KikaRika
Moderatorka
A mój w domu też nie był nauczony nic za bardzo robić, no może poza odkurzaniem i gotować lubił od czasu do czasu dania które mama nie robiła typu chilli corn carne..@JustYs21 a moja teściowa nawaliła. On jest jedynakiem i zrobiła z niego ciepłą kluskę, ale po części to też moja wina bo ja tez jestem nadopiekuncza do niego no i mam takiego kanapowca . Jak juz w końcu poproszę to zrobi, pójdzie na zakupy czasem ale sam od siebie prawie nic.
Ale jak zamieszkaliśmy razem, jeszcze przed ślubem to wszystkiego się nauczył pod moim okiem.[emoji12]
Bo tak to nawet podług nie umiał myć do porządku, tzn np umył, patrzę a tam jeszcze pełno włosów od psów, albo jak była jakaś plama to została, bo nie zauważył i tylko przetarł a nie docisnął..
Teraz obowiązkami się dzielimy, zwłaszcza że oboje pracujemy, więc nie wyobrażam siebie inaczej.
Okno w kuchni mąż umył teraz w tygodniu, bo mamy szafki pod nim i z blatu trzeba więc z brzuchem to nie wygodnie by się robiło.
A ja umyłam tylko okno u młodej w pokoju bo tego wymagało, reszta jest ok, więc nie ruszałam.
Jest chętny do pomocy, ale trzeba mu mówić co ma zrobić i tak prawie zawsze jak zaczynamy sprzątać to pyta "co ja mam zrobić". Ale robi o za to jestem mu wdzięczna.
A dziś miałam plan że będziemy razem ogarniać dom, ale zaniemogłam, ledwo pranie z suszarki posciagalam i to jeszcze siedząc na łóżku, bo bym nie ustala, więc on poodkurza, pomył podłogi, plscoera kurze.
No było by więcej zrobione jakbym mu pomogła, ale przynajmniej jest czysto.
Ja jak sama sprzątam normalnie to idzie mi szybciej i więcej zrobię, ale wiadomo, grunt że sprząta bez problemu.[emoji5]
Nawet pokarmów nie szłam z nimi świecić, leżałam.
Później trochę lepiej się poczułam więc upiekłam muffinki cytrynowe z córką, ale na siedzisko większość robiłam, a i tak się zmęczyłam.
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom