reklama
Pati1112
Fanka BB :)
Jak już jesteśmy w temacie paznokci, to któraś ma hybrydy na paznokciach u dłoni? Ja mam i się zastanawiam kiedy ostatecznie przed porodem je ściągnąć, co będzie dla mnie trudne, bo od prawie 3 lat mam w sumie nieprzerwanie pomalowane w ten sposób paznokcie, jak jeden dzień nie mam lakieru to dziwnie się czuję. 12 maja mamy ostatnią komunię i wtedy na pewno jeszcze będę mieć, ale myślę że 2 tyg przed planowanym terminem mogę ściągnąć?
No, tak dwa tygodnie to minimum według mnie, nigdy nie wiesz kiedy dziecko zadecyduje przyjść na świat, a jednak ściąganie na szybko w szpitalu wydaje się być mało realne i stresogenne :/ więc lepiej zdjąć wcześniej niż później, tak mi się wydajeJak już jesteśmy w temacie paznokci, to któraś ma hybrydy na paznokciach u dłoni? Ja mam i się zastanawiam kiedy ostatecznie przed porodem je ściągnąć, co będzie dla mnie trudne, bo od prawie 3 lat mam w sumie nieprzerwanie pomalowane w ten sposób paznokcie, jak jeden dzień nie mam lakieru to dziwnie się czuję. 12 maja mamy ostatnią komunię i wtedy na pewno jeszcze będę mieć, ale myślę że 2 tyg przed planowanym terminem mogę ściągnąć?
Pati1112
No, tak dwa tygodnie to minimum według mnie, nigdy nie wiesz kiedy dziecko zadecyduje przyjść na świat, a jednak ściąganie na szybko w szpitalu wydaje się być mało realne i stresogenne :/ więc lepiej zdjąć wcześniej niż później, tak mi się wydaje
Po ostatniej komunii ściągnę, akurat to będzie 37 tc, myślę że zdążę, no wcześniej porodu nie przewiduję
KikaRika
Moderatorka
Ja robie żele, albo hybrydy (zależy jaki kolor akurat wybiorę)Po ostatniej komunii ściągnę, akurat to będzie 37 tc, myślę że zdążę, no wcześniej porodu nie przewiduję
Gdzieś od roku, wcześniej uważałam to za zbędne, zresztą w pracy nie mogłam nosić, więc robiłam tylko na wesela, ale kobieta szybko się przyzwyczaja do ładnych, dłuższych paznokci jednak.[emoji5]
Paznokcie idę robić dziś do mojej przyjaciółki, później za 3 tyg znów, akurat przed komunią bratanków, a później jak odrosną to je ściągnę i obetnie.
AgaRS90
Ja rozmawiałam z położonymi z mojego szpitala i nie trzeba ściągaćJak już jesteśmy w temacie paznokci, to któraś ma hybrydy na paznokciach u dłoni? Ja mam i się zastanawiam kiedy ostatecznie przed porodem je ściągnąć, co będzie dla mnie trudne, bo od prawie 3 lat mam w sumie nieprzerwanie pomalowane w ten sposób paznokcie, jak jeden dzień nie mam lakieru to dziwnie się czuję. 12 maja mamy ostatnią komunię i wtedy na pewno jeszcze będę mieć, ale myślę że 2 tyg przed planowanym terminem mogę ściągnąć?
A miałam ten sam dylemat co Ty bo od 4 lat w dłoniach i od roku w stopach.
Podpytaj-co szpital to obyczaj[emoji23]
do naturalnego pewnie nie trzeba. ale co w wypadku niespodziewanej cesarki?Ja rozmawiałam z położonymi z mojego szpitala i nie trzeba ściągać
A miałam ten sam dylemat co Ty bo od 4 lat w dłoniach i od roku w stopach.
Podpytaj-co szpital to obyczaj[emoji23]
AgaRS90
Tez powiedziala, ze nie ma problemu bo 2 z zaplanowaną cesarką ja pytały.do naturalnego pewnie nie trzeba. ale co w wypadku niespodziewanej cesarki?
Tez bylam zdziwiona i nastawilam sie na ściąganie, nonale jak z pierwszej reki takie info, ze nie trzeba to znaczy, ze u nich nie trzeba
reklama
Podziel się: