reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Nie mozesz zostac z nim w szpitalu do momentu wyjscia?
Chyba w żadnych szpitalu nie praktykują takiego czegoś... Będę to codziennie odwiedzać. Tak swoją drogą - ja jestem już w domu. Dziwnie jest wiedzieć, że on tam biedny leży :frown:. Tydzień temu jechałam na izbę przyjęć po leki na zniżenie ciśnienia a tyle się wydarzyło od tamtego czasu...

reklama
Moje boleć nie bolą jak na początku ciąży, pozostała mi niechęć do draznienia brodawek i ich wyraźnie większy rozmiar
O tak, brodawki też mam wielkie :p a że niechęć do drażnienia sutków masz, to dobrze, ja mężowi nie pozwalam, bo to może powodować wydzielanie oksytocyny i skurcze macicy ;)
Ja mam na piersiach rozstępy z okresu dojrzewania, prawie ich nie widać, bo skóra tutaj i tak biała, więc liczę, że i te nie będą bardzo widoczne

Motylek!! Gratulacje, martwiłam się.

Hej. Jestem wszystko gra oprucz tego ze przegapilam lekarza i nast termin mam na piatek. Bardzo jestem ciekawa jak ta szyjka. Nie stresuję się zbytnio porodem. Czasem się tylko zastanawiam czy przy trzecim porodzie i osłabionej szyjce będzie szybszy i czy aby nie wcześniejszy. Miałam się oszczędzać ze względu na tą szyjkę ale przy dzieciach to ciągle w ruchu, jak nie remont to idziemy na ogród. Ale czuję się nadal bardzo dobrze. Wory ciuszków jak stoją tak stoją. Zajmę się tym jak po remoncie będę miała posładaną komodę :)
Jestem teraz ok 30 tygodnia. Narazie robimy dopiero podłogę a kolory wybraliśmy dosyć dziwne , mięta..a na tej ścianie gdzie będą białe mebelki taki konkretny turkusik.
IMG_20180417_064731_080.jpg

Tylko mam problem bo mężownikowi odwaliło i chce do tego zrobić szary sufit :eek:
A mały to wiercipięta :-D

Załączniki

• IMG_20180417_064731_080.jpg
    IMG_20180417_064731_080.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 566
Chyba w żadnych szpitalu nie praktykują takiego czegoś... Będę to codziennie odwiedzać. Tak swoją drogą - ja jestem już w domu. Dziwnie jest wiedzieć, że on tam biedny leży :frown:. Tydzień temu jechałam na izbę przyjęć po leki na zniżenie ciśnienia a tyle się wydarzyło od tamtego czasu...
Motylek, juz niebawem bedziecie razem. Teraz poki mozesz to korzystaj z tego czasu i regeneruj się. On jest pod dobrą opieką.

Ja Wlasnie pierwszy raz slysze, ze w PL przy wczesniaku mamę puszczają wczesniej i zostawiają malucha samego. Znam 4 przypadki mam rodzacych wczesniej i kazda z maluchem zostawala do dnia wypisu. Moze to kwestia szpitala. Ciekawa jestem jak to się ma chociazby do karmienia piersią? Wiem, ze w USA tez wypisują matki wczesniej i np lokalizuja sie w przyszpitalnych hotelach, gdzie maja zepewnioną "infrastrukture laktacyjną", ze moga na biezaco swoje mleko oddawac.

A co do usg III trymestru to niestety nie będę mieć, bo nie mamy kasiorki :( a jak pomysle ile jeszcze trzeba dla małej kupić... :(
Niestety wózek narazie musimy odpuścić. Może dopiero w lipcu się kupi jak becikowe dostaniemy :(
A wlasnie dziewczyny, jak to teraz jest z becikowym, bo jeszcze nie zgłebialam tego tematu? Kiedys dostawali wszyscy, bez wzgledu na zarobki + w Krakowie bylo jeszcze jakies jedno "becikowe" dodatkowo..
Jak jest teraz?

Jak taki próg to spoko:) zawsze się tysiaczek przyda:)

Jezu jak ja mam dzisiaj dość tej pogody... Mam zawroty głowy, duszno mi:( normalnie nie mogę

reklama
Do góry