A ktoras z Was widziała co dostają więźniowie? Trafiłam ostatnio na artykuł gdzie pan odsiaduje 8 lat i w połowie kary ma już 300 tys. zł z odszkodowań za niespełnianie przez więzienie racji żywnościowych ( za mało kalorii niż zapewnia ustawa, powtarzające się dania, zmienia sposób odżywiania i np nagle staje się weganinem i jeśli nie zapewnią mu odpowiednich potraw znowu rozprawa itd) ostatnio też zmienia wiarę... To jest dopiero masakra
reklama
myllenne
Fanka BB :)
Też mam problem z wiązaniem butów zakładaniem skarpetek, i goleniem się... Alleeee pytałam męży czy później będzie chciał mi w tym pomóc goleniu i powiedział że tak haha nie wiem czy to się uda ale zobaczymy
Wrzucacie jedzenie szpitalne to ja wrzucę co dostawałam jak leżałam w ciąży
Smacznie zdrowi i pożywnie
Wrzucacie jedzenie szpitalne to ja wrzucę co dostawałam jak leżałam w ciąży
Smacznie zdrowi i pożywnie
Załączniki
Motyl_ek
Ja pamiętam jak kilka lat temu leżałam w Lublinie, prosiłam babkę, która rozwoziła jedzenie o chociażby rzodkiewki albo serek topiony, bo dla naszej 'diety' przeznaczona była tylko mielonka z psa ordynatora. Obiady jadłam w szpitalnej knajpce, bo to co my dostawaliśmy na oddziałach było po prostu paćką. O ile przyjemniej jest jak na talerzu widzi się kawałek sałaty czy pomidora niż jajko albo parówki...
Ewa.se
@mylenne no cudne posiłki faktycznie
Mój chłop to jeszcze jest kogucik mentalnie i wszelkie wzmianki o pomocy przy goleniu czy (!) masażu krocza przyjmuje z dzikim, niekłamanym entuzjazmem. Ja tam nie widzę w tym nic seksownego zupełnie ale cóż [emoji2]
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój chłop to jeszcze jest kogucik mentalnie i wszelkie wzmianki o pomocy przy goleniu czy (!) masażu krocza przyjmuje z dzikim, niekłamanym entuzjazmem. Ja tam nie widzę w tym nic seksownego zupełnie ale cóż [emoji2]
Effa84
I tu się rozumiemy. Też uważam że powinno to być jakoś prawnie ukrócone, bo tworzy nierówności w dostępie do opieki medycznej.@lap_ciuch nie chcę Cię straszyć czy zniechęcać czy coś. Z drugiej strony co jeśli będzie miała nieopłacony poród? To co porzuci tamtą kobietę, która jej zaufa żeby zająć się opłaconą? A co z prawem do równej opieki dla każdego?
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
@mylenne no cudne posiłki faktycznie
Się pośmiałam z mentalnego kogucika u nas to bez żadnych spinek: jak trzeba pomóc to pomoże i tyle ale u nas to druga ciąża więc do wszystkiego na spokojnie podchodzimy w pierwszej jak byłam to że skurczami jechałam na IP i pierwsze co to przeprosiłam za nieogolone nogi także wiesz
ZUZA.80
@Effa84 zgadzam się z Tobą! wg mnie to jest w ogóle jakieś kuriozum, że publiczny szpital oficjalnie świadczy takie odpłatne usługi...I tu się rozumiemy. Też uważam że powinno to być jakoś prawnie ukrócone, bo tworzy nierówności w dostępie do opieki medycznej.
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
DareToBe
Fakt faktem, jedzenie nie wygląda zachęcająco, ale powiem Wam, że w zeszłym roku mój tata trafił do szpitala z wyrostkiem, potem zrobiło mu się z tego zapalenie otrzewnej i w szpitalu spędził w sumie 2 tygodnie, a 5 dni z tego nie mógł NIC jeść - i mówi, że jak już to jedzenie dostał, to wszystko było pyszne Nawet chleb z margaryną mu smakował - jak ktoś jest głodny to zje wszystko ze smakiem, taki z tego A że dzienne fundusze na jedzenie dla więźnia są wyższe niż te na pacjenta to skandal. Bo w szpitalu powinno może nie być wykwintnie, ale przynajmniej zróżnicowanie i smacznie - jak dla mnie w więzieniu właśnie powinny być takie rzeczy jak na zdjęciach z poprzedniej strony... Wiem, że każdy w więzieniu jest za inne przewinienie, ale jednak nie jest to hotel...
A co do płacenia położnym, lekarzom (komukolwiek) to też jestem na wielkie NIE, rodzi to wielkie nadużycia... Każdy pacjent powinien być traktowany tak samo, a nie że przy jednej pacjentce się będzie ćwierkało i głaskało po rączkach (bo zapłaciła), a przy drugiej zbywało i tylko krytykowało...
A co do płacenia położnym, lekarzom (komukolwiek) to też jestem na wielkie NIE, rodzi to wielkie nadużycia... Każdy pacjent powinien być traktowany tak samo, a nie że przy jednej pacjentce się będzie ćwierkało i głaskało po rączkach (bo zapłaciła), a przy drugiej zbywało i tylko krytykowało...
reklama
KikaRika
Moderatorka
Mój też bez problemu w 1szej ciąży golił mnie i wykonywał masaż krocza przed porodem, teraz tez go to czeka@mylenne no cudne posiłki faktycznie
Podziel się: