reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A ktoras z Was widziała co dostają więźniowie? Trafiłam ostatnio na artykuł gdzie pan odsiaduje 8 lat i w połowie kary ma już 300 tys. zł z odszkodowań za niespełnianie przez więzienie racji żywnościowych ( za mało kalorii niż zapewnia ustawa, powtarzające się dania, zmienia sposób odżywiania i np nagle staje się weganinem i jeśli nie zapewnią mu odpowiednich potraw znowu rozprawa itd) ostatnio też zmienia wiarę... To jest dopiero masakra

reklama
Też mam problem z wiązaniem butów zakładaniem skarpetek, i goleniem się... Alleeee pytałam męży czy później będzie chciał mi w tym pomóc goleniu i powiedział że tak haha :D nie wiem czy to się uda ale zobaczymy :D
Wrzucacie jedzenie szpitalne to ja wrzucę co dostawałam jak leżałam w ciąży ;)
Smacznie zdrowi i pożywnie :D
28584146_1764980536856123_1680386855_o.jpg
28584616_1764980533522790_1931274579_o.jpg

Załączniki

• 28584146_1764980536856123_1680386855_o.jpg
    28584146_1764980536856123_1680386855_o.jpg
    523,5 KB · Wyświetleń: 471
  • 28584616_1764980533522790_1931274579_o.jpg
    28584616_1764980533522790_1931274579_o.jpg
    307 KB · Wyświetleń: 473
Kochane, dostałam dzis od lekarza nystatyne na grzybka. Jednak zapomniałam upomniec się o coś dla męża. Co mogę mu kupic bez recepty?

Ja pamiętam jak kilka lat temu leżałam w Lublinie, prosiłam babkę, która rozwoziła jedzenie o chociażby rzodkiewki albo serek topiony, bo dla naszej 'diety' przeznaczona była tylko mielonka z psa ordynatora. Obiady jadłam w szpitalnej knajpce, bo to co my dostawaliśmy na oddziałach było po prostu paćką. O ile przyjemniej jest jak na talerzu widzi się kawałek sałaty czy pomidora niż jajko albo parówki...

@mylenne no cudne posiłki faktycznie

Mój chłop to jeszcze jest kogucik mentalnie i wszelkie wzmianki o pomocy przy goleniu czy (!) masażu krocza przyjmuje z dzikim, niekłamanym entuzjazmem. Ja tam nie widzę w tym nic seksownego zupełnie ale cóż [emoji2]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

@lap_ciuch nie chcę Cię straszyć czy zniechęcać czy coś. Z drugiej strony co jeśli będzie miała nieopłacony poród? To co porzuci tamtą kobietę, która jej zaufa żeby zająć się opłaconą? A co z prawem do równej opieki dla każdego?
I tu się rozumiemy. Też uważam że powinno to być jakoś prawnie ukrócone, bo tworzy nierówności w dostępie do opieki medycznej.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój chłop to jeszcze jest kogucik mentalnie i wszelkie wzmianki o pomocy przy goleniu czy (!) masażu krocza przyjmuje z dzikim, niekłamanym entuzjazmem. Ja tam nie widzę w tym nic seksownego zupełnie ale cóż [emoji2]

Się pośmiałam z mentalnego kogucika:) u nas to bez żadnych spinek: jak trzeba pomóc to pomoże i tyle:) ale u nas to druga ciąża więc do wszystkiego na spokojnie podchodzimy:) w pierwszej jak byłam to że skurczami jechałam na IP i pierwsze co to przeprosiłam za nieogolone nogi także wiesz;)

I tu się rozumiemy. Też uważam że powinno to być jakoś prawnie ukrócone, bo tworzy nierówności w dostępie do opieki medycznej.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
@Effa84 zgadzam się z Tobą! wg mnie to jest w ogóle jakieś kuriozum, że publiczny szpital oficjalnie świadczy takie odpłatne usługi...

Fakt faktem, jedzenie nie wygląda zachęcająco, ale powiem Wam, że w zeszłym roku mój tata trafił do szpitala z wyrostkiem, potem zrobiło mu się z tego zapalenie otrzewnej i w szpitalu spędził w sumie 2 tygodnie, a 5 dni z tego nie mógł NIC jeść - i mówi, że jak już to jedzenie dostał, to wszystko było pyszne ;) Nawet chleb z margaryną mu smakował - jak ktoś jest głodny to zje wszystko ze smakiem, taki z tego :D A że dzienne fundusze na jedzenie dla więźnia są wyższe niż te na pacjenta to skandal. Bo w szpitalu powinno może nie być wykwintnie, ale przynajmniej zróżnicowanie i smacznie - jak dla mnie w więzieniu właśnie powinny być takie rzeczy jak na zdjęciach z poprzedniej strony... Wiem, że każdy w więzieniu jest za inne przewinienie, ale jednak nie jest to hotel...

A co do płacenia położnym, lekarzom (komukolwiek) to też jestem na wielkie NIE, rodzi to wielkie nadużycia... Każdy pacjent powinien być traktowany tak samo, a nie że przy jednej pacjentce się będzie ćwierkało i głaskało po rączkach (bo zapłaciła), a przy drugiej zbywało i tylko krytykowało...

reklama

Mój też bez problemu w 1szej ciąży golił mnie i wykonywał masaż krocza przed porodem, teraz tez go to czeka ;)

Do góry