reklama
Motyl_ek
Fanka BB :)
Mój z kolei odkąd zobaczył małego na usg w zeszłym tygodniu to chyba do niego dotarło, że to się dzieje naprawdę i nie pozwala mi nic robić . Nawet filmów innych niż komedie nie mogę oglądać bo co jeśli się czegoś przestraszę? W domu też mam leżeć i odpoczywać, bo widzi jak wyglądają moje nogi jak stoję albo chodzę, więc leżę i pachnę . Co do brzuszka no to słodki ciężar jest odczuwalny coraz bardziej. Plecy mi siadają totalnie. W nocy spać niewygodnie. Jak mi coś upadnie na podłogę to jak w puszczy bialowieskiej - jak ładnie to już tak leży . No i chyba będę miała wymówkę żeby pójść do kosmetyczki na pedicure, bo sama już nie dam rady obciąć paznokci
Zalezy jak bardzo masz tą norme przekroczoną i czy masz wbite rzeczywiscid normy dla ciezarnych. Jakie masz normy podane? I jaki wynik?@Jasmina88 wiem że jak są podwyższone to jest ok jednak jesli są ponad normę dla ciężarnych to już nie jest ok chyba?
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Olasec
Mój mąż też średnio się interesuje przygotowaniami na przyjście na świat drugiego dziecka ale nie mam mu tego za złe bo ma mulion innych rzeczy na głowie. Duzo pracuje, budowa, zakupy więc nie wymagam żeby się angażował bo sama to robię z przymusu.
kinga.1990.
Dzisiaj odebrałam. Sukienka świetna. Tylko po swietach dam do kawcowej troche skrócić bo siega mi za kolana a chciałabym taką przd:-)))ale super również mam taką nadzieję
Ania72821
Ja też nie czuje, że moja ciąża to stan wyjątkowy. Jakoś nikt w koło się nie interesuje. Działam na takich samych obrotach jak przed ciążą. Przykro mi, bo jednak chciałabym ten stan zapamiętać jak jakiś wyjątkowy czas, a nie tak jak zawsze.
O wyprawce też sama muszę myśleć
Rano też jestem pełna energii, a im bliżej wieczora tym coraz gorzej ze mną. Nogi mnie bardzo bolą na wieczor i potrafi mnie bol nog obudzić w nocy...
Dziewczyny, a jak Wam twardnieje brzuch to też macie takie uczucie jak by wam tchu brakowało ??
Rano też jestem pełna energii, a im bliżej wieczora tym coraz gorzej ze mną. Nogi mnie bardzo bolą na wieczor i potrafi mnie bol nog obudzić w nocy...
Dziewczyny, a jak Wam twardnieje brzuch to też macie takie uczucie jak by wam tchu brakowało ??
Motyl_ek
Tak! Czuję się wtedy jakby jakiś grubas mi usiadł na klatce i jednocześnie podduszał. Ale nie wiem czy to twardnienie czy to maly się tak układa, bo jak chwilę pomasuję brzuch to przechodzi. Ogólnie takie twardnienia mam kilka dziennie i za kazdym razrm właśnie tak dziwnie mi się oddychaJa też nie czuje, że moja ciąża to stan wyjątkowy. Jakoś nikt w koło się nie interesuje. Działam na takich samych obrotach jak przed ciążą. Przykro mi, bo jednak chciałabym ten stan zapamiętać jak jakiś wyjątkowy czas, a nie tak jak zawsze.
Ewa.se
@Ania72821 mam tak samo. Jak brzuch nie twardnieje to też czasami brakuje mi tchu. Otwieram okno i oddycham wtedy głęboko, przechodzi za parę chwil. Męczące to jest szczególnie wieczorem i w nocy. Dyszę wtedy jak stary chłop a mój mężczyzna marznie przy otwartym oknie przy -7 [emoji2]
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
nixie
Ja to z moim przechodziłam. On ma coś w stylu depresji sezonowej. Nie jest sobą przez kilka miesięcy. Dystansuje się, wycofuje, tylko by spał i nie podejmuje żadnych decyzji, wszystko mu obojętne. Dobrze że już go na tyle znam i wiem że to przejściowy stan bo bym oszalała. Teraz już jest ok wrócił dawny mąż ....Poczekajcie aż się wiosna porządna zrobi to im się poprawi
reklama
KikaRika
Moderatorka
Musisz za wczasu go tego oduczyć, bo będzie tylko gorzej...Mam z mężem to samo.... Nie zapyta co jeszcze potrzeba, wszystko sama organizuje i planuje. A do tego pomoc w domu jego zerowa... I wszystko muszę się prosić i wymuszac inaczej palcem nie kiwnie, a mnie to wnerwia bo powinien sam pomyśleć że mi pomóc potrzebna że miło by było jakby mi zrobił kolacje czy cokolwiek... A nie żebym ja mu śniadanie ie obiad kolacje pod nos. Wiem że go tak nauczyła mamusia a ja nie oduczylam ale kurde w ciąży jestem, jest mi trochę ciężej że wszystkim niż przed. A i potem będzie ciężko. To ja to będę miała dwójkę dzieci... Eh Te chłopy....
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiedz że potrzebujesz pomocy, niech poodkurza, plscoera kurze chociaż na początek coś łatwego
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: