reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Aaa w ogóle ostatnio z koleżanką wpadlysmy na taki pomysł, że kobiety powinny dostawac zasiłek macierzyński do pojscia dziecka do przedszkola, czyli okolo 3 lata - zamiast 500 plus.
Teraz w polskim systemie jest taka dziura bo od 0 do roku dziecko jest z mama na macierzyńskim od 3 roku zycia w przedszkolu. A przez te 2 lata? Teoretycznie żłobek- ale tych jest ciagle za mało...opiekunka jest droga i nie kazdego stać...babcie teraz to w wiekszosci kobiety pracujace...no i co zrobic z dzieckiem? ;)
Moim zdaniem zamiast macierzyńskiego powinien być dostęp do żłobka dla każdego. ;)

Aaa w ogóle ostatnio z koleżanką wpadlysmy na taki pomysł, że kobiety powinny dostawac zasiłek macierzyński do pojscia dziecka do przedszkola, czyli okolo 3 lata - zamiast 500 plus.
Teraz w polskim systemie jest taka dziura bo od 0 do roku dziecko jest z mama na macierzyńskim od 3 roku zycia w przedszkolu. A przez te 2 lata? Teoretycznie żłobek- ale tych jest ciagle za mało...opiekunka jest droga i nie kazdego stać...babcie teraz to w wiekszosci kobiety pracujace...no i co zrobic z dzieckiem? ;)
U mnie w miesci czeka sie na zlobek powyżej roku :\
Mi na szczęście się udalo i synek poszedl jak mial 10 miesięcy to jeszcze mial trzy miesiące adaptacjo zanim wrocilam di pracy.
W zasadzie u mnie zeby dziecko poszło do zlobka jak skonczy roczek (bez znajomosci) to zaraz po odbiorze aktu urodzenia trzeba isc dziecko zapisac bo inaczej nie ma szans. Wiec mamy, które chca dac dzieci do żłobka pamietajcie o tym zeby szybko zapisac :) ja nie bylam tego swiadoma i zaisalam go pozno z tym, ze wlasnie jakos mama mi zalatwila ze mi synla przyjeli

U mnie w miesci czeka sie na zlobek powyżej roku :\
Mi na szczęście się udalo i synek poszedl jak mial 10 miesięcy to jeszcze mial trzy miesiące adaptacjo zanim wrocilam di pracy.
W zasadzie u mnie zeby dziecko poszło do zlobka jak skonczy roczek (bez znajomosci) to zaraz po odbiorze aktu urodzenia trzeba isc dziecko zapisac bo inaczej nie ma szans. Wiec mamy, które chca dac dzieci do żłobka pamietajcie o tym zeby szybko zapisac :) ja nie bylam tego swiadoma i zaisalam go pozno z tym, ze wlasnie jakos mama mi zalatwila ze mi synla przyjeli
Moja córka była z babcia nim poszła do przedszkola, bo było mi smutno, że taka malusia, ale drugie dam do żłobka.

Moim zdaniem zamiast macierzyńskiego powinien być dostęp do żłobka dla każdego. ;)
Moim też :)
I ja sobie nie wyobrazam nie pracować. Niestety, ale chyba bym nerwowo nie wytrzymala w domu. Rok to duzo z dzieckiem w domu. Nawet chcelielismy szybko drugiego bobasa zeby już pozniej moc sie rozwijac zawodowo :)

Jeju ale sie strachu najadlam...
Zaprowadziłam synka do żłobka i w drodze do domu weszlam na zakupy na szczescie pod samym domem.
Stojac juz przy kasie nagle zalal mnie pot, zrobilo mi sie czarno przed oczami, duszno i prawie upadlam. Nawet nie zauwazylam ze wypadlo mi z reki 100zl i siatka. Cudem zaplacilam i dotarlam do domu. Zjadłam sniadanie i jest ok.
Glupia wyszłam bez śniadania bo mdłości mnie ciagle mecza i nie mialam checi nic zjeść. Eh nigdy wiecej...
Czuje sie jalbym maraton przebiegla a tylko bylam w sklepie :(
no widzisz musisz zajadac z rana zanim gdziekolwiek wyjdziesz:*

reklama
Do góry