reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witajcie w tłusty czwartek :) u mnie narazie 2kg na plusie, ale ważyłam sie na wizycie 2 tygodnie temu wiec możliwe ze cos przybyło. :) mam chęć na wszystko ale mandarynki to po prostu magia, mogę zjeść kilka naraz, nawet mały zaczyna sie wiercić kiedy zaczynam skubać [emoji16]
Udanego dnia!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie w tłusty czwartek :) u mnie narazie 2kg na plusie, ale ważyłam sie na wizycie 2 tygodnie temu wiec możliwe ze cos przybyło. :) mam chęć na wszystko ale mandarynki to po prostu magia, mogę zjeść kilka naraz, nawet mały zaczyna sie wiercić kiedy zaczynam skubać [emoji16]
Udanego dnia!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja tak miałam w 1 trymestrze. Teraz przerzuciłam sie smakowo na niestety droższe jasne winogrona... pochłaniam je tonami i wydaje na nie fortunę [emoji24][emoji23]
1518076373-063d8a20c4014be2-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmznpxcwjj5.png

W ogóle od paru dni zaobserwowałam u siebie takie lekkie zawroty głowy. Mam wrażenie, że sie przewracam na jedną stronę, nie mogę wykonywać gwałtownych ruchów jak np.szybkie wstawanie z pozycji siedzącej. Mam nadzieję, że to chwilowe i przejdzie.
Dzisiaj 2.00 w nocy a synuś postanowił sobie poharcować w brzuchu, bo on już wyspany :) no i jak on nie śpi, to czemu mama miałaby spać, więc ja oczy jak 5zł i dotrzymuję mu towarzystwa... i tak do 4.00. A 4.30 już wstaję do pracy, więc naprawdę wyspana jestem, że hej :p

Miałam to samo i z badań wyszła mi anemia. Od kilku dni biorę żelazo i jest ok.

W kwestii łóżkowych: my mieszkamy u tesciow bo kończymy dom i nie ma lekko... Ostatnio doszłam do wniosku że częściej ściągam gacie przed lekarzem niż własnym mężem:p a jak już cos się trafi to nie mam dyskomfortu na szczęście:)

Ja mam 5kg na +. W poprzedniej ciąży przytyłam 10kg i młoda ważyła 3920g. Zachcianki mam na buraczki, kapustę czerwona i kiszoną. Mogę jesc w znacznych ilosciach no i jeszcze mandarynki:)

Ja gdzieś 5 kg na plusie ale jem normalnie jak przed ciążą.
Ja dzisiaj już od 3:50 nie śpię :oo2: odwiedziłam toaletę i niby śpiąca ale już oka nie mogłam zmrużyć, mały od 4 do 6 jak nigdy fikał, mam oczy na zapałki. Od 7 miednica zaczęła boleć to nawet poleżeć nie mogłam, ah te uroki ciąży ;) A dzisiaj mam jechać na jakieś warsztaty dla przyszłych rodziców, to nie wiem czy nie zasnę :wink:
A jeśli chodzi o te sprawy to moje libido jest poniżej krytyki, a to dlatego że mam tam strasznie sucho :hmm: ostatnio jak poskarżyłam się moją przypadłością lekarzowi to powiedział, że na tym etapie to normalne ale nic nie polecił, ostatnio jak już do czegoś tam doszło to potem mnie bolało i straszny dyskomfort dzień po :no2: a tyle się naczytałam że ten drugi trymestr taki fajny pod tym względem, super doznania itp. Ehh no czuję się oszukana o_O

Słodkiego dnia dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji507][emoji507] ja w końcu na tłusty czwartek jestem w Pl i mogę zjeść normalnego pączka w ten dzień [emoji1] ...na jednym się chyba nie skończy [emoji39]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj już od 3:50 nie śpię :oo2: odwiedziłam toaletę i niby śpiąca ale już oka nie mogłam zmrużyć, mały od 4 do 6 jak nigdy fikał, mam oczy na zapałki. Od 7 miednica zaczęła boleć to nawet poleżeć nie mogłam, ah te uroki ciąży ;) A dzisiaj mam jechać na jakieś warsztaty dla przyszłych rodziców, to nie wiem czy nie zasnę :wink:
A jeśli chodzi o te sprawy to moje libido jest poniżej krytyki, a to dlatego że mam tam strasznie sucho :hmm: ostatnio jak poskarżyłam się moją przypadłością lekarzowi to powiedział, że na tym etapie to normalne ale nic nie polecił, ostatnio jak już do czegoś tam doszło to potem mnie bolało i straszny dyskomfort dzień po :no2: a tyle się naczytałam że ten drugi trymestr taki fajny pod tym względem, super doznania itp. Ehh no czuję się oszukana o_O
Dobry lubrykant i po sprawie, u nas bez niego ani rusz!

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ja kiedyś miałam sąsiada, który miauczał, wręcz krzyczał bardziej niż kobieta :D Pierwszy raz w nocy się wystraszyłam, że ten wielki Pan umiera, albo nie wiem coś mu sie stało :D
Pewnego dnia wróciliśmy z synem ze spaceru, a on w tej chwili zaczął koncert, okno otwarte, a on jak jakiś jeleń na rykowisku :D Mój mąż otworzył okno i na całe podwórko "Marek Kur***a ! )
Od tamtej pory, póki tam mieszkałam była cisza :D

Znam Twój ból ja postanowiłąm z tym skończyć po nocy gdzie płakałam z bólu a to cholercia dopiero 21tc a gdzie następne 20. Tak więc ja osobiście polecam ćwiczenia
Ćwiczę od 3 dni i nie bolą mnie plecy zero kompletne :) wreszcie czuje że żyję :)

JA puki co beż zachcianek

U mnie na tłusty czwartek póki co kubek glukozy, ale później w planach mam oczywiście kupić pączki i upiec oponki serowe :p
Na plusie 4kg, zachcianki niestety głównie na słodkie co już przed ciążą było moją słabością. Jak waga zacznie jakoś szybko iść w górę to trzeba będzie się ograniczyć ;)
U nas "na te sprawy" pomaga żel nawilżający, a jak czuję dyskomfort to kombinujemy w inny sposób :D ale fakt, libido słabe

reklama
U mnie na tłusty czwartek póki co kubek glukozy, ale później w planach mam oczywiście kupić pączki i upiec oponki serowe :p
Na plusie 4kg, zachcianki niestety głównie na słodkie co już przed ciążą było moją słabością. Jak waga zacznie jakoś szybko iść w górę to trzeba będzie się ograniczyć ;)
U nas "na te sprawy" pomaga żel nawilżający, a jak czuję dyskomfort to kombinujemy w inny sposób :D ale fakt, libido słabe
nie jedz PACZKÓW!!!! zero słodyczy będziesz czuła cię fatalnie. twój organizm i tak dziś dostał dużą dawkę glukozy. Ja w pierwszej ciąży też zjadłam po glukozie normalne śniadanie a po ok 4 h lody do domu ledwo wróciłam. lekara powiedziała że to było bardzo lekko myślne z mojej strony. Więc odłuż to na jutro.

Do góry