reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mój synek akurat jest mało aktywny, miał taki okres z tydzień może gdzie faktycznie często i mocno kopał, teraz tylko wieczorami i czasami delikatnie mnie pogilga w ciągu dnia.
Ja siarę zauważyłam ok 21 tc przez kilka dni tylko, czasami mam jakiś ślad na biustonoszu ale raczej spokojnie.

reklama
Hej dziewczyny :)
U nas w szpitalu też masakra z jedzeniem. Od kolacji do śniadania można paść, bo przerwa od ok. 17 do 9 rano ...
Jak leżałam po zabiegu usuwania kamienia to schudłam prawie 3kg w tydzień, bo niestety nie miał mi kto przynosić jedzenia dodatkowego, a nie mogłam chodzić :baffled:

Jak u Was z siara ? Ja wczoraj zauważyłam, że już mi się pojawiła i kupiłam dziś wkładki laktacyjne Canpol babies. Mam nadzieję, że będą dobre, bo poprzednio innej firmy kupowałam ;)
Mnie od jakichs 2 tygodni leci, w nocy jak leze na piersi to jestem w stanie zalać koldre i koszulke, wielkie mokre plamy. Na codzień wkladam do stanika platki kosmetyczne, na noc laktacyjne bo juz tego jest dosc sporo.

9ewnqqmznpxcwjj5.png

U mnie sucho zupełnie, ale bolą i swędzą mnie sutki okropnie :/

Byłam u położnej, mała rośnie zdrowo, nawet dała pokaz kopniaków przy badaniu tętna Mam bardzo niskie żelazo więc przepisała jakieś tabletki. Mówiła że bardzo często żołądek źle toleruje żelazo, są wymioty, biegunki i inne cuda. Pierwsze słyszę... miała któraś takie przygody?
Aaaa... będę miała robioną krzywą cukrową! Chwała panu! Moja położna zleciła JAKIEŚ badanie! [emoji134]‍♀️ [emoji1] Mam przyjść w 29 tygodniu.

Poza tym, dowiedziałam się już na pewno że nie będę miała żadnego usg do końca. Jak inaczej można sprawdzić czy mała jest dobrze ułożona do porodu?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam u położnej, mała rośnie zdrowo, nawet dała pokaz kopniaków przy badaniu tętna Mam bardzo niskie żelazo więc przepisała jakieś tabletki. Mówiła że bardzo często żołądek źle toleruje żelazo, są wymioty, biegunki i inne cuda. Pierwsze słyszę... miała któraś takie przygody?
Aaaa... będę miała robioną krzywą cukrową! Chwała panu! Moja położna zleciła JAKIEŚ badanie! [emoji134]‍♀️ [emoji1] Mam przyjść w 29 tygodniu.

Poza tym, dowiedziałam się już na pewno że nie będę miała żadnego usg do końca. Jak inaczej można sprawdzić czy mała jest dobrze ułożona do porodu?

Z tym żelazne to faktycznie coś jest bo odkąd biorę to znowu mam częściej wzdęcia i żołądek mnie boli....A tu już dostałam drugą receptę....[emoji30]

No ja też nie zaobserwowałam żadnej siary, a piersi zwłaszcza sutki mam wrażliwe i bolesne praktycznie od samego początku ciąży, no i nieco większe [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do żelaza to polecam Actiferol Fe. Po nim nie ma żadnych rewolucji żołądkowych bo rozpuszcza się w jelitach a nie w żołądku. Przez co jest też lepiej przyswajalne. Coś jak magnez SlowMag, który też jest lekiem dojelitowym.

Przeglądałam sobie dziś internety i natknęłam się na bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży oraz dla mam. Program wydaje się fajny, w każdym razie ja już się zapisałam na jedne z 'bezpiecznego malucha', opinie są pozytywne, a zawsze warto wybrać się i posłuchać, poznać nowych ludzi. Niestety dużo z nich już się odbyło, ale jeśli w Waszej okolicy jest wolny termin, a któraś z Was byłaby zainteresowana to przesyłam linki, do tych, które znalazłam:)

Link do: Bezpieczny Maluch

Link do: Warsztaty Mamo to Ja - Mamotoja.pl

Ostatnia edycja:
Ja dostałam receptę na konkretny lek z żelazem. Ciezko tu z jakimiś konkretnymi suplementami. I kurczę jak przeczytałam skutki uboczne to się przeraziłam. Oprócz dolegliwości zoladkowych mogę dostać czarnych przebarwień na zębach które znikną po zaprzestaniu zażywania preparatu lub konieczne będzie profesjonalne czyszczenie zębów. COOO??? [emoji32][emoji32][emoji32][emoji32]

U nas przy przyjęciu na poród robią USG i mierza pozycje dziecka i poziom wód. Wiem, ze w kilku innych szpitalach tez tak robią.

Mi dzisiaj na morfologii wyszlo, ze mam niski hematokryt, erytrocyty i hemoglobine na granicy, wiec pewno na wizycie w srode dostanę żelazo.
Przyjmowalam tez w pierwszej ciazy. Ja nie zauwazylam u siebie skutkow ubocznych przyjmowania, ale kolezanki, ktore zazywaly wnarzekaly na zaparcia.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dostałam receptę na konkretny lek z żelazem. Ciezko tu z jakimiś konkretnymi suplementami. I kurczę jak przeczytałam skutki uboczne to się przeraziłam. Oprócz dolegliwości zoladkowych mogę dostać czarnych przebarwień na zębach które znikną po zaprzestaniu zażywania preparatu lub konieczne będzie profesjonalne czyszczenie zębów. COOO??? [emoji32][emoji32][emoji32][emoji32]

Po żelazie często tak jest o_O
A po tym Actiferolu nie ma takich "dodatków".:)

Do góry