strach co mi w ręce wpadnie [emoji23]

To moja tegoroczna :)
Piekna [emoji7][emoji7]
Zaczynam II trymestr! Dzisiaj 14+1:-D
No witamy [emoji13]
Mistrz! [emoji28][emoji28][emoji28]

Cześć Dwupaki :)) ja po tych wszystkich szkolnych stresach i bieganinie (której jeszcze nie koniec) mam na wadze tyle co przed ciąża znowu [emoji849] osoby na diecie mogą mnie oficjalnie przeklinać za tyle kulinarnych grzechów, które bezkarnie popełniam. Nie ukrywam, że bałam się tego spowolnienia metabolizmu, ale na razie ani śladu po takiej dolegliwości. :)
Miłego dnia! Ja pędzę na egzaminacyjny maraton.
;*
Kochana odpoczywaj Kiedy tylko dasz rade [emoji6]
Hej weszłam z ciekawosci zobaczyc czy jest watek na czerwiec a tu tyle komentarzy :szok::surprised:
Mam na imie Sylwia w domu mam dwie córcie 6l. i 14 miesieczna termin porodu to 4 czerwca ..
Milo mi was poznac
Witaj [emoji14]
Hejka [emoji3] biedna jesteś z tą swoją pracą...oby juz sie to skończyło bo waga jeszcze bardziej zjedzie. Ja też popełniam grzeszki...wczoraj na kolację lody Grycan truskawkowe [emoji1787]
A dzisiaj z rana ból głowy i wolne robimy sobie z przedszkolem [emoji23]
Ja wczoraj moje pistacjowe wcinalam na kolacje [emoji13]albo na deser, zalezy jak patrzeć bo wcześniej jeszcze pizza byla [emoji13]
Dziewczyny, mam już wyniki SANCO!!!!!
Zdrowa dziewczynka!!!! :)))))))))
Jestem przeszczęśliwa! :))))))
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
No wiedziałam ze tak bedzie [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3][emoji3] nawet nie wiesz jak sie ciesze [emoji3][emoji7][emoji7]

Dobry [emoji257] jestem o dziwo wyspana mimo ze mlody wstawal w nocy jeszcze jakies 6 razy [emoji57]
Juz dzis mu chyba lepiej troszkę [emoji57]

Moja misia ma 14 miesiecy nadal jestesmy na KP a ma Alergie na Białko Mleka Krowiego i na Seler wiec obie jesteśmy na diecie ... Ale duży plus to taki że przestałam być maniaczką na słodycze [emoji23][emoji23]
Aaa no to przymusowo bez mleka. Dlugo sie utrzymuje ta alergia na mleko. Probowalas juz jej coś podawac? U nas po roku juz sladu nie bylo a jak mial pol to ja juz moglam zaczac wprowadzac do swojej diety mleko i juz było ok. Chociaz on miał chyba dosc lekka ta skaze. Pewnie w czerwcu czeka nas to samo :(

Piekna [emoji7][emoji7]No witamy [emoji13]Kochana odpoczywaj Kiedy tylko dasz rade [emoji6]Witaj [emoji14]Ja wczoraj moje pistacjowe wcinalam na kolacje [emoji13]albo na deser, zalezy jak patrzeć bo wcześniej jeszcze pizza byla [emoji13]No wiedziałam ze tak bedzie [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3][emoji3] nawet nie wiesz jak sie ciesze [emoji3][emoji7][emoji7]

Dobry [emoji257] jestem o dziwo wyspana mimo ze mlody wstawal w nocy jeszcze jakies 6 razy [emoji57]
Bo mi sie wydaje że jak już ma się dziecko to pozniej sie człowiek hartuje i takie pobudki w nocy o wiele lepiej znosimy. No chyba że taki tygodniowy maraton. Ale jakoś mimo wszystko człowiek sobie z tym radzi.

Ja też. Wczoraj rosołek nie jeden talerz A trzy [emoji16]bo taki dobry A bak mam chyba dziurawy. Ja ze śniadaniem to kiepsko i tak jem na raty bo mnie rano mdli. Ale później nadrabiam. A wieczorem to już specjalnie meza wysyłam do kuchni A nie sama bo aż strach co mi w ręce wpadnie [emoji23]
U nas wczoraj tez rosół. Zjadlam z synkiem a jak maz wrócił z pracy to przerobilam na pomidorowke i znowu zjadlam :)
U mnie plus bo kolacji nie jem. Tzn czasami mi sie zdarzy ale raczej nie, bo jakoś tak sie nauczyłam i robić nie ma komu [emoji23] chociaz maz zawsze wiczorami kusi, bo on albo chrupki, albo orzeszki :)

Aaa no to przymusowo bez mleka. Dlugo sie utrzymuje ta alergia na mleko. Probowalas juz jej coś podawac? U nas po roku juz sladu nie bylo a jak mial pol to ja juz moglam zaczac wprowadzac do swojej diety mleko i juz było ok. Chociaz on miał chyba dosc lekka ta skaze. Pewnie w czerwcu czeka nas to samo :(
Próbowałam ale od razu wysypuje jej całe nózki i skóra na całym ciele tragedia szorstka i w ogole [emoji43]
Co do Czerwca to ja sie aż tak nie nastawiam bo dla przykładu moja pierwsza córka zero alergii ... No ale z młodszą mamy same problemy od samiutkiego początku zastanawiam sie tylko kiedy to się skończy i nie chodzi o alergie bo to ro pikuś ....

Piekna [emoji7][emoji7]No witamy [emoji13]Kochana odpoczywaj Kiedy tylko dasz rade [emoji6]Witaj [emoji14]Ja wczoraj moje pistacjowe wcinalam na kolacje [emoji13]albo na deser, zalezy jak patrzeć bo wcześniej jeszcze pizza byla [emoji13]No wiedziałam ze tak bedzie [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3][emoji3] nawet nie wiesz jak sie ciesze [emoji3][emoji7][emoji7]

Oj biedny. Moj tez sie w nocy budzil i dzisiaj idziemy do lekarza. Bo moj syrop i inhalacje jednak nie daja rady. Obawiam się, ze to cos powazniejszego. Pierwszy raz ma taki okropny kaszel. Zawsze było tylkoprzeziebienie i lekko czerwone gardlo a teraz chyrla jak gruzlik

reklama
Zaczynam II trymestr! Dzisiaj 14+1:-D

Ja dziś 14+0 według om to jeszcze jeden dzień. Według usg już 14+1 to już tak prawie liczę, że jest 2.

Hej weszłam z ciekawosci zobaczyc czy jest watek na czerwiec a tu tyle komentarzy :szok::surprised:
Mam na imie Sylwia w domu mam dwie córcie 6l. i 14 miesieczna termin porodu to 4 czerwca ..
Milo mi was poznac
Hej. Dobrze, że nas przybywa.

No ja to już wcale nic nie ogarne ... Dlatego nawet się zastanawiałam czy jest sens się odzywać [emoji33]
Uważam, że najważniejsze to być na bieżąco już i tyle.

Dobrze, że się odezwałaś.:) Jak będę na zwolnieniu od połowy stycznia to mogę spróbować jakoś nas wszystkie zebrać w jedną aktualną tabelkę, tak, żeby każda z nas w niej była. Jeśli ktoś nie chce podawać danych to chociaż nick i imię żeby zaznaczyć swoją obecność na forum :)

Byłoby fajnie, bo ja też dołączyła niedawno i niestety nie dałam rady wszystkiego przeczytać. Poddałam się i staram się być na bieżąco

Jeszcze Ci przybedzie kilogramów :)
Metabolizm zeolni jak Ty zwolnisz :)
U mnje teraz tak jest. W glowie mam, ze powinnam jesc teraz mnjej niz przed ciaza skoro nic nie robię a chyba jem wiecej [emoji23] Więc mic dziwnego ze znowu bede woelorybem :)
A ja się ludzilam, że jak nie ty je to już może nie będę;)

Dziewczyny, mam już wyniki SANCO!!!!!
Zdrowa dziewczynka!!!! :)))))))))
Jestem przeszczęśliwa! :))))))
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Super. Gratulacje. Teraz tylko cieszyć się ciągle.

Ja już nie wiem co gorsze. Slodycze mnie nie przyciągają ale za to jem po 3 śniadania ;) Rano zazwyczaj jadlam platki z mlekiem czy owsianke i starczala mi do 11 (zazwyczaj sniadanie w pracy) a teraz po godzinie jestem glodna i jeszcze jem kanapeczki za chwile tone owocow :)
Obiad to nie miska zupy a 3 :)

Śniadanie i obiad trzeba jeść, więc co się martwić.

Do góry